LFG.HU

BePe
humorkaCimkek
… avagy M* kiadó vs. M* fan.
Az alábbi levél e-mailben érkezett a szerkesztőséghez, ezért hitelességéért nem tudunk garanciát vállalni. (Hiszen kaptunk ma levelet pl. a nigériai kormányfő gazdag özvegyétől is.) Ennek ellenére idő- és energiatakarékosságból az inkriminált részt levettük.

Date: Thu, 11 Oct 2007 17:38:38 +0200
From: Tuan Kiadó
To: Szabó Gergő, BePe
CC: dr. Zsilinszky Tibor, Gaspar Andras, Tuan Kiadó

Tisztelt Szabó Gergõ, Balázs Péter!

 
Mint a Tuan Kiadó Kft. ügyvezetõ igazgatója, a M.A.G.U.S. kiadói jogok tulajdonosa, felhívom a figyelmét arra a jogsértésre, amit 2007.10.09, 2007.10.10-én az rpg.hu oldalon megjelentetett letölthetõ írások közzétételével követett el. (Szerzõi és szomszédos jogok megsértése: Btk. 329/A. § )A kifogásolt anyagok: “Kis M.A.G.U.S. egységcsomag”, valamint a “Nekromanták kézikönyve – M.A.G.U.S.”, letölthetõ dokumentumok.
Ezen anyagok közzétételére, a Tuan Kiadó, a M.A.G.U.S.egyetlen hivatalos kiadója sem szóban, sem írásban nem adott engedélyt. Ezek az anyagok tartalmazzák azokat az adatokat, rendszereket, táblázatokat, amelyek a Tuan Kiadó tulajdonában lévõ Elsõ-, Második törvénykönyv, és A Harcosok, Barbárok, Gladiátorok szabálykönyvek nyomtatott formájának, egészét, vagy bármely töredékét képezik.
Ezért a Tuan Kiadó jogi lépéseket tesz a közreadóval, és az internetes honlap tulajdonosával szemben, ha 24 órán belül nem távolítja el az anyagokat az említett oldalról. Maga a megjelentett anyag nemcsak tartalmában sértõ, de anyagi , erkölcsi hátrányként érinti kiadónkat, amivel kapcsolatban szintén jogi úton fogunk eljárni, amennyiben fenti igényünk határidõre nem teljesül. Az engedélyt a közzétételhez utólag sem adjuk meg, mert nem üti meg az általunk kívánt és elvárt színtet sem rendszerében, sem irodalmi minõségében, sem technikájában.
 
Kérem a fentiek tudomásul vételtét.
 
Mórocz Tibor
TUAN KIADÓ KFT.
ügyvezetõ igazgatója
 
Másolatot kapja:
1. Dr. Zsilinszky Tibor ügyvéd
2. Gáspár András, – M.A.G.U.S. világjogok tulajdonosa.


A jogi viszonyok rendezéséig így egy ideig ez az állomány nem lesz elérhető, amennyiben hétfőig papírformában is kézhez kapjuk a felszólítást és megbizonyosodhatunk róla, hogy nem csupán egy tréfás kedvű felhasználónk poénjának áldozatai lettünk.

Erre az is utalhat, hogy a tegnapelőtti frissítésig bezárólag Mórocz Tibor ügyvezetősége alatt a Cégbíróság nem ismer `Tuan Kiadó Kft`-t, csupán `Hold PR 3000 Kft`-t.

Amennyiben a levél valódi, úgy mindenesetre örömmel látjuk, hogy a T. kiadó hosszú várakozás után rendszerben, irodalomban és technikában végre színvonalat is meg kíván ütni.
Csak így tovább!
Biztos, ami biztos, egyúttal felhívjuk minden önkéntes leendő cikkírónk figyelmét, hogy az ilyen bosszantó kellemetlenségek elkerülése érdekében gondosan ellenőrizze cikkei forrásait, ne legyen benne idézet pl. Rúnából, alapkönyből, kiegészítőből, hivatalos netes anyagból, kiadóvezető nyilatkozatából, bármelyik regényből, antológiából, tájékoztató füzetből, versenykiírásból és modulból.
Szeretnénk megelőzni, hogy a White Wolf, a Hasbro, a Mattel, Microsoft, Universal Pictures, Intercom stb. hasonló felszólításokat küldjön egyéb szerep- és társasjáték cikkünkhöz, illetve könyvismertetőnkhöz vagy filmkritikánkhoz.
(Habár tőlük eddig – valószínűleg jól felfogott marketing okokból – maximum köszönőleveleket kaptunk.)

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához