LFG.HU

taverna
Mosomedve
RPGCimkek

A Föld szinte végtelenül változatos fajtájú élőlények otthona. Még a megpróbáltató késõ huszadik és a korai huszonegyedik században is fedeztek fel új fajokat, miközben mások kihaltak. Az Ébredés folyamán nem a Homo Sapiens volt az egyetlen faj, amin végigment a Megmagyarázhatatlan Genetikai Kifejeződés (MGK). Szerte a világon az állatokon is megmutatkozott a mágia visszatérte, egyesek különös utódokat hoztak világra, mások pedig átváltoztak a mítoszok és legendák lényeivé. Griffek, hárpiák, pokolkutyák, sőt sárkányok népesítik be a huszonegyedik század világát.
 
A mesék különböző lényeinek robbanásszerű megjelenése néhány új tudományágat is szült, melyeket gyakran egy gyűjtőnéven, “para-természettudományoknak” neveznek. A paratudósok a Kr. u. 2000. után azonosított lényekre specializálódnak, és sokan tovább szakosodnak, úgy mint parabiológia, paraszociológia (különösen a metahumánok és más, hivatalosan értelmes lénynek nyilvánított faj esetében), és para-természettudományi biotechnika. Néhány kutató pedig az ősi kövületeket tanulmányozza, ősi paralények után kutatva.
 
Úgy tűnik, hogy a legtöbb paralény az alap DNS-ének speciális megjelenési formája erősen mágikus környezetben. Ezen fajoknál az egyik generáció utódai már paralények, de ők maguk nem változnak át. Bizonyos idő múlva, a hagyományos állatok eltűnnek, teljesen átadva helyüket a paralényeknek.
 
Bizonyos esetekben, a természetes fajok egésze vagy egy része csak akkor megy át az átváltozáson, ha az emelkedő mágia-szint elér egy adott küszöböt. Ha az egész állatfaj nem változik át egyszerre, a természetes fajok is megmaradnak (mint az ember esetében is), de akkor is előfordulhat, hogy a természetes fajok paralényeket hoznak világra.
Olykor az is előfordulhat, hogy egy adott faj látszólag normális egyede is elkezd paranormális tulajdonságokat vagy képességeket mutatni, mikor eléri a serdülőkort.
Néhány faj továbbra is természetes utódokat hoz világra, ezek aztán a serdülőkort elérve mennek át az MGK változásokon. Az ilyen egyedek többsége vérengző és vadállatias viselkedést mutat az átváltozások hatására.
A több, mint 50 oldalas kiegészítő magyar fordítása letölthető a kapcsolódó link alatt.

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/iras/doc/critters_hun.pdf]
[http://www.shadowrunrpg.com/wordpress/?p=5]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához