LFG.HU

HammerTimeCafe
Hulla77
hírekCimkek
Ez a néhány sor azért született, mert szeretném felmérni, hogy a magyarországi szerepjátékosok megítélése szerint melyek kis hazánk legkedveltebb szerepjátékai. Ebben kérném e felhívás olvasóinak közreműködését.
 
Arra kérnék minden szavazót, hogy sorolja fel azokat a szerepjátékokat, amelyek véleménye szerint helyet kell, hogy kapjanak a tíz kedvenc listáján. A játékok felsorolásának sorrendje a végelszámolás szempontjából lényegtelen. Egy voksoló legfeljebb tíz szerepjátékot nevezhet meg, természetesen tíznél kevesebb játékot is megnevezhettek, de ha ennél többet jelöltök meg, akkor a felsorolásból csak az első tizet fogom figyelembe venni.
 
Mindenkitől főként azokat a játékokat várom, amelyekkel a legtöbbet játszot(tat)ok vagy amelyeket a legszívesebben kipróbálnátok. A Ti Legjeiteket!
 
Nagyon kérek mindenkit, hogy ha lehet a szó szoros értelmében vett konkrét szerepjátékokat nevezzen meg. Lehetőleg kerüljük a különféle kiegészítők, világleírások, modulok és más szerepjátékos kiadványok listán történő szerepeltetését. Kérem, hogy például a WoD-os játékokat külön-külön kezeljük, tehát Vampire, Mage, Werewolf, stb. Amennyiben valaki a voksolásnál fontosnak tartja, hogy egy játéknak mely verzióját vagy kiadását szeretné a legjobbak közt látni, azt valamiként – mondjuk zárójelben – jelezze. Mondjuk kiadásnál így: MAGUS (Új tekercsek) vagy Earthdawn (2. kiadás) vagy Star Wars (d6). Verziónál így: Mage (Awakening). Világnál – ha tényleg muszáj – így: AdnD (Dark Sun).
Egy szavazótól egy konkrét játék csak egy szavazatot kaphat, függetlenül attól, hogy az illető hány verzióját vagy kiadását nevezte meg a játéknak. Ellenben egy-egy szerepjátékon belül a különféle verziók és kiadások, versengeni fognak egymással. És ezen belül egy szavazó akár többre is szavazhat, de az ilyen “házon belüli” szavazatok külön-külön egy-egy szavazatnak számítanak a lehetséges tíz voksból. Tehát ha valaki megnevezi a Vampire (Masquarade) és a Vampire (Dark Ages)-et, akkor az számára már két szavazat a lehetséges tízből, de a Vampire őtőle összességében csak egy szavazatot fog kapni.
 
Ha valaki utóbb módosítani szeretne a véleményén, tegye bátran, csak az összesítést könnyítendő, kérem jelezze, hogy ő már szavazott korábban is és esetlegesen mit mire cserél. Persze, ahogy ezt fent már említettem senkinek sem kell feltétlenül tíz játékot megneveznie. Sőt, nyomatékosan kérnék mindenkit, hogy csak a számára valóban kedvesnek tartott játékokra adja le a voksát. Hisz ez most nem arról szól, hogy ki tud tíz szerepjátékot kapásból megnevezni. A végső listán minden olyan szerepjáték pontos eredménye fel lesz tüntetve, amelyet a szavazók legalább kettő százaléka, a TOP 10-ben való szerepeltetésre alkalmasnak tartott.
 
Gondolom sokakban felmerül a kérdés, hogy miért lehet akár tíz játékra is szavazni és miért nincs szerepe a szerepjátékok szavazó általi rangsorolásának. Ennek az az oka, hogy szerintem így kapható egy igazán optimális kép az egyének és így a közösség véleményéről. Tíz lehetséges szavazatnál már remélhetőleg mindenki elgondolkodik, hogy számára mely játékok a legkedvesebbek és nem csak első benyomásból jelöli meg az aktuális kedvencét, mint azt tenné, ha csak egy-két szavazati lehetőség lenne elérhető a számára.
A rangsorolás véleményem szerint szintén nagyon hangulatfüggő lehet. Valamint, ha az első helyen rangsorolt mondjuk 10 pontot kap, a tizedik pedig 1-et, akkor joggal vetődhet fel a kérdés, hogy lehet ekkora különbség “leg” és “leg” között. Valójában ennek a felmérésnek az a célja, hogy ténylegesen kiderüljön egy-egy szerepjáték mögött, jelen pillanatban, a magyarországi szerepjátékosok között mekkora rajongótábor található.
 
A szavazás határideje 2007. március 15. éjfél. Ígérem, hogy legkésőbb a rákövetkező hétvégén elkészítem az összesítést, amit közzététel céljából rögvest továbbítok majd BePe-nek, akinek ezúton is köszönöm a támogatását.
 
Végül szeretném megköszönni minden szavazó közreműködését!
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához