LFG.HU

HammerTimeCafe
Rorimack
hírek

Az amerikai képregénypiacon a Vertigo név fogalom. A DC felnőtteknek szóló kiadványait gondozó “osztályának” olyan sorozatokat köszönhetnek az olvasók, mint a Sandman vagy a Transmetropolitan.

A Kingpin kiadó most arra vállalkozott, hogy ezek közül a kiadványok közül párat megismertessen a magyar olvasókkal is. Már október óta kapható a Vertigo Válogatás című kiadványsorozat, benne olyan legendás képregényekkel, mint a Hellblazer (Constantine néven mozifilmet is forgattak belőle, ez adta a válogatás első számának alcímét is), a Prédikátor (Preacher, Garth Ennis és Steve Dillon nagyszabású, tabudöntögető road movie-ja, vagy az elmúlt évek egyik legnagyobb kult-sorozata, az Y, az utolsó férfi, mely egy, a Védett férfiakhoz hasonló poszt-apokaliptikus világba vezet el bennünket, ahol Yorik, az utolsó férfi kalandjait követhetjük nyomon hárommilliárd nő között. A háromhavonta megjelenő kiadvány közel száz oldalon mutatja be a Vertigo legjavát.

A 2850 forintos kiadványt megtaláljuk a nagyobb könyvesboltokban, de a kiadótól, illetve képregényes rendezvényeken olcsóbban is beszerezhetjük.

Akit érdekel a Hellblazer sorozat:
https://endless.hu/?rovat=kepregeny&cikk=y

https://endless.hu/?rovat=kepregeny&cikk=hellblazer


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához