LFG.HU

Cherubion
hírekCimkek
Sajtóközlemény
 
2007. február 14., Budapest – A több mint 15 éves múltra visszatekintő Cherubion Kiadó örömmel tudatja olvasóival, hogy idén ősszel újra megjelenteti Fonyódi Tibor A Katedrális harcosai és a Katedrális legendája című művét, átdolgozott, kibővített és egyesített díszkiadásban, Katedrális címmel.
 
A két sci-fi mű először 1998-ban, illetve 1999-ben jelent meg, szintén a Cherubion Kiadó gondozásában, és hamar kultikus és beszerezhetetlen könyvekké váltak a magyar piacon. Ezt a hiány szándékozik mind az író, mind a kiadó pótolni.
 
A mű újabb átdolgozott kiadását az író már évek óta szerepelteti tervei között. A mű szerkesztési munkálatait Kleinheincz Csilla vállalta el.
 
A Katedrális 2007 őszén kerül a boltokba.
 
 

Fonyódi Tibor 1965. június 2-án született Budapesten az Ikrek jegyében. 1998 tavaszán jelent meg első önálló kötete, A Katedrális harcosai. Az ókori Rómában játszódó, misztikus science-fiction folytatásáért (A Katedrális legendája) 2000-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazták az év legjobb SF regénye kategóriában.
 
Forgatókönyvírói pályafutása 2000-ben indult. Számtalan filmszinopszis és filmnovella alkotója. A Metamorphosis című amerikai horrorfilm egyik forgatókönyvírója. Több forgatókönyve megfilmesítés előtt áll.
 
2005 nyarán Szörényi Levente felkérésére elkészítette az Árpád népe című misztikus opera alapdrámáját Keleten kél a nap címmel. Az opera ősbemutatójára 2006. március 28-án került sor a Papp László Budapest Sportarénában.
 
2005-től családjával és egy “Kepi” névre hallgató golden retrieverrel Veresegyházon él. További információ a www.fonyoditibor.hu oldalon.
 
A Cherubion Kiadó 1991-es alapítása óta a magyar fantasy és sci-fi irodalom meghatározó eleme. Több mint 200 kiadványával jelentős szerepe van új és tehetséges magyar írók felkutatásában és műveik megjelentetésében. A Káosz világán játszódó regénysorozatból több tízezer regény fogyott el az évek során.
További információ a www.cherubion.hu oldalon.

A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához