LFG.HU

BePe
hírekCimkek
Minden szerepjátékos életében eljön az a pillanat, amikor úgy dönt, saját RPG-t fog írni, hogy megmutassa, amit meg tud mutatni. Aki nem esett át ezen a fázison, az talán nem is valódi szerepjátékos.

Az ötletek jó része persze még csírájában elhal, esetleg érdektelenségbe fullad, de most itt a nagy lehetőség a kibontakozásra, a most induló pályázaton ugyanis saját gyártmányú szerepjátékokkal lehet indulni. Ki tudja, talán van is valami valóság a gyakran hangoztatott `a magyarok sokkal kreatívabbak, mint a külföldi játéktervezők` elmélet mögött – hajrá, lehet bizonyítani…

Persze a dolog nem ilyen egyszerű. Hogy a beérkező – reménykedünk legalábbis, hogy lesznek – pályázatok valamennyire összehasonlíthatók legyenek, illetve, hogy ne kelljen két-három évet várni, amíg elkészülnek, a szerepjátékoknak a következő feltételeknek kell megfelelnie:

- A teljes szabálykönyvnek el kell férnie – olvashatóan – 32 db A4-es oldalon. Kevesebb persze lehet.

- A szabálykönyvnek önmagában használhatónak kell lennie, azaz tartalmaznia kell a rendszert, a világleírást és az esetleges illusztrációkat és példakalandot is.
- A játék legyen új, máshol eddig nem publikált.
- Már létező, ingyenesen használható rendszerek (pl Fudge, Action!, d20 stb) is elfogadottak motornak, de az alkalmazott változatnak (a szükséges copyright információkkal együtt) ebben az esetben is benne kell lennie a szabálykönyvben.
- Témamegkötés nincs, fantasy, sci-fi, horror, humor stb. témák egyaránt elfogadottak, de lehetőség szerint jogvédett szellemi termékekkel kerüljétek a kapcsolatot. (Tehát például a MAGUS v32, esetleg a Terminátor szerepjátékok jó eséllyel diszkvalifikálva lesznek.)
- Formátumát tekintve a beküldendő pályaművek pdf, doc vagy rtf fájlokként fogadhatók el.
- Beküldési határidő: május 15.

A pályázat mellé egy kísérő levélben meg kell adni egy-egy bekezdésben összefoglalva a következőket: 1) Mi volt a fő célja a szerzőnek, amelyet meg kívánt valósítani ezzel a játékkal. 2) Miben nyújt véleménye szerint újat a piacon levőkhöz képest a játék.
Az értékelésről:

A pályázatokat az RPG.HU címére - rpgpalyazat KUKAC rpg.hu – kell beküldeni. A beérkezett anyagokat Attila fogja – teljesen szubjektív módon – elbírálni, természetesen a szerző személyének ismerete nélkül.

Valamennyi beérkezett pályázatról kritika készül, amely az RPG.HU-n megjelenik.

A legjobbnak talált játék – a pozitív kritika mellett – természtesen némi anyagi elismerésben is részesül, amely 10.000 Ft-ot 30.000 Ft-ot jelent, továbbá kb. 30.000 Ft  50.000 Ft értékben könyvjutalom is kiosztásra kerül

Természetesen fenntartjuk a jogot, hogy – megfelelő anyag hiányában – a díj ne kerüljön kiosztásra.

A pályázók beleegyeznek abba, hogy játékuk a pályázat eredményhirdetése után ingyenesen letölthetővé válnak az RPG.HU-ról.

 
(Hálás köszönet a díjakat felajánlóknak… További adományok esetén a díjak még magasabbak lesznek. )

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához