LFG.HU

wildcat
eseményekCimkek

A Legendák Szombathelyi Ifjúsági Egyesület találkozóra hív minden YNEVET és az ELFELEDETT BIRODALMAK földjét kedvelő szerepjátékost!
Töltsetek velünk el egy kellemes lombhullató hévégét Szombathelyen!
Egy hétvégét, ami csak a játékról szól, ahol csak ti lesztek, a mesélő és a kaland!

Program:
Szombat
08.00 – 08.30 Érkezés és közös ébredezés a rendezvény színhelyén található BÜFÉ-nél.
08.45 – 09.00 Megnyitó és rövid eligazítás a Színházteremben
09.00 – 09.30 Ismerkedés a karakterekkel (szereplőkkel)
09.30 – 20.00 Játék ( m.a.g.u.s. és D&D3 )
20.15 – Kvízjáték (igény szerint)
Vasárnap
08.00 – 14.30 a Játék folytatása ( m.a.g.u.s. és D&D3 )
15.00 – 16.00 Tombola és Eredményhirdetés

Díjazás: 150.000 Ft-os őszdíjazás
A tombola fődíja – a találkozó nevéhez hűen EGY DÍSZKARD LESZ!

Legjobb csapat (a modul megoldása szempontjából)
Legjobb csapat (szerepjáték és összedolgozás szempontjából)
Legjobb szerepjátékos (itt a legkiemelkedőbb teljesítményű játékost szeretnénk díjazni)

A rendezvény támogatója:
DELTA VISION KFT.
Sárkánytűz Szerepjáték bolthálózat
Oladi Művelődési Központ
Savaria Mozi
Mc Donalds Szombathely

Jelentkezési határidő : 2006-11-13 hétfő 24:00 óra
Jelentkezni lehet a Sárkánytűz Szerepjáték Szaküzletekben és a wildcat@t-online.hu e-mail címemen.
Tel: 06/20/3349338 vagy 06/94/789-208
(Mivel a mesélőink száma korlátozott, ezért 8 m.a.g.u.s. és 2 d&d csapat számára tudunk játéklehetőséget biztosítani.)
A részvételi díj 2000 Ft/fő, 5 fős csapatok jelentkezését várjuk.
Ha valaki egyénileg jelentkezik, akkor az egyedi jelentkezőkből összeállítunk egy csapatot.

A péntek és szombat éjszakai szállásigényt is jelezzétek!
Helyszín: Szombathely, Oladi Művelődési Központ, Simon István u. 4.
(Az OMK-ban büfé üzemel.)

* * *
A Kardok Ünnepe találkozó fórumai:
www.sarkanytuz.hu
RPG.HU Találkozók/táborok fórumban a Kardok Ünnepe VI. alatt.

A találkozó ideje alatt a helyszínen az alábbi kísérő rendezvényeken lehet részt venni:

TÁRSASJÁTÉK BEMUTATÓK!

GYERE ÉS PRÓBÁLD KI TE IS!!!

* * *
M.A.G.U.S. KÁRTYAVERSENY!
Forma: Hagyományos,
Nevezési Díj: 900 Ft.,
Díjazás: Alapdíjazás + 5.000 Ft értékben

* * *

A verseny alatt folyamatos Trónok Harca játék bemutatót tartunk, ha ki próbálod a játékot, AJÁNDÉKOT kapsz!

* * *

Magic The Gathering versenyek folyamatosan (Side event)!!!
Időpontja: Szombat ÉS Vasárnap, 09. 00 19. 00

MAGIC THE GATHERING TIME SPIRAL DRAFT
Forma: Booster Draft (3 db boosterből) Nevezési díj: 3500 Ft.

-Type-1, Nevezési díj: 1000 Ft
-Type-2, Nevezési díj: 5100 Ft

Díjazás: Minden nevező után 1 Booster a nyereményalapba.

A verseny támogatója: a Legendák Szombathelyi Ifjúsági Egyesület.

A történet:

Veronika

A modul lejátszható m.a.g.u.s. és D&D 3 rendszerben.
(A történetet Ronan és Ughu írta. Ronan és Ughu Kaland Mesteri tevékenységükkel több, mint 15 éve öregbítik szervezetünk hírnevét.
Az elmúlt évek hagyományait követve most is előre elkészített karaktereket, ún. Szereplőket személyesíthetnek meg a játékosok.

Lorna (Loren ha férfi)

Lorna Erigow szülöttje. Szegény családban született, ráadásul családját kiskorában elveszítette egy járványban. Árvaházba került, itt figyeltek fel képességeire az Embervadászok, akik magukhoz vették. Tanulmányaiban jól haladt, bár társai közül inkább csak álmodozásban tűnt ki. Fejlődésében nem volt hiba, hamarosan ügyes harcos lett. A Klán több kisebb rajtaütésben kipróbálta Lornát. Bár bevált a lány, kalandozó gondolataival, és a szabadabb élet utáni vágyakozásával nem tudtak mit kezdeni, ezért a klánon belüli szabad vadászok közé sorolták be. Miután “felszabadult”, visszament Erigowba, ahol testőrként dolgozott. Egy kereskedő révén jutott el Erionba és rögtön beleszeretett a város méreteibe és nyüzsgésébe. Két évig maradt a városban, ekkor találkozott Ronannal. Ő és még pár társa azóta Ynev számos pontját bejárták. Visszatérve a Taba el Ibarából Erionba, felélte azt a pénzt, amit a legutóbbi kalandjai során szerzett. Kisebb testőrködést is kellet vállalnia a városban, mire társai újabb kalandra hívták.

Crewin Tiaren – “Sebes”

Az utcán nőtt fel, Erigow szegénynegyedében, az ősi kyr paloták és Belsőváros pompájának árnyékában. Tolvajlásból, koldulásból élt, egy gyerekbanda tagjaként tartotta rémületben a kézműveseket, boltosokat. Egy lopási kísérlet során azonban elkapták őket, és a szigorú hercegi törvénykezés következtében egy távoli lelencházban találta magát.
Innen egy év elteltével, 12 éves korában megszökött, és egy vándorhoz csapódott. A férfiről kiderült, hogy Arel istennő papja, aki eldöntötte, hogy pártfogásába veszi a vadócot. Évekig utaztak együtt, bejárva az Északi Szövetség országait. Mestere Garret tanította meg a fegyverforgatás, a betűvetés, számtan és a mágia tudományára, és minden másra, amiről úgy ítélte, hasznára válhat élete során. Aztán, amikor úgy ítélte meg, itt az idő, egy éjszaka szó nélkül lelépett, némi aranyat hagyva csupán hátra maga után.
Crewin egy darabig egyedül vándorolt, majd mintegy tíz évvel ezelőtt egy szabadcsapathoz csapódott, akik Arelt imádták. A csapat vezetőjét Koldusnak hívták. Néhány évig együtt utaztak, majd a Tizennegyedik zászlóháború kitörésekor a csapat Alidarban szétvált. Néhányan északra mentek, a csapat nagyobb része azonban – mint később kiderült – a Kalandozók Hadura zászlaja alá szegődött. Crewin az északra tartók között volt
Küzdött a háborúban a Szövetség oldalán, itt ismerkedett meg Csuklyással, és ekkor kapta az arcát csúfító sebet, mely következtében egyik szemét is elveszítette.
A háború utolsó éveiben csatlakozott hozzájuk Szellem, aki semmit sem árult el a múltjából, mégis befogadták maguk közé. A béke beköszönte után immáron új társaival ott folytatta, ahol a háború előtt abbahagyta. Szélhámoskodtak, loptak és utazókat fosztottak ki és emiatt Erenben, Haonwellben, Erigowban, a Dwyl Unióban, de még a távoli Riegoy városállamok némelyikében is egyaránt körözik őket. Ezért jobbnak látták ha kis időre szétválnak útjaik. Közben Sebes hosszú éveket töltött a Taba el Ibara vendégmarasztaló bugyraiban ahol elnyerte Istennője különös figyelmét. Mostanáig Erion pezsgését élvezte, de elfogyott a pénze, és már bezárva érzi magát a városban.

Ronan tin Hiro

Ronan tin Hiro története a leghétköznapibb. Szülei Ordan egy falujában éltek, művelték a rend által nekik juttatott földet. Mikor a Rend felfedezte Ronan képességeit, beiskolázták. Hamar rájöttek, képességei révén alkalmas lesz a Rend külvilági érdekeinek védelmére, így mikor sikeres vizsgát tett, Ordan vezetőinek ügynöke lett. Ordan tudja, az információ hatalom, ezért Ronan, és tűzvarázslók százai Ynevet járják, figyelnek, és nyomoznak. Ha olyan információ nyomában járnak, ami szerintük fontos hazájuknak, utánajárnak, majd jelentik. Ha felfedezik, hogy Toronnak ártani tudnak, nem haboznak cselekedni. Ronan legutóbb egy ifini rabszolga-kereskedőt figyelt Lornával és Sebessel, aki az értesüléseik szerint a toroni titkosszolgálat egyik helyi prominense, de hírtelen a Taba el Ibarába vetette a sors. Mire visszatért Erionba, a rabszolga-kereskedő eltűnt. Azóta Sebessel tölti az idejét.

Cabe

Erionban született, északi bevándorlók fiaként. Szülei az állandó háborúskodások miatt hagyták el Toronhoz közeli otthonukat. Az ifjú Cabe zenei tehetsége már fiatal korában megmutatkozott. A szülök már igazi művésznek látták fiukat mikor az megszökött otthonról. Az igaz hogy szeretett zenélni, és egész jól játszik a furulyán, sőt a hangja is szép, de soha nem akart művész lenni. A kamaszok kalandvágya sodorta az arénákba is. Apjától örökölt medve termete, gyorsasága, ügyessége több kiképzőt is megragadott, de hirtelen természete miatt csak a legkeményebbek tudták betörni. Jól érezte magát az arénában, szeretett a tömegnek játszani, de nyughatatlansága és rapszodikus természete miatt soha nem válhatott igazi kedvencé. Mikor megkopott a küzdelmek újdonsága egyre többször gondolt arra, hogy elhagyja Eriont.
Azóta már sokfelé járt. Bejárta északot, megfordult a Taba-el-Ibarában, küzdött a pajzsállamokban, járt Pyarronban, megnézte Yllinort, elhajózott Shadonba, volt szerelmes Predocban, de sehol nem állapodott meg.
Ha magáról kérdezik így szokott felelni: “Származásomra nézve erv, születésem szerint erioni, akaratom szerint ynevi vagyok.” Mostanában Erionban múlatja az idejét, az utazónegyed egyik arénájában tartja karban izmait, amikor társai újra útra hívják.

Tim Guylain (Tamy, Tamara)

A legfiatalabb a csapattagok közül. Erionban született, apját nem ismerte, anyja szajha volt. Hatéves korában került utcára az anyja halála miatt. Már korábban is többnyire magának kellett gondoskodnia a szükségleteiről, így nem érintette túlságosan mélyen érzelmileg, hogy utcára került. Az utcán elég hamar elsajátította a túléléshez szükséges képességeket, de soha nem vált mohóvá. Ennek köszönhette, hogy a baj általában elkerülte. 14 éves korában jött rá, hogy lehetne ezt a játékot nagyban is játszani. Néha ő kereste a munkát, néha a munka találta meg. Mindig is büszke volt a tehetségére, néha már túlzottan is… Eriont összesen csak háromszor hagyta el. Egyszer Abasziszba utazott egy kisebb munka miatt, egyszer Erigowot kereste fel egy titokzatos megbízó miatt, kétszer pedig a Taba el Ibarát kereste fel. Itt érte az első szerelem, Al Abadanában egy kereskedő lányában vélte meglelni élete szerelmét. Négy hosszú hónapot töltött a lány közelében, majd pedig újabb hármat a közeli sóbányák egyikében, mint rabszolga. Innen szabadította ki egy nő és egy gladiátor. Velük, és még két társukkal a sivatag mélyéig jutott, majd a zsákmánnyal megpakolva tért vissza Erionba. Úgy két hónapig próbálkozott a tisztességes élettel, de a vagyonának hamar a nyakára lépett, ezért kénytelen volt visszatérni “szakmájához”. A csapat többi tagjával tartotta a kapcsolatot, így tudta meg, hogy hamarosan délnek indul a csapat.

Bevezető

Psz. 3693. tavasza
Dél-Ynevre érkeznek hőseink. Erion és a Hat Város Szövetsége közötti városállamok kiszámíthatatlan politikai szövetségei, és megszámlálhatatlan kultúrája öleli őket körbe, itt kell helytállniuk.
Utolsó találkozásunk óta maguk mögött hagyták a forró és száraz Taba el Ibarát és visszatértek Erionba. A város csillogása, a szórakozási lehetőségek következtében pár hónap alatt elfogyott a pénzük. Kénytelenek voltak hát újra áruba bocsátani tudásukat, és Danis Joorkan, a híres és befolyásos közvetítőn keresztül sikerült is munkát vállalniuk. Veronikát, Robert dal Mervalnak, Abaszisz erioni nagykövetének egyik szolgálóját kell elkísérniük, aki egy üzenetet visz a Barnáknak, Dél-Ynev egyik leghíresebb zsoldoscsapatának. 35 nap áll a rendelkezésükre, hogy célba érjenek. A csapat már úton van, megkerülték Ordant, és a karavánúton haladnak.

Nos írjatok… Zaklassatok… Kérdezzetek… Jelentkezzetek… bátran :D
E-mail címem tudjátok. ;) wildcat@t-online.hu
A következő honlapokon vagyunk megtalálhatóak:
www.sarkanytuz.hu (FÓRUM)
rpg.hu (FÓRUM)
www.deltavision.hu

Piszkos anyagiak:

Részvételi hozzájárulási díj: 2000Ft/fő
(díjrendezett Legendák Egyesületi Tagoknak INGYENES !)
Szállás költség: 1500 Ft/fő/éjszaka (hányan, hány éjszakát ? Szombathelyiek gondolom a saját ágyuknál maradnak ;))

Egyéni jelentkezők vagy 5 főt nem elérő csoportosulások jelentkezését is elfogadunk. Ebben az esetben Mi kreálunk csapatot belőlük, lehetőleg játék tapasztalatokat figyelembe véve.

Baráti üdvözlettel: Déri Norbert (Wild Cat)
A Legendák Szombathelyi Ifjúsági Egyesület elnöke

Várunk Benneteket Szeretettel!

No és most álljon itt egy kis előzetes…

Tűzkakas fogadó, Erion, az Utazó- és a Szegénynegyed határán

Két hét a Szegény negyed peremén, kész rémálom még a csodák városában, Erionban is. Nincs az a kötélidegzetű kalandozó, akit nem készít ki a lehetséges jövők egyikeként elétáruló látvány. A nyomor uszályán lihegő fanatizmus, a semmit is megadóztató vérszívók hada, a mindenütt ott tomboló ragályos betegségek tömkelege, és persze a mindenek felett ott kacagó Halál. Csak egy pillantás az ablakból s már mindezt láthatod is. A Tűzkakas Fogadó enyhén tetves ágyai, vizes söre, pocsék konyhája mellett még ezt is nyújtja minden kedves vendége számára. Persze a legnagyobb vonzóértéke az erioni viszonylatban már-már nevetségesen alacsony árfekvés, na meg a ki tudja hol, miből készült pálinkája, melyből két kupica akár a törpék leghíresebb részegeskedő hőseit is falhoz állítaná. Hát még Ronant, az embert, Sogron tűzhatalmának letéteményesét, aki az emeleti ablakból figyeli éppen a fogadó előtti utcát.
Persze nem volt ez mindig így, még a tél elején is úgy látszott akár Torozonnál is kihúzhatják a hideg időket Sebessel, a fiatal Timmel, az örökké vidám Cabe-bel és a gyönyörű Lornáva együtt. Csak hát az ember tervez, az istenek végeznek. A dzsad aranyak sem tarthattak örökké. A tél közepén kellett fogadót váltaniuk, mikor már alig csörgött egy-két arany az ezüstök között. Aztán mikor az ezüstök is kezdtek elfogyni ki-ki munka után nézett. Lorna talált először magának elfoglaltságot. Egy gazdag kereskedő meglehetősen dekoratív testőre lett. Majd Cabe távozott, az Aranyhalban talált munkára és szállásra. Tim sem sokáig maradt velük, bár még őt látták legtöbbször az utóbbi időben. Csak ők nem találtak állandó munkát: Sebes nem törte össze magát, hogy pénzes munkát találjon, Ronan tudománya, pedig túl feltűnő lett volna komolyabb munkák elvégzésére.
Ám most itt a lehetőség. Mégsem volt hiábavaló az utolsó öt ezüstöt Joorkan-ra a jó hírű közvetítőre bízni. Ronan forrón remélte, hogy a többiek is unják már az állandó Erioni lét nyűgét. Most is azért áll az ablakban, mert így jól belátja az utcát, Sogronhoz imádkozik, csak lássa már valamelyiküket közeledni.
Először Cabe medvetermete tűnik fel az utcában. Hatalmas alakja, valamint a kezében szorongatott furkósbot elég is volt ahhoz, hogy a Bugyor kiszögelését levágva elsőként érjen a fogadóhoz. Másba valószínűleg az első két lépés után belekötöttek volna a helyi nehézfiúk, de ki akarná összerúgni a port egy majd két láb magas izomheggyel? Az ifjú amint belép a fogadóba nem csak termetével, de vidáman harsanó hangjával is megtölti a termet. Az ivóban várakozó Sebessel kezdett el beszélgetni.
Az emeleti ablaknál álldogáló Ronan fél füllel figyel csak oda, szemét továbbra is az utcán tartja. Nem is kell csalódnia, Tim tűnik fel gyors, surranó léptekkel közeledve az épülethez. Míg Cabet feltűnő mivolta, addig őt pont a mindenhova beleillő jelentéktelensége védte meg. A mindenki kezében nyikorgó ajtó, olyan halkan nyílik a fiú számára, mintha legalább egy bálna összes zsírját kenték volna be fél éven keresztül. Csak Cabe örömteli kiáltásából és Sebes bortól karcos hangjából tudja meg Ronan, hogy a “gyerek” végül is nem állt tovább, ahogy attól tartott.
Ám öröme ellenére még mindig ott kísért a kétség apró tűzszikrája. A fertály óra múlva felhangzó, közeledő lópaták hangja tudja csak a reménytelenség halvány lángját a megkönnyebbülés hatalmassá duzzadó tűzorkánjává változtatni. Látni sem kell, már tudja, hogy csak Lorna lehet elég pimasz és megátalkodott ehhez. Senki más nem jönne ide a lovával, ahol ennyi hús akár 3-4 nagycsalád számára is a megváltást jelentené. Csak ő elég eltökélt ahhoz, hogy az esetleges tolakodókat egy vérfagyasztó, a velőkig hasító mosollyal eltántorítsa szándékuktól. Soha nem is értette, hogyan lehet egy női mosolyba ennyi kegyetlen élt belevinni. Talán csak a lecsapó kobra halált ígérő mosolya vetekedhetett volna ezzel.
Egy megkönnyebbült sóhaj kíséretében indul le a lépcsőn. Mire leér, már Lorna is ott van, miután átvezette hátasát az ivón, a hátsó zárt udvarba.
Végigméri a társaságot. A Cabe arcán ülő fásult fáradság sem tudja eltakarni az ifjú szemének kalandváró csillogását. Tim mintha a szokottnál is feszültebb lenne, ami még biztatóbb, mint a kolosszus reménykedése. Lorna arca persze semmit nem árul el. Csak az ilyenkor kötelező öröm látszik rajta. Neveltetése és képzése olyannyira részévé vált hogy akárhol képes lenne megjátszani az akkor oda illő érzelmet, anélkül, hogy az igazi gondolatai akár csak egyetlen egyszer is meglátszódnának rajta. Ám jelenléte igazán kitűnő alapnak tűnik. Sebes bortól tompa tekintete legalább annyira semmitmondó, mint Lorna arca, de benne legalább biztos lehet. A harc istennőjének felszentelt híve nem szereti a várost. Talán azért is iszik olyan mértéktelenül.
-Üdvözöllek benneteket a tűz melegénél. Azért kértem, hogy gyertek ide, mivel Danis Joorkan keresett meg minket. Egy lányt kellene elkísérnünk délre. Fejenként öt aranyat kapnánk az út végén a Gályák tengerénél. A megbízó emellett állja az utazás költségeit is. Mi Sebessel biztosan megyünk, nektek most kellene dönteni, mert a megbízó öt embert akar. Ha valamelyiktök nem jön, helyette kerítenünk kell valakit. Öt nap múlva indulunk. És van negyven napunk megkeresni valami zsoldos csapatot odalenn.
-Én megyek.- szólt Sebes mintegy megerősítve Ronan szavait.- Cabe?
-Nekem sincs miért maradnom.
-Tim?
-Jó lenne elmenni, itt egy kicsit kezd forró lenni a talaj.
-Lorna?
-Miért is ne?
-Örülök. Akkor öt nap múlva a Kapuk terén.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához