LFG.HU

taverna
MAT
hírekCimkek

BUDAPEST – 2006. 10. 07. – A Magyar Anime Társaság ismét lehetőséget kínál az anime- és mangarajongóknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek, hogy találkozzanak egymással és szinkronszínészekkel, bevásároljanak, vagy csak egyszerűen jól érezzék magukat.

Az egész napos programok között remélhetőleg mindenki megtalálja az őt leginkább érdeklőt.
Negyedik alkalommal kerül sor Magyarországon cosplay versenyre, amikor kedvenc szereplőik bőrébe bújhatnak a rajongók, ha csak néhány órára is. A rajzversenyen bárki indulhat, hiszen nem feltétel a profi rajztudás, csak az, hogy az alkotások manga stílusúak legyenek.
A versenyeken túl a legbátrabbak kipróbálhatják hangjukat a karaoke gépnél, kézügyességüket pedig a rajz, origami vagy kalligráfia sarokban. A nap folyamán több animevetítésre is sor kerül, valamint különböző zenés klipekből is láthat egy összeállítást az érdeklődő közönség.
Több érdekes előadás is elhangzik a nap folyamán, a japán történelemtől a rajzmódszereken keresztül az animékkel és mangákkal kapcsolatos jogi problémákig.
A rendezvényen foghatják kezükbe a rajongók az első magyar nyelvű mangaköteteket: a Deltavision kiadó a Warcraft trilógia első darabját, míg a Fumax kiadó a Princess Ai sorozat első kötetét időzítette ekkorra.
Számos, animék szinkronjában részt vett népszerű színész is megjelenik a nap folyamán az Őszi Animeconon, ahol szervezett közönségtalálkozó keretében lehet velük találkozni.
A rendezvény zárásaként japán zenei afterpartyra is sor kerül.

A szervezők az utolsó részletek pontosításán dolgoznak, hogy a rendezvény napján minden gördülékenyen, a látogatók szórakozását és kényelmét a lehető legteljesebb mértékben kiszolgálva történjen.

A MAGYAR ANIME TÁRSASÁGRÓL:
A Magyar Anime Társaságot az ország 16 településéről érkezett manga- és animerajongók alapították 2003. július 6-án a salgótarjáni HungaroCon rendezvényen. Az egyesület céljai között a japán kultúra, ezen belül elsősorban az anime és manga magyarországi népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatban kialakult előítéletek, félreértések tisztázása, rendezvények szervezése szerepel.

Őszi AnimeCon
2006. 10. 07. 09:00-23:00
Petőfi Csarnok – 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.
Belépő: 1000.- Ft.

További információ:
Magyar Anime Társaság
www.animetarsasag.hu
Őszi AnimeCon
www.animecon.hu


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához