LFG.HU

HammerTimeCafe
oil_ali
hírekCimkek
Film készül az Őrület Hegyeiből – szól a cím. Ám ezt a hírt nem lehet csak így tálalni. Sokkal jobb lenne, így csupa nagybetűvel, hogy FILM KÉSZÜL AZ ŐRÜLET HEGYEIBŐL! Vagy valahogy így: „Hölgyeim és Uraim, nem csalás, nem ámítás, örömmel, és őszinte lelkesedéssel jelenthetem be: film készül az Őrület Hegyeiből!”
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy H. P. Lovecraft ezen műve egyszerűen kiált azért, hogy megfilmesítsék. Mind a környezet, mind a történet annyira adaptálható, hogy el sem tudom képzelni, hogy miért kell egészen 2010-ig várni arra, hogy láthassuk.
De van ám még egy jó hír. Mert, ha létezik rendező, aki vászonra tudja álmodni Lovecraft feszültséggel és félelemmel teli sötét vízióit, az nem más, mint Guillermo del Toro. A magam részéről már a Hellboy-ban és a Faun Labirintusában is megéltem a „Lovecraft – érzést”, egyszóval, most nem tehetek mást, mint hogy zokszó nélkül elismerem: az Universal ezúttal nagyon jó lóra (lovakra) tett.
A film eddig egyetlen szerződtetett szereplője, del Toro nagy kedvence, maga Hellboy, a Golden Globe díjas Ron Perlman.
Sajnos a bemutatóig még sokat kell aludnunk. (Többek között, ha hinni lehet a pletykáknak del Toro addig még megrendezi a „Hobbit” két részét is.  Addig pedig nincs más dolgunk, mint körömrágva várni a bemutató napját, és nem figyelni a háttérben egyre erősödő hátborzongató hangokra: Tekeli-li! Tekeli-li!
IMDB LINK:
Letölthető novella:
http://hplovecraft.uw.hu/index.php?module=library&opt=lit&sor=4&lang=magyar

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához