LFG.HU

Damage
hírekCimkek


2006.10.05. 10:30
“Sajnálatos változást kell közölnünk október 7-i ÁTJÁRÓ FESZTIVÁL / KOLLEKTÍVA 7 programunkkal kapcsolatban. Ugyan a rendezvény délelõtti programjai a Jövõ Háza Központ Teátrumban lesznek megtartva, az esti, DJ-ket felvonultató afterparty a Sonic Kék Yukba helyezõdött át.

Este tíz után a Teátrumban filmvetítésekre számíthat még a partyra nem éhes közönség. Ugyanekkor, este tízkor indul a Kék Yukban (III., Fényes Adolf u. 28.) induló utolsó Kollektíva, amelyen az ld50.hu weboldal DJ-i játszanak.

A napközbeni filmvetítések sorrendje is megváltozott, a Death Trance és a Silent Hill helyett az Oldboy és a Bin-jip filmalkotások láthatóak.”

Időpont: 2006. október 7., szombat
Kapunyitás: 10:00
Helyszín: Jövő Háza Központ (volt Millenáris) Teátrum
Jegyár: 800 HUF (délelőtt), 800 HUF (este), 1200 HUF (egész nap)

Magyarország legnagyobb alternatív közösségi és kulturális portálja, az ld50.hu és az Átjáró fesztivál szervezőgárdája és a mögöttük álló rpgportal.hu és sfportal.hu weboldalak szervezésében egésznapos rendezvény veszi kezdetét délelőtt 10:00-kor a volt Millenáris Parkban.

A Kollektíva rendezvény az elmúlt két év alatt nőtte ki magát a magyar cyberpunk, ipari, alternatív elektronikai és gothic közösség legnagyobb rendezvényévé, amely minden egyes alkalommal több szereplő- és szervezőgárda összefogásán alapul.
Az rpgportal.hu 2006 június elején startolt azzal a célkitűzéssel, hogy egy, a magyar szerepjátékosok számára értékes oldalt jelentessen meg és élő közönséggé kovácsolja a szerepjátékos tábort.

Az októberi fesztivál keretén belül egésznapos filmvetítés várható, ahol nemcsak a horror-rajongók kapnak csemegét a Hellraiser-sorozat negyedik részével (Bloodlines) vagy a tavalyi, nagy port kavart, klasszikus némafilmes stílusban elkövetett Call of Cthulhuval vagy éppen a mozikban is nagy sikerrel vetített Silent Hillel, hanem a japán anime egyik gyöngyszeme, az Akira, a szintén japán sokk-filmek között az apokaliptikusan abszurd Death Trance, valamint Darren Aronofsky klasszikus matematikai thrillere, a Pi is vetítésre kerül.

Két előadással is készül az eddigi Kollektívákon is szereplő Art Macabre fellépőcsoport, akik horrorisztikus performanszaikkal szereztek maguknak elismertséget, valamint partyfotósokra, fétis-divatbemutatóra, ingyenes karikatúrázásra és a helyszínen megrendezett vásárra lehet számítani. Az rpgportal.hu szervezésében laza, kötetlen szerepjátékos program várható – találkozó a hazai RPG-élet íróival, fejlesztőivel, kiadóival valamint előadások és kerekasztal-beszélgetések a legérdekesebb témákról – a cvberpunktól a horrorjátékokon keresztül a mágia és a szerepjáték kapcsolatáig. Tiszteletét teszi a fesztiválon Réz András a horrorirodalommal és horrorfilmekkel kapcsolatos gondolatai kapcsán és Görög Zita is, akit az Underworld sorozat eddigi két részével kapcsolatban faggatnak majd ki a moderátorok és a vendégek.

Az este 10-től induló partyn két teremben indul a mulatság. A zajosabb nagyteremben a külföldi sikereket is felmutató servo.hatred terror-EBM zajos, hangos és gyors elektro-koncertje után az LD50 négy DJ-je és hangulatfelelőse, köztük a tavalyi év legjobb scene-DJ-jének kikiáltott, a Tilos Rádióban is hallható Hatemachina alapozza a kedvet. Mindeközben a kisteremben kísérleti elektronika hallható, az öt fellépő közül a nemzetközi színtéren is méltán szereplő Tigricset emelnénk ki a legjobban, aki mellett a többi négy fellépő (Dr. Victor, Cooler, Cogwheel, DJ Hollandris) tökéletes elegyét adja az elmélyültebb hangzásoknak.

Információ, érdeklődés.
[ld50.hu] – Bari Máriusz – [e] bari.mariusz@gmail.com [tel] +36 30 537 12 68


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához