LFG.HU

Alyr
hírekCimkek
Sok fantasy rajongó vágya vált valóra: egy friss bejelentés szerint a HBO sorozatot készít George R. R. Martin Magyarországon is nagy sikert aratott A Jég és Tűz Dala című sorozatából. A tervek szerint a sorozat minden egyes évada egy kötetet fog feldolgozni.
 
Múlt héten internetes naplójában Martin nagy meglepetést ígért és az meg is született: mint kiderült, a HBO megvásárolta A Jég és Tűz Dala jogait és nemsokára megkezdődnek a munkálatok. A sorozat írói és producerei David Benioff és  D.B. Weiss lesznek és maga Martin is aktív szerepet vállal elkészítésében, az első évadban például az egyik rész forgatókönyvét ő írja. Ez a szerep egyébként nem idegen a szerzőtől, hiszen jó pár évig forgatókönyvíróként dolgozott Hollywoodban.
 
A sorozatot Európában és A Gyűrűk Ura adaptációjában már nagy szerepet kapott Új Zélandon forgatják majd; egy évad egy kötet eseményeit fogja feldolgozni. Eddig egyébként négy rész jelent meg a (jelen pillanatban) hét kötetesre tervezett sorozatból; az ötödik, A Dance with the Dragons címet viselő könyv megjelenése idén várható.
 
A HBO tévésorozatai a legigényesebb munkák közé tartoznak, gondoljunk csak például a Maffiózókra, a Deadwoodra, a Rómára, avagy a Sírhant művekre, így remélhetjük, hogy A Jég és Tűz dala méltó formában kerül majd a képernyőre.
 
A sorozat negyedik része, a Varjak lakomája egyébként márciusban jelenik meg Magyarországon, az Alexandra kiadó gondozásában.

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=2727]
[http://www.georgerrmartin.com/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához