LFG.HU

Petrus
hírekCimkek

 A korábban D20-alapú játékaikról, D&D kiegészítõikrõl, táblás és kártyajátékaikról ismert Fantasy Flight Games közleménye szerint kizárólagos jogot szereztek a Games Workshop portfóliójába tartozó szinte összes ismert címhez kapcsolódó táblás, kártyás, és szerepjátékok kiadására, beleértve a több, mint negyedszázados múlttal rendelkezõ kiadványok újbóli kiadását is. Kivételt csak a miniatûrökre épülõ táblás játékok (Space Hulk, Blood Bowl, stb.) képeznek.

 A megállapodással az FFG kezébe került a Warhammer Fantasy RPG 2nd Edition és a Warhammer 40,000 RPG (Dark Heresy) szerepjátékokhoz kapcsolódó minden kiadási jog is. Ígéretük szerint folytatják mindkét vonalat, az elkövetkezõ hetekben várhatók bejelentések ezzel kapcsolatban.

 A fentiekkel az eddigi kiadóhoz, a Black Industries-hez kapcsolódó múltkori hír némileg új értelmet nyerhet, és máris megindulhat a spekuláció, hogy mi állhat a háttérben. Valószínûleg a GW a portfóliót szívesebben látta volna egy kézben, mint szétaprózódva, ezért döntöttek a kártyás és táblás játékok terén is tapasztalt FFG mellett.

 Linkek:
 - a közlemény:  https://fantasyflightgames.com/PDF/pr-2008-GamesWorkshop-Sabertooth.pdf

 - a BI weboldalán szövegesen is megtalálható (kivonatos formában):
 https://www.blackindustries.com/?template=BI&content=newslist&newsitem=359

 - korábbi hírünk:  http://lfg.hu/97/178


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához