LFG.HU

DeltaVision
hírekCimkek
Tisztelt Partnereink, kedves Olvasók!
 
A Delta Vision Kft. ezúton tájékoztatja Önöket arról, hogy a közte és Gáspár András (alias Wayne Chapman) között kiadói megállapodás jött létre, mely szerint:
 
Wayne Chapman a Delta Vision Kft.-t bízza meg azzal, hogy a nyomtatott irodalmi könyvkiadványok esetében az Ynev világához fűződő szerzői jogait irodalmi ügynökként képviselje. A jövőben az Ynev világához kapcsolódó minden új könyvkiadvány engedélyezését az ügynökön keresztül kell kérni.
 
Tekintettel arra, hogy Wayne Chapman nevéhez köthető az Ynev világában játszódó, és annak alapjait lefektető első mű megalkotása, a hatályos magyar szerzői jogi szabályozás szerint engedélye nélkül Ynev világához kapcsolódó új művet létrehozni nem lehet.
 
A Delta Vision Kft. minden érintettet tájékoztat arról, hogy többségi tulajdont szerzett a Gameskút Kft.-ben, amely cég a Magyar Szabadalmi Hivatal közhiteles védjegylajstroma által tanúsítottan – továbbá a bíróság vonatkozó, időközben megszületett ítélete alapján – kizárólagos tulajdonosa a M.A.G.U.S., avagy a Kalandorok Krónikája, valamint a Pyarron, Ynev, Alyr Arkhon, Erion, Tier Nan Gorduin és Krán védjegyeknek. A vonatkozó nemzetközi és hazai szabályok alapján a védjegyek bármilyen jellegű kiadványon történő feltüntetéséhez vagy egyéb felhasználásához a védjegytulajdonos hozzájárulása szükséges, melynek ügynökeként a Delta Vision Kft. jogosult eljárni.
 
Fentiek alapján közleményünk megjelenését követően kizárólag a Delta Vision Kft.-n keresztül nyílik lehetőség arra, hogy a M.A.G.U.S. márkanéven közismertté vált kiadványsorozathoz kapcsolódó művek megjelentetéséhez szükséges eseti engedélyeket a mű készítője, illetve kiadója megszerezze, illetve hogy a mondott mű a minőségi elvárások teljesülése esetén a “hivatalos M.A.G.U.S.-kiadványminősítést elnyerje. A védjegyek felhasználásához külön megállapodás szükséges.
 
Szándékunkban áll az engedélyek megszerzésének lehetőségét minél nyitottabbá tenni, ám szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az ezt elmulasztó – természetes és jogi – személyek ellen a Delta Vision Kft. nemcsak jogosult, de a fent hivatkozott megállapodások alapján köteles is fellépni. Ugyanakkor már most jelezni kívánjuk, hogy a vonatkozó nonprofit jellegű rendezvények, ingyenes internetes kiadványok, nem üzleti célból készült rajongói anyagok és törekvések létrejöttét támogatjuk, lehetőségeink szerint segítjük.
 
Kifejezett célunk továbbá annak biztosítása, hogy – teret adva a piaci versenynek – a M.A.G.U.S.-kiadványok megjelentetésére ne kizárólagosan egy cég vagy alkotó legyen jogosult. Meggyőződésünk, hogy az egészséges verseny és a többek számára felkínált lehetőség sokszínűbb kínálathoz és élénkebb olvasói-szerepjátékosi élethez vezet. Bízunk abban, hogy a jogi helyzet tisztázódásának eredményeként még több és még színvonalasabb kiadvánnyal tudjuk a M.A.G.U.S. rajongóit megörvendeztetni.
 
Budapest, 2007. október 19.
 
Delta Vision Kiadó
Terenyei Róbert
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://deltavision.hu/index.php?news=209]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához