LFG.HU

Hriczó Gábor
hírekCimkek
Ismét eljött az év vége, Télapó itt van, s e mellett a stratégiai játékok nagy napja, az angol eredetiben Games Day, magyarul “Jáccósnap” néven ismert esemény, ahol az asztali stratégiai játékok, játékosok, és az érdeklődők egymásra találhatnak. A hagyományokhoz híven most is többféle játékbemutató, rengeteg kifestett figura, és festőverseny várja a nagyérdeműt december 9-én a VII. kerületben, a Dohány u. 32-ben (mely egy iskola).

A tervezett programok a következők lesznek:

A Warhammer Fanatikuss Liga Warhammer 40000 szekciójának negyedik negyedéves fordulója, melyen eldől, ki nyeri meg az egész éves versenysorozatot. A nézelődők eközben megismerkedhetnek a Warhammer 40000 játékkal, és számos kifestett sereget láthatnak akcióban a zöld asztalokon.

Azok, akik inkább szerepelni, s nem stratégiázni szeretnének, bekapcsolódhatnak egy Inkvizítor játékba, ahol zsúfolt bolyvárosok utcáin és sikátoraiban nyomozhatnak gonosztevők után, s lőhetik halomra ellenfeleiket (vagy hunyhatnak el ólommérgezésben, ha ez utóbbi mégsem sikerülne).
A Mordheim bemutatón a Games Workshop másik, fantasy világába látogathatnak el az érdeklődők, és maguk is kipróbálhatják, mire mennének, ha egy kisebb zsoldos csapat kapitányai (illetve boszorkányvadászok, halottidézők, patkányemberek, és hasonló jó fejek) lennének, és egy romos városban keresgélnének kincseket, más, hasonló mohósággal megáldott csapatokkal körülvéve.

Az utolsó bemutatónk a nálunk még viszonylag új, ám egyébiránt igencsak népszerű Confrontation játékból lesz, s ezt szintén ki is próbálhatjátok, ha kedvetek támad rá!

A bemutató játékokhoz természetesen akkor is csatlakozhattok, ha saját csapatotok, modelljeitek is vannak, s összemérhetitek tudásotokat, valamint szerencséteket a többi játékossal! Hozzatok hát ti is figurákat, s mutassátok meg, ki a jobb a zöld asztal mellett!

A festőknek is nagy napjuk lesz aznap, hiszen a hagyományos Golden Gobbo festőverseny mindenkit vár, festőket, és a pingálás iránt érdeklődőket egyaránt. A versenyre a helyszínen lehet nevezni, a következő kategóriákban:

 
1. Sci-fi egyéni modell/karakter
2. Sci-fi egység/osztag
3. Sci-fi jármű
 
4. Fantasy egyéni modell/karakter
5. Fantasy egység/osztag
6. Fantasy harci gép
 
7. Warhammer 40000 objektíva-jelző
8. Szörny
9. Speciális kategória: Esküvő
10. Dioráma
11. Mindenmás (ami az eddigiekbe nem fér)
 
12. Közönségdíj
 
A rendezvény délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a látogatók előtt, ekkor indulnak a bemutatók, festések. A Golden Gobbóra délután 4-ig fogadunk el nevezéseket, az eredményhirdetések pedig 6 – 1/2 7 körül lesznek. A kapunyitásra már a meghirdetett nyitás előtt sor kerül, mivel a Fanatikuss Liga már ¾ 9-kor kezdetét veszi.
Belépődíj: 500 Ft.
 
A festőversenyre a nevezés a következőképpen alakul:
1. nevezés: 500 Ft
2. nevezés: 400 Ft
3. nevezés: 300 Ft
4. és minden további nevezés: 200 Ft
 
A rendezésben, ajándékokban a Trollbarlang segít.
 
Gyertek, s lássátok szümtükkel, hogy vogymuk, mink babatologató és pingáló emberek!
(Hátha kedvet kaptok ti is e sportokhoz.)
 
 

A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához