LFG.HU

BePe
novellaCimkek
3. RPG.HU Találkozó – Szerepjáték verseny: Középpontban a nosztalgia, a játék élménye. Ennek jegyében ez a szerepjáték verseny szakít a megszokott “rendszerenként írunk egy modult” sémától.
A találkozón egy-egy általános világképre alapuló, rendszerfüggetlen fantasy és sci-fi modul várja a vendégeket. Az előre jelentkezett csapatoknak nemcsak játékosaikat, de egy-egy mesélőt is nevezniük kell, ezeket a mesélőket a csapatok közt fogjuk kisorsolni. /A sorsolást egy felmérés előzi meg, amely (elsősorban kor alapján) igyekszik a csapat-mesélő párosításokat optimalizálni./
A modul csomagját a mesélők a verseny napján kapják meg, 1-1,5 órájuk lesz a felkészülésre. A modult eleve erre a célra készítjük, igyekeztünk jól átlátható és könnyen kezelhető anyagot adni a mesélők kezébe.
A verseny ideje alatt sétáló mesélők/bírók állnak majd rendelkezésre, akik minden kérdésre válaszolnak majd.
A találkozó előtti hetekben feltesszük a játszható karaktereket, novellákat és némi segítséget a felkészüléshez.

Csapatok jelentkezése október 29-ig: http://lfg.hu/talalkozo/jelentkezes

Az alábbiakban a fantasy versenyhez tartozó karakterleíársokat olvashatjátok.


 

Hirus Gurrand, a Kalapácsököl

Középkorú törpe kovács, férfi. Élete nagy részét a Bánya nevű kisvárosban töltötte. A Gurrand klán tagja, mely generációk óta a kovács- és bányászmesterségekkel foglalkozik. A klán tagjainak nagy része a 314. évi bányaszerencsétlenség következtében meghalt. Hirus elkeseredésében otthagyta a klánt, majd felköltözött a városba, és évekig csak a kocsmákban tengette életét. Tapasztalt ökölharcos és kocsmai verekedő. Kalapácsököl becenevét az utcai életben és ivókban érdemelte ki. Az utóbbi időkre már minden vagyonát felélte, így szinte bármilyen munkát elvállal, amit a lelkiismerete enged.
 
 

Vayiz Lemag

Harmincas éveinek végén járó, sötét bőrű ember férfi. Foglalkozása rabszolgavadász. Túlélő típus, bármilyen helyzetben feltalálja magát, bár a városiak élete ellenszenvet ébreszt benne.
Nem a szavak embere, viszontagságos élete és negatív tapasztalatai tették csendessé, szikárrá.
Testét több helyen sebhelyek rondítják, arcán kifejezetten csúnya heg éktelenkedik az állától a bal szeméig. Kissé nyughatatlan, feszült, mozgása ruganyos, mint egy macskáé. Mindig nála van két kedvence: Mosolygós (nyúzókése) és Harapós (bozótvágója, bár mások rövidkardnak neveznék). Ért valamicskét a nyomolvasáshoz és a csapdaállításhoz. Nincsenek gonosz gondolatai, de a lelkiismeret-furdalás is ritka vendég nála.
 
 
 

Alarvis Dea

Több, mint negyven telet megért ember városőr. Varreon városőri gárdájában őrmesteri rangig jutott el, a kereskedőnegyedben a parancsnokhelyettesként szolgál. Fiatalkora óta dolgozik a városőrségnél. Sosem volt kiemelkedően erős, de kitartó és elég intelligens ahhoz, hogy karriert fusson be a gárdánál. Katonai rangban vett részt a 303. évi rabszolga lázadás leverésében, az ott szerzett érdemei megerősítették karrierjét. Munkakörében nem járőrözik, az újoncok tanítása, és a kerület adminisztrációs ügyeinek felügyelete viszi el mindennapjait. A munkája az élete, “Mindent Varreonért!” jeligével. Ha tehetné, egyszerre lenne tűzoltó és városi tanácsnok is.
 

Jelevhiel

Elf varázslótanonc, nő. Az Ezüsttenger kereskedő klán vezetőjének kissé elkényeztetett lánya. Bikar (a mester) őt és még két társát oktatja a mágia titkaira. Tanulmányai a család számára egyre nagyobb anyagi megterhelést jelentenek, ezért sokszor összetűzésbe keveredik szüleivel. Tanulmányai az elme befolyásolására terjednek ki, bár túl sok gyakorlatra még nem tett szert. Külsejében tünde szemmel nincs semmi különleges, de az ember férfiak körülötte settenkednek, mert vonásai az emberi faj jellegzetességeit viselik. Sokan fél-elfnek hiszik – pedig nem az – vérvonala több ezer évre visszavezethető. A családban öröklődő veleszületett mágikus potenciállal rendelkezik, amely nagy segítséget jelent tanulmányaiban.
             képes pl: Gondolatolvasás, Megfélemlítés, Állatok uralása (rövid ideig)
            nem képes pl: Tűz és energiamágia, Emberek uralása/irányítása
 

Forsus

Ork rabszolga, férfi. Alarvis Dea rabszolgája. Az őrmester város-szeretete még rabszolgájára is kihat. Forsus tűr, ahogy egy rabszolgának tűrnie kell, ugyanakkor a körülményekhez képest jól érzi magát. Alarvis nem rossz gazda, megbecsüli őt, és jól tartja. Forsus gyakran végez olyan munkát, amit egy városőrnek kéne végeznie; levélhordozástól kezdve az éjszakai őrjáraton át a cipekedésig minden feladatnál bizonyíthatott. Emberi szemmel rendkívül erős, és jól bírja a terhelést, tűrőképessége nem ismer határokat. Forsus rabszolga, így nem foghat fegyvert (pedig Alarvis gazda szerette volna arra is megtanítani).
 

Barzul Igur

Ember mágiatudó, férfi. Jóképű, sportos, megnyerő fickó, aki nem fél adottságait és varázstudományát használni arra, hogy zsebét megtömje, és mohó vágyait kielégítse. Sokfelé járt már, dalnokként, lovászként, bajvívóként mindenhol megélt. A kontinensen több helyütt vérdíj van a fején pimaszságai miatt, itt a szigeten ezért egy hajszálnyival óvatosabban tevékenykedik. Ügyes szerencsejátékos, így anyagi gondjai ritkán vannak. Ha teheti, nagystílűen él, szertelenül költekezik. Életmódja miatt sok ellensége akad még úgy is, hogy a szigeten igyekszik elkerülni a bajt. Útját pénzétől megfosztott, felszarvazott, kizsebelt, meglopott áldozatok jelzik, amelyet itt-ott megszakít egy-egy nagylelkű adomány valamely egyház, vagy árvaház javára.
             képes pl: Hang teremtése, Csábítás, Erőnövelés
            nem képes pl: Emberek uralása/irányítása, semmi magasabbrendű mágia
 

Jereson

Félelf tolvaj, férfi. Árva, szüleit nem ismeri, az utca nevelte fel. A Sárkányszigeten kevés él fajtájából, mert az ember és elf szülőktől származó gyermekek ritkán életképesek, és a születést túlélők gyakran testi hiányosságokban szenvednek. Jereson mindkét lábujjai karmosan görbék, ezért különleges lábbelit szokott hordani, ami nem zavarja a járásban, és teljesen takarja lábát. Testi hibája akadályozza a gyors mozgásban viszont segítségére lehet, ha valamit meg kell másznia. Ügyesen mászik fára, falra. Képességeit az alvilágban és a feketepiacon kamatoztatta, ahol sok ismeretségeket szerzett. A városőrökkel már nincs ilyen barátságban, nemegyszer került velük összetűzésbe.
 

Khelerion Hellies

Elf testőr, fegyvermester. Férfi. Az Ezüsttenger elf kereskedő klán befogadott tagja. Nem a klánba született, évtizedek óta tartó szolgálatával nyerte meg a tagságot. Kitűnő harcos, és a szigeten ismert fegyverek mindegyikéhez ért. Kedvence az íj és a hosszúkard, de kiválóan kezeli a tőrt, hajítóbárdot is. Szorgalmas, megbízható, öntudatos, és szerelmes a kereskedő klán vezetőjének lányába: Jelevhielbe. Szerelme eddig nem talált viszonzásra, de elutasításra sem. Sokak szerint elpazarolja tehetségét arra, hogy Jelevhiel után kajtat folyton. Senki nem tudja, hogy Jelevhiel csak játszik-e vele, vagy más áll a hosszú, eredménytelen udvarlás háta mögött.
 

Gillas Vardoman

Középkorú törpe kereskedő, férfi. Házas, felesége a Bányában él. Kapcsolatuk eléggé… nyitott. Gillas nem titkoltan imádja a Varreoni nyilvánosházakat látogatni, házsártos felesége pedig imádja ezért szapulni őt. Gillas szakmája miatt sokat tartózkodik a városban, többet, mint a Bányában. Nem szereti szakállas feleségét, de válni nem lehet, így kerüli a családot, amennyire csak lehet. Gyermekei nincsenek. Gillas jó emberismerő, ravasz, a szavak ügyes kiforgatója. Mesterségéből adódóan minden kacatot képes eladni, vagy adott esetben megvenni. Életművész, aki nem tudja elég nagy kanállal habzsolni az életet.
 Ismer pár illuzionista trükköt:
            képes pl: Arcváltoztatás, Átlátszóság, Kis illúziókép
            nem képes pl: Nagy illúziókép, más személynek álcázás
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához