LFG.HU

SirThomas
hírekCimkek

Idén ősszel is megrendezésre kerül a Live Szervezői Találkozó (LSZT). Immár hetedik alkalommal létrejövő rendezvény célja jól ismert: összefogni az élő-szerepjátékot szervező csapatokat (leginkább fantasy vonalon), ismerkedni egymással, megvitatni a közös ügyeket. Ez alkalommal 37 szervezőcsapatot invitáltunk meg a rendezvényre, reményünk szerint ebből sokan képviseltetik magukat legalább 1-1 fővel.
Az LSZT résztvevőinek tavaly őszi döntése alapján minden alkalommal más-más csapat feladata, hogy házigazdaként a szervezést magára vállalja. Ezúttal a soproni GLORIA csapatára esett a választás, akik a közkívánattal összhangban, nem Sopronban, hanem Budapesten készülnek fel az érdeklődők fogadására.

A programról röviden:
Négy szervezett részre tagolódik majd a rendezvény, amit persze körbeölel még a szokásos szabad program, élmények megosztása, beszélgetés, ismerkedés.

1. Bemutatkozások, beszámolók
Minden csapat röviden bemutatkozik, pár szóban vázolja ez évi eredményeit, terveit.

2. Előadások
Újítás, hogy előadás szervezésével készül a házigazda csapat. Nem kell túl hosszú szóáradatra számítani (maximum fél óra), de ennyi viszont szükséges ahhoz, hogy egy-egy nagyobb témakört ki lehessen vesézni.

Témák:
- Latex-üvegszál fegyverek készítése és az ehhez kapcsolódó tapasztalatok
- Az ÜberLive projekt alapjain megújuló közösségépítő kezdeményezés, az ÉSZKöz (Élő Szerepjátékosok Közössége)

3. Kerekasztal beszélgetések
Három asztalnál folynak majd különböző témákban beszélgetések, a résztvevők megosztják nézeteinket, tapasztalatainkat, majd a témafelelősök röviden összefoglalják az elhangzottakat, kiemelik az érdekességeket.

- Történet-alkotás kerekasztal
Az élő szerepjáték törtnevezetéséről fog szólni az első asztalnál indított beszélgetés. Ki hogyan gondolkozik ezekről, milyen szempontok alapján hozza létre őket? Hogyan hatnak egymásra a történések, eseményláncolatok? Küldetések mikéntje, miértje. Mivel jutalmazzuk a játékost? Egyáltalán milyen stílusú küldetések működnek és milyenek nem a játékokon?

- Internetes rendszerek tapasztalatai kerekasztal
Régebben arról beszélgettünk, hogy ki, milyen rendszert tervez a játék internetes bevezetésére. Fórumjáték, prehistória, on-line karakterrendszer, stb. Most itt az ideje, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat. Melyik rendszer működött jól, melyik kevésbé? Mennyi befektetett munkát igényel? Hatásosan előkészíti-e az eseményeket? Az Interneten kiadott információ hasznos-e, feltétlenül szükséges-e? Mennyire hatékony ez a fajta informálása a játékosoknak? Az Internet használata becsábít-e új játékosokat, vagy éppen kirekeszti azokat, akiknek nincs módjában internetezni?

- ÉSZKöz
Az előadás alapján folytatódik az eszmecsere és megbeszélés arról, hogy milyen célokkal jöhet létre az Élő Szerepjátékosok Közössége. Megfelel-e a név a kitűzött céloknak? Kik azok, akik részt kívánnak venni a munkában? Milyen feladatok vannak, milyen vállalásokra van szükség? Milyen technikai hátteret alkalmazzunk, milyen moderálási igények vannak? Bevonjunk-e más szerepjátékos közösségeket is (Vampire, stb.)? Ötletek, kérdések, válaszok, aggodalmak.

4. Összegzés
Végül a házigazdák segítségével egy záró beszélgetés következik, ahol a kerekasztalok tapasztalatait beszéljük meg, majd lehetőség adódik a 2007-es időpontok előzetes foglalására. Bármilyen közérdekű kérésnek, vagy mindenkit érintő felvetésnek itt a helye, mindenki előadhatja bánatait, vágyait, nézeteit.

A hivatalos program végével szabad beszélgetés, sztorizás, és minden földi jó elfogyasztása, amivel házigazdáink készültek.

Röviden a lényegesebb információk
Helyszín: R+Á Egyesület (1162 Budapest, Csömöri út 185.)
Időpont: 2006. november 11. (szombat)
Érkezés délelőtt 10 órától, programkezdés 11-12 óra között.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, előre jelentkezés nem szükséges.

Kapcsolat
- Dii (glorialive@freemail.hu)
- Sir Thomas (ostrom@ostromjatek.hu)

Nagyon sok szeretettel várunk minden szervezőt és az érdeklődőket!

Üdvözlettel:

Dii (GLORIA) és
Sir Thomas (Ostromjáték Egyesület)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához