LFG.HU

CikkBot
hírek

A Három Testõr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklõdésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerûsége széles rétegeket vonz.

A Három Testõrnek Hollandiában készítették el a musical változatát . Sikerét és minõségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában. A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerûvé váltak, a német VIVA TV slágerlistáját 6 hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a Három Testõr egyik slágere.

A musical cselekménye hûen követi A. Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tûnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor / Feke Pál / Szomor György) útjait.

A regény és a musical fõszereplõi is, a királyi testõrség – a híres Muskétások-három tagja – Athos (Oberfrank Pál / Tokaji Csaba), Porthos (Urmai Gábor / Cservenák Vilmos), Aramis (Magócs Ottó / Arany Tamás / Szatmári Attila) – és D’Artagnan lovag (Magyar Bálint / Bot Gábor) igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tûzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét (Benkõ Nóra / Borbás Erika / Pflum Orsi), de nem számol a négy lovaggal…

A történet kihagyhatatlan szereplõi Rochfort, a félszemû bérenc (Rékasi Károly / Crespo Rodrigo), Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme (Füredi Niki / Nyáry Szilvi), valamint a gonosz Milady (Détár Enikõ / Keresztes Ildikó). Buckingham herceget (Kautzky Armand / Czvetkó Sándor) alakítja, a király szerepében (Turek Miklós / Hajtó Aurél) színészeket láthatjuk.

További szereplõk : Lakáj / komédiás (Jegercsik Csaba / Farkas Gábor / Szatmári Attila / Kelemen István) a nõi Ensemble (Haratik Edina / Réder Nóra / Vadász Alexa / Papp Orsolya Júlia / Egyed Zsuzsanna / Kiss Szilvia / Táncsits Maja) a férfi Ensemble (Kiss Gábor / Matus Gábor / Gyõri Csaba / Szrapkó Nándor / Lõrincz Levente / Tapolcsányi András).

A három testõr ma is közel másfél évszázad után, izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat októbertõl a Budapesti Kongresszusi Központban a közönség. Premier: 2006. október 13-14-15. Havonta egy alkalommal látható a darab Budapesten, a premier után országos turnéra indulnak, meghonosítva az utazó broadway-t Magyarországon. Minden megyeszékhelyre ellátogatunk 2007 nyaráig.

A darabot a 18 tagú Hungarian Musical Band játssza egy 18 tagú tánc – és énekkar kíséretében minden elõadáson. Zenei világa modern, mégis hangulatában az adott kort is megidézi, akárcsak az elõadás látványvilága, jelmezei, mozgása.

Budapest Congress & World Trade Center
(1123, Jagelló út 1-3.)
október 13-14-15.

További tervezett elõadások 2006-ban:
november 9. (Szombathely), 11. (Sopron), 20. (Pécs), 25. (Szeged), 26. és 30 (Budapest)
december 1. (Budapest), 8. (Nyíregyháza), 9. (Miskolc), 15. (Szolnok), 26. (Budapest)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához