LFG.HU

HammerTimeCafe
algi
hírekCimkek

Már a fénykorában is igencsak nehezen beszerezhető játéknak számított Magyarországon, de évek óta már külföldön sem beszerezhető. Most azonban a Center of Gravity Mediagroup (COG Games) egy teljesen új változatot fejleszt. Nem követik azt a divatot, hogy régi játékokra ráhúzzanak egy D20 rendszert, hanem teljesen új, saját rendszert fejlesztenek ki, és a világ részletei is legalább ennyire meg fog változni. A több mint 300 oldalasra tervezett alapkönyv 2007 nyarán várható, és azt remélik, hogy az első kiegészítő még ugyanabban az évben megérkezik.
 
A Mutant Chronicles szerepjátékkal Magyarországon nem igen találkozhattunk: Kornya Zsolt Rúnában megjelent cikkei hívták fel először rájuk a figyelmet, de ő fordította Michael A. Stackpole Őrjöngés című regényét is. Azok közé a szerepjátékok közé tartozik, amelynek őrült hangulatos világa van, ugyanakkor a rendszere csak és kizárólag harci szituációkra lett kidolgozva.
A karakteralkotás nagyon hasonlított a viccbéli Pista bácsi esetéhez, aki akárhogyan is próbálta meg a gyárból összelopkodott alkatrészekből összeszerelni a hűtőszekrényt, mindig tank jött ki belőle. Semmi esély nem volt arra, hogy egy tisztességes diplomatát, netán üzletembert alkosson az ember annak ellenére, hogy a hétköznapi emberek hétköznapi életéről nem keveset megtudhattunk. Ezen és számos logikátlanságon, illetve nagyvonalúságon kíván változtatni a COG Games.
 
Az alapkönyvben többek közt azt tervezik, hogy a harcrendszer mellett egy hasonló bonyolultságú vállalatirányítási szabályrendszer is megtalálható lesz, de ami ennél sokkal látványosabb változás: az eredeti játék készítőinek naivitását kemény koncepcionális munka és részletekbe menő utánajárás helyettesíti.
A gonosz istenek (“Sötét Apostolok”) nem abban fognak különbözni, hogy mindegyikhez más szörnyek tartoznak, hanem ténylegesen más jellegűek lesznek, más területeken támadják az emberiséget, a fegyvereket és páncélokat újratervezik logikusra, használhatóra, értelemszerűre (minden rajongó nagy bánatára eltűnnek a hatalmas váll lapok), miközben igyekeznek megtartani az eredeti világ fílingjét – elvégre ők is rajongók. Az alapkönyv után háromféle kiegészítőt terveznek: míg az egykori kiegészítő sorozatban mind az öt mamutcég a hozzátartozó bolygóval együtt volt egy-egy kiegészítőben leírva, addig itt ezt feltehetőleg szétválasztják két külön sorozatra, valamint várható egy harmadik, koncepcionális kiegészítő-sorozat is, amely például a mágiával és hasonló jelenségekkel foglalkozik, amelyeket teljesen új megvilágításba helyeznek.
 
Az alábbi linkeken az eddigi kiszivárogtatott infókat találhatjátok meg ömlesztve képekkel, valamint a teljesen hivatalos Mutant Chronicles fórumot, amelyen keresztül a fejlesztők kommunikálnak a rajongókkal.
 
Harcra fel, Végzetgárdisták!
 


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://szerep.freeblog.hu/archives/2006/12/10/Uj_Mutant_Chronicles_kiadas/]
[http://www.coggames.com/forum/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához