LFG.HU

SirThomas
novellaCimkek
Sok kérdést felvetettetek a 3. RPG.HU találkozó szerepjáték versenyével kapcsolatban.
Összegyûjtöttem a fontosabb kérdéseket és amolyan FAQ szerûen megírtam hozzá a válaszokat is.
Fogadjátok szeretettel…


Q: Mi hozunk mesélõt?
A: Igen, pontosan. Minden csapat mesélõvel együtt jelentkezik. A versenyen ez alkalommal nemcsak a játékosok, de a mesélõk is pontozásra kerülnek. Ez önmagában nem újdonság, de a csapat összpontszáma a játékosok és a mesélõk teljesítményének az összegébõl adódik majd. Egyszerû a képlet: jó mesélõ + jó csapat != gyõzelem

Q: Mit tegyünk, ha nincs mesélõnk?
A: Már korábban megnyílt az a fórum, ahol csapattagokat lehet keresni. Érdemes ott próbálkozni, érdeklõdni.

Q: A mesélõ keresõ fórumnál nincs lista, hogy kikbõl lehet valasztani. Késõbb lesz?
A: Mesélõk és játékosok összeboronálását nem szívesen vállaljuk, elég sok a dolgunk az utolsó hetekre.

Q: Ha nincs elõvásárolt jegyünk, akkor be sem nevezhetünk?
A: Nem igazán kivitelezhetõ. A kapunyitást és az elsõ órát (bemelegítés) követõen indul a mesélõk eligazítása. Nincs igazán idõ arra, hogy ott kialakulhassanak full csapatok, illetve nekünk is elő kell készülni a megfelelő asztal+székmennyiséggel.

 
Q:Meddig és hol lehet jelentkezni?
A: Október 29-ig lehet jelentkezni a http://lfg.hu/talalkozo/jelentkezes.php címen.

Q: Mit jelent a mesélõi eligazítás a programok között?
A: A mesélõket egy nagyobb terembe összegyûjtjük, bezárjuk az ajtót, és kezükbe adjuk a modult. A mesélõknek 1-1.5 órájuk lesz arra, hogy a modulból felkészüljenek. A felkészülést segítendõ, szóban is ismertetjük a történetet, a modul felépítését, tartalmát, a fontosabb tudnivalókat és a lehetséges buktatókat. A mesélõk az eligazítás után egyenesen a csapatuk asztalához sietnek és már kezdik is a játékot.

Q: A terembeosztásnál a fantasy azt jelenti, hogy egyszerre van a D&D és MAGUS verseny is? Mi van azokkal, akik mindkettõn részt szerettek volna venni?
A: A korábbi találkozókon a két nagyobb fantasy rendszerbõl tartott versenyt külön napokon szerveztük meg. Itt most nem ez a helyzet, rendszerfüggetlen játéklehetõséget kínálunk számotokra. Nem lesz hagyományos értelemben vett D&D, vagy MAGUS verseny. A könyveket otthon lehet hagyni, mert a találkozóra nem kellenek.

Q: Nincs rendszer megjeloles. Rendszer nélkül hogyan lehet játszani?
A: Valóban nincsen, egyetlen rendszert sem érint maga a modul. A felszedett, általános fantasy, illetve sci-fi ismereteitekre építünk, nem pedig a szabályokra. A fókuszt a játékra, nem pedig a vérpistire, vagy a karakter-optimalizációra helyeztük, ez valóban furcsának tûnhet elsõre. Gondoljatok bele, hogy mirõl is szól a játék. Feladatmegoldásról, szerepjátszásról, jó nagulatról. Ehhez nem kellenek kockák, meg módosítók. Teszteltük már ezt a fajta mesélési módszert és, mûködik a dolog. Kedv kell hozzá, meg némi képzelõerõ és akkor tetszeni fog a végeredmény. Ha a mesélõ és a csapat egyetért, felõlünk nyugodtan kockázhatnak játék alatt (akármilyen rendszerben), de a pontozásnak biztosan nem lesz része rendszerbõl adódó egyediség.

Q: A fix karakterek mikor lesznek publikusak?
A: Rövidesen megjelentetjük a választható karakterek leírásait. Emellett hangulatkeltõ novellák és egy, a mesélésrõl szóló általános leírás is készült. Ez utóbbi azt a célt szolgálja, hogy bevezessen a rendszer nélküli mesélés rejtelmeibe, mûködésébe. Ez segíteni fog felkészülni mind a játékra, mind a mesélésre.

 
Q: Hol vehetjük meg a jegyeket elővételben?
A: A boltok listája itt olvasható:  http://lfg.hu/97/076

Mindenkinek jó készülődést kívánunk! :)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához