LFG.HU

SirThomas
novellaCimkek
Új életet akarsz kezdeni, új világokat felfedezni?
Szabad életre vágysz és kalandokat, kihívást keresel?
Része akarsz lenni egy csapatnak, ami megváltoztat egy világot?
 
Akkor jelentkezz telepesnek, csatlakozz hozzánk most!
 
A Fartech Corporation olyan vállalkozó kedvű embereket keres, akik jelentkeznének egy új bolygó terraformálására.
 
Amit kínálunk:
·      Versenyképes fizetés
·      Magas nyugdíj
·      Teljeskörű ellátás és ingyenes orvosi szolgálat
·      Kötetlen munkaidő
·      Szabadon választható szolgálati idő (5, 10, 15, 20 év)

“Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
A nevem Daniel Burke. A Fartech Corporation kolonizációs programjának igazgatóhelyettese vagyok, sokakkal már találkoztam, de nem mindenkivel.
 
Önök mindannyian telepesnek jelentkeztek. Kiválasztottuk Önöket, így abban aszerencsében van részük, hogy részt vehetnek a legújabb koloniánk beindításában. Mindannyian túl vannak az egészségügyi vizsgálatokon, elvégezték a két hónapos kiképzési gyakorlatunkat, mindenki vizsgát tett a saját szakmájában, bizonyítva, hogy hasznos tagja lesz a jövőbeli közösségünknek.
Sokan talán már ismerik egymást, össze is barátkoztak, de hadd mutassak be pár embert Önöknek, akik a kezdeti időszakban meghatározó alakjai lesznek a kolónia életének.
Christopher Ketzler hadnagy és Matthew Kohl alhadnagy a Fartech alkalmazottai. Ők fognak felelni a kolónia biztonságáért és belső rendjéért. Emellett adminisztrációs feladatokat is ellátnak, jelentéseket küldenek a cég központjába a kolónia életének előrahaladásáról. Kérem, bármilyen kérdésben forduljanak hozzájuk bizalommal.
James Calagno, szakszervezeti vezető, hozzá fordulhatnak, ha bármilyen gondjuk van a munkakörülményekkel, illetve az ellátással. Önök végzik a munkájukat, a Fartech pedig biztosítja az Önök környezetét, hogy elégedetten hajthassák álomra a fejüket minden este. Fedezzék fel az új bolygót, találják fel magukat és alakítsák ki környezetüket a saját igényeiknek megfelelően! Ha bármi gond van, csak jelezzék képviselőinknek, mi pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megoldjuk azokat.
 
Ez volt az utolsó eligazítás, mint tudják, a hajójuk egy óra múlva indul. Kérem csomagolják be személyes tárgyaikat, és készüljenek fel az utazásra.
Hadd emlékeztessem Önöket, hogy a Fartech természetesen a mélyűri hibernációban töltött időt is beszámítja a szolgálati idejükbe.
 
Köszönöm figyelmüket, és ne felejtsék el, hogy a Fartech gondoskodik Önökről.”
 

Napló – 2156.01.24.
 
Valahol odakint egy másik űrállomás és egy új bolygó vár rám. Az állomás persze nem ekkora, mint ez, és a bolygó is épp csak terraformálva lett, de mindkettő egy új élet kezdetét jelenti számomra. Azt írom, hogy új élet, de nem tudom, hogy igazából mit is várok ettől. Itt ülünk vagy kétszázan, ebben a zsúfolt, konténerszerű lakórészben, hozzácsatlakozva a ZEN-2 űrállomás központi részlegéhez, ahol egy kisebb városnyi tömeg éli napi életét. Hetente indítanak útnak olyan telepes-csoportokat, mint a mienk. Kedvesek és előzékenyek, meg minden, de valahogy mégis úgy tekintenek ránk, mintha a halálba küldenének minket, és talán nem is tévednek túl nagyot. Ha a hajó elindul végre, akkor hibernáló-kamrákba dugnak és lefagyasztanak bennünket. Azt mondják olyan érzés, mintha kicsit meghalna az ember, majd amikor felébresztik, mintha újjászületne. Ha megérkezünk, vár minket a bolygó felett keringő másik űrállomás, ahol kipakolnak, majd levisznek minket új otthonunkra, a GAIA-ra.
 
Sokat gondolkoztam, hogy rászánjam-e magam erre az útra, de Jessica halála utáni életem nem volt már a régi és a pszichodoki amúgy is környezetváltozást javasolt. Lehet, hogy nem egészen ilyenre gondolt, de az biztos, hogy megváltozik tőle az életem. Egy ismeretlen, távoli bolygó, kis közösségbe zárt idegen emberek. Mindenki egy közös célért megy oda, ahogy én is; az új világ felépítéséért. Legalábbis a Fartech ezt mondja.
Na persze. Azért minden telepes-jelöltnek megvannak a saját, kicsinyes indítékai, ebben egészen biztos vagyok.
 
Sokukkal találkoztam már az elmúlt hetekben. Főleg az orvosi vizsgálatok és tréningek során sikerült közelebbi tapasztalatokat szereznem sorstársaimról. Érdekes dolgokat csináltattak velünk: volt szkafanderes űrséta, zöldségtermesztés, állattenyésztés, terhelési tesztek, önvédelmi gyakorlatok, meg egy halom technikaóra, ahol (kis túlzással) két ragtapasz, meg néhány üres plazfa doboz segítségével kellett komplett gépeket megjavítanunk. Sokat nevettünk, de a kiképzők – csak így hívtuk a mogorva agytrösztöket, akik folyamatosan hajtottak minket – gyorsan leállítottak minden olyan kezdeményezést, ami nem volt fontos közvetlenül az utazásunkhoz.
 
Tegnap kaptunk egy kis pihenőt, közös ismerkedőestet szerveztek nekünk, ahol bemutatkoztak új “szomszédaim”. Például ott az a család, az apa állítólag híres botanikus, ő lesz hivatott az új bolygó felszínén beindítani az ökoszintézist vagy mit. A felesége valami orvos és el nem engedné a kislányuk kezét egy pillanatra sem. A másik alak, aki rögtön kitűnik, egy hatvanas évei felé járó férfi, akiről csak annyit tudni, hogy politikai ambíciói vannak. Mondhatom, sok hasznát láthatjuk majd egy ilyen ingyenélőnek, amikor a beindul a kemény munka. Aztán itt van egy félig béna tudós, akiről azt beszélik, hogy valami nagy robotkutató és nem utolsó sorban zseni, de majd kíváncsi leszek, hogy mit fog szólni, ha meg kell fogni a munka végét.
 
A társaság persze mindent megtesz, hogy a terraformálás és a betelepítés ne álljon le, így jól vigyáz a befektetésére. Céges biztonságiak, volt tengerészgyalogosok, zsoldosok, szerencsekatonák tartanak velünk. Nem tudom mitől tartanak, mi várhat kint ránk egy élettelen bolygón. Ha jobban belegondolok, akkor inkább minket fognak szemmel tartani, mintsem, hogy külső veszélytől óvnának minket. Megpróbáltam velük összehaverkodni, de mindegyikük bizalmatlan és egyfajta agresszív hozzáállást éreztem részükről irányunkban. Na, majd meglátjuk, hogy változik-e a helyzet a bolygófelszínen.
 
Lassan csomagolok. Nem viszek sok dolgot magammal, ezek a biztonsági ládák ijesztően kicsik. Kaptam egy kódot hozzá, amit rögtön meg is változtattam, így nem tudja senki kinyitni rajtam kívül. Bepakolok pár holoképet, a zenegyűjteményemet, egy-két adattároló lemezt rajta könyvekkel, szakirodalommal, a kedvenc pólóm és egy utolsó emlék Jessicától, amit még az első randin kaptam tőle.
 
Legközelebb már csak az új bolygón, az új otthonomban fogom kibontani az egészet.
 

 
Játékos Karakterek
 
Audra Alexander
32 éves nő. Hajadon. Foglalkozása: tanítónő.
Egyetemi diplomáját a múlt századi történelemből írta. Humán tárgyakban felsőfokon képzett, de tanítóként minden tantárgyból ad órákat (főként gyermekeknek), így tudása nagyon széleskörű. Hobbija a fazekasság, a fejlett civilizáció bármely erre alkalmas anyagából (agyag, plazfa, speciális műanyagok) képes tárgyakat készíteni. Ismeri a szakmához kapcsolódó gépeket és berendezéseket. Kifejezetten tehetséges, akár művészeti, akár praktikus tárgyak megalkotására képes. Törékeny alkat, mindig vidám, kíváncsi természet.
Miért van itt: Mindig is kalandvágyó volt, egy új kolóniát mintha csak neki találtak volna ki.
 
Christopher Andres
45 éves sötét bőrű férfi. Nőtlen. Foglalkozása: geofarmer
A féregnyúlvány HH3863 bolygóján, egy geofarmon nőtt fel. Apjától elsajátította a mezőgazdálkodás fortélyait. Mivel a farm üzemeltetése megkívánta, megtanulta kezelni és szerelni a különböző rakodógépeket, robotokat, teherjárműveket és mezőgazdasági feldolgozó gépeket. Jó fizikumú, inkább szívós, mint erős. Kissé alulművelt, de azért nem buta – szakmájának minden fortélyát ismeri. Nem kifejezetten barátkozó típus.
Miért van itt: Apja tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála után új életet akar kezdeni.
 
Stefan Beagle
36 éves férfi. Többszörösen elvált. Foglalkozása: szakács.
Igazi világcsavargó-életművész. Felsorolni is nehéz, hogy mi mindennel foglalkozott élete során. Volt már cégzsoldos, könyvtáros, extrémtúra-vezető, napszél-szörfös, utcaseprő, taxisofőr, holovíziós sorozatszinész, éjszakai bárban kidobó. Jól kidolgozott izomzatú, tagbaszakadt figura. Gyorsan megtalálja a közös hangot, mert mindenkivel vannak hasonló élményei.
Miért van itt: Bár már két éve megállapodott mint szakács, egy váratlan esemény következtében forró lett a lába alatt a talaj…
 
James Calagno
65 éves férfi. Özvegy. Foglalkozása: nyugalmazott kormányzó.
Eladósodott szülőkkel a háta mögött, a Steelia-3 utcáin nőtt fel, majd egyre feljebb kapaszkodott. Volt hogy ököllel, volt hogy kenőpénzekkel, vagy zsarolással kellett érvényt szereznie igazának. 35 éves korára került be a politikai élet elitjébe. Kapcsolatrendszerét azóta építgeti. A rossz nyelvek szerint alvilági szervezetekkel is összefüggésbe hozható, bár ezt senki nem tudta érdemben bizonyítani. Túlsúlyos, lomha, de tekintélyt parancsoló és egyfajta ravasz intelligencia sugárzik belőle.
Miért van itt: Vezetői képességei miatt választották ki.
 
prof. Everardo Cuevas
26 éves férfi. Egyedülálló. Foglalkozása: android-fejlesztő mérnök
Kiemelkedő intelligenciájának köszönhetően a középiskolát 12 évesen, főiskolai tanulmányait 14 évesen kezdte. Doktorátust szerzett informatikából a mesterséges intelligencia kutatás témakörében, valamint a bio-mérnöki tudományokból és nanotechnológiából (utóbbiban kifejtett elméletei gyakori vitaalapot szolgáltatnak tudományos körökben). A sors fintora, hogy egy laboratóriumi baleset során deréktól lefele teljesen lebénult. Vézna, helyes-arcú, kivételesen intelligens, de a baleset miatt mozgásában teljesen korlátozott.
Miért van itt: Kutatásai minél hatékonyabb folytatásának feltétele, hogy a jogi béklyók ne nagyon kössék, amit a kolóniában esélyesebbnek tart.
 
X3000-CU
Robot. Típusa: többfunkciós tolószék és személyi számítógép.
Everardo Cuevas kreálmánya. A saját tolószékét fejlesztette fel szervómotorokkal, hidraulikus karokkal, szerszámokkal, és általa fejlesztett mesterséges intelligenciával, hogy minél jobban segítse munkáját és hétköznapjait, sokszor hetekig egyetlen társaként. Egy 4-500 kilós fémkockáról van szó kerekekkel, ülő-felülettel, saját generátorral, 3 manipulátorral, világító-, fúró-, vágó-, hegesztő-, forrasztó-szerszámokkal, és egy beépített számítógéppel ami saját személyiséggel rendelkezik. (Tulajdonképpen egy nagyméretű, társalgásra, problémamegoldásra alkalmas svájci-bicska)
 
Gary Fong
32 éves férfi. Nős. Foglalkozása: botanikus
Már gyerekkorában is érdekelte az élővilág, és később ezt választotta hivatásának is. Saját kertészetét felügyelte, új fajokat kísérletezett ki (ezt a vállalkozást távollétében testvére viszi tovább). A GAIA bolygó légkörének kialakításához, valamint flórájának megalapozásához szükséges – saját tulajdonában lévő – növénykészletet kíséri. A botanika, biológia és a vegyészet olyan ágazatait is ismeri, ami a “hétköznapi emberek” számára teljesen ismeretlen. Minden foglalatossága kapcsolódik a természethez, így a hobbijai is e köré csoportosulnak. Mosolygós, közvetlen figura, jó szervező.
Miért van itt: A terraformálás egy óriási botanikai kísérlet.
 
Juliette Fong
29 éves nő. Férjezett. Foglalkozása: medika
Gazdag család egyetlen gyermekeként mindent megkapott, kissé elkényeztették. Filmproducer apjának köszönhetően előre kitaposott útja lehetett volna a filmcsillagok világába, azonban ez nem elégítette ki ambícióit. Végül az orvostudományt választotta hivatásául. Egyetemi tanulmányai alatt ismerte meg férjét, Gary-t, akivel össze is házasodtak. Tanulmányait nem fejezte be, mert idő közben új foglalkozásra lelt: anya lett. Hosszú kihagyás után végül befejezte az alapvető orvosi képzést. Feltűnően szép, filigrán alkata ellenére meglehetősen teherbíró és kitartó.
Miért van itt: Soha nem hagyná családját szétesni.
 
Blanche Fong
9 éves kislány. Gary és Juliette egyetlen gyermeke.
Bájos, aranyos, szép kislány. Szüleivel együtt túrázik, korához képes elég talpraesett, és tudja, hogy ő lesz a világon a legismertebb hegyi-, bánya-, és vizimentő. Jó nevelést kapott, képes visszafogni magát, de ha barátságos a társaság, akkor megállíthatatlan. Kis örökmozgó, aki mindenre kíváncsi, soha nem fogy ki a kérdésekből, és soha nem fárad el.
Miért van itt: Egyértelmű, de az utazás hihetetlen kalandokat ígér számára is.
 
Melanie Gogol-Prokurat
18 éves kreol nő. Hajadon. Foglalkozása: énekesnő
Valójában semmi köze az énekléshez, bár szép és képzett hangja van. 14 éves kora óta testéből él, profi prostituált. A férfiakhoz remekül ért, bármelyiknek lukat tud beszélni a hasába, vagy elhitetni velük, hogy ők beszéltek lukat a lába közé. Mellesleg megrögzött hazudozó és zsebtolvaj. Némi biztonságtechnikai képzettségre is szert tett be- és kisurranásai során. Gyenge, vékony, törékeny, naiv teremtés (ez persze csak a látszat).
Miért van itt: Új életet akar kezdeni, ahol nem kell olyasmit csinálnia, mint például amit telepeslistára való felvételéhez kellett…
 
Hans Ketzler
49 éves férfi. Nős, 2 gyerek apja. Foglalkozás: rendőrnyomozó (hadnagy)
31 éve a Fartech rendfenntartó szervezetében göngyölíti fel az ügyeket. Gyermekei felnőttek, feleségével házassága kiegyensúlyozott. Ők 1-2 éven belül követik a kolóniába. Kiváló nyomozó, remek megfigyelő, a páros “agya”. Többször kitüntették, előléptetései során sem szállt el magától, precizitása legendás. Átlag feletti magasságú, nagydarab, lomha mozgású, nyugodt vérmérsékletű ember.
Miért van itt: Felesége nyomására kérte áthelyezését a helyi rendfenntartó egységhez. Az asszony abban bízik, hogy férje a nyugdíjazásáig hátralévő éveket nagyobb biztonságban töltheti el a kolóniában, mint a ZEN-2 űrállomáson.
 
Matthew Kohl
35 éves férfi. Nőtlen. Foglalkozás: rendőrnyomozó (alhadnagy)
Ketzler hadnagy társa. Lényegesen dinamikusabb, jól kiegészítik egymást. Életvitele kissé laza: cicababái gyakran váltogatják egymást. A jó zsaru – rossz zsaru felállásban általában ő játssza a rosszat. Remek céllövő és kiváló sofőr, aki ért mind a gravitációs járművekhez, mind az űrsiklókhoz. Fiatal kora óta rendszeresen thai-boxol. Átlagos magasságú, jól kidolgozott testű fickó, igazi sármőr. Egyetlen hibája temperamentumos viselkedése.
Miért van itt: Társa és egyben legjobb barátja vette rá az utazásra. A kolónián gyakorlatilag a legnagyobb rangú rendfenntartók lesznek, majd Ketzler nyugállományba vonulása után a kolóniáról visszatérve jó esélye van, hogy előléptetéssel magas rangba kerüljön a szervnél.
 
Joseph Martin
50 éves férfi.
Zsákbamacska karakter. A leírást csak az őt választó játékos kapja meg a mesélőtől.
 
Samatha S. McCall
21 éves nő. Hajadon Foglalkozás: leszerelt űrgárdista
A középiskola után egyből bevonult. Felettébb erős benne a bizonyítási vágy, hogy sokkal többet ér, mint a férfiak. Külsejében sok férfinál is férfiasabb. Magas, feltűnően izmos testfelépítésű, szőke haját teljesen leborotválja. Arrogáns (feminista) viselkedése ellenére kiváló csapatjátékos. A nála gyengébb férfiakat puhánynak tartja, és mélységesen megveti. Sok naprendszerben és hadihajón szolgált már, akit ahányszor előléptettek, mindannyiszor le is fokoztak férfi feletteseivel szembeni agresszív viselkedése miatt.
Miért van itt: Mint jól képzett katona, zsoldosként akar vagyont szerezni.
 
Daniel North
25 éves svéd férfi. Nőtlen. Foglalkozás: csempész
Egy szállítóhajón született. A kapitánytól sokat ellesett az űrhajók bütykölgetésével és irányításával, valamint az alvilági figurákkal való üzleteléssel kapcsolatban. 20 éves korára saját hajóját vezethette. Főprofilja az űrben kallódó “szemét” összegyűjtése lett (a sodródó műhold- és hajóroncsokat szétszerelve használható darabokat keres). Hajóját szépen kipofozta, galaxis szerte talán a legjobb csempészhajóvá alakította, ám egy sajnálatos fogadás következtében elvesztette. Lelkes, leleményes seftes, a jég hátán is megél, ha kell. Legerősebb motivációi a pénz és a szerencsejátékok.
Miért van itt: Leütötték, majd hibernálóba tették és némi csúszópénz helyében feladták erre a teherhajóra a telepesek közé.

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához