LFG.HU

damienkeyron
eseményekCimkek

Régi jó hagyományokat elevenítünk fel, a Veszett Főnix (VEszprémi SzerepjáTék Találkozó) újra megrendezésre kerül az idén.
Aki még nem ismerné ez egy három napos rendezvény szerepjáték versennyel, író olvasó találkozóval, fantasy quízzel és mindenféle programokkal. A múltban többször is megtartottuk, most pár év kihagyással (a játékosok unszolására) újra megszerveztük.
A rendezvény központi eseménye természetesen a szerepjáték verseny lesz, amelyre 5 fős csapatok jelentkezését várjuk, de az egyéni nevezőktől sem zárkózunk el, mert őket is csapattá lehet kovácsolni. Két különböző rendszerben lehet játszani: M.A.G.U.S. és D&D
A kaland Oszlánszky Zsolt író, műfordító munkája. A modulban előre kidolgozott fix karakterekkel lehet majd játszani, az azonos esélyek, és a könnyebb összehasonlíthatóság érdekében.
Aki nem ismerné az alkotót itt egy kis ismertető az álneveiből és munkásságából:

Daniel P. Campbell: – Vámpírok (novella füzér) Cherubion
- Bölcsődal (Worluk Káosz regény) Cherubion
- Siratóének ( Worluk Káosz regény) Cherubion
- Indriq ( novella) Cherubion

Edgar Ken Rhodes- Daniel P. Campbell: – Riválisok Cherubion

Oszlánszky Zsolt: – Palmer Alfa ( Trollvadászok ) Cherubion
- Fagyhatár ( Káosz és rend ) Cherubion
- A pokol kutyái (Cherubion legendái) Cherubion

Peter McSky: – Tizedik ( Magus regény ) Valhalla páholy

Műfordítások: – A pengék királynője (starcraft) Szukits
- Nekropolisz (Warhammer 40 000) Szukits
- A becsület őr (Warhammer40 000) Szukits

A rendezvényen ő is részt vesz, sőt egy szerencsé(tlen)s csapatnak lemeséli a modult.
És most a tények. A három napos rendezvényre a nevezési díj 3000HUF/fő. Mit kaptok cserébe?
A Sárkánytűz bolthálózat támogatja a rendezvényünket, ezért sokkal több díjat tudunk kiosztani mint egyébként lehetne. Rengeteg ajándék lesz, senkit nem engedünk el üres kézzel. MINDEN induló csapat kap egy szerepjáték alapkönyvet.
Az alábbiak közül lehet választani:

- Vámpír a maszkabál
- Vámpír mesélők könyve
- Középkor vámpír
- D&D játékosok könyve
- D&D mesélők könyve
- 7 tenger játékosok könyve
- 7 tenger mesélők könyve

Kérjük az induló csapatokat hogy nevezéskor mondják meg melyik fix ajándékot szeretnék megkapni.
Ezen felül külön díjazva lesz nagy értékű tárgynyereményekkel:
- a legjobb szerepjátékos csapat
- a legjobb kalandmegoldó csapat
- kiemelten a legjobb szerepjátékos

Ezen felül a szombati quiz játékot megnyerő csapat is kap ajándékot.
A program:

Május 2. Péntek

17.00-tól gyülekező az Italtőzsde és póker club nevű szórakozóhelyen.(a sétáló utcán, a 20 emeletes ház félemeletén) Itt külön termet béreltünk hagy zavartalanul legyünk.
Az első nap kötetlenebb mint a többi, semmi nincs időhöz kötve. A csapatok összeismerkednek a mesélőkkel, vita est a szerepjáték világokról, beszélgetés a veteránokkal (min. 15 év szerepjáték), író olvasó találkozó Oszlánszky (Oszi) Zsolttal, és még visszajelzést várunk néhány ismert M.A.G.U.S. írótól akik reményeink szerint tiszteletüket teszik ezen a napon.
Ez a rendezvény nyitó napja, az ismerkedésről, szórakozásról szól. A körülményeket mi megteremtettük, nektek csak el kell jönni jól érezni magatokat.

Május 3. Szombat

9.00-kor gyülekező a szerepjátékverseny színhelyén. (Veszprémi egyetem B épület emeletén) A csapatok megkapják a karakterlapokat, és a kalandmestert, kiosztjuk a termeket.

9.30-tól Indul a játék. 17.00-ig lehet játszani.
Közben azok számára akik nem vesznek részt a központi programban, lehetőség van kipróbálni a Fantasy Flight Games szuper társasjátékait, valamint egész nap Star Wars miniatures stratégiai játék bemutató.

18.00-tól Fantasy quiz. Itt össze lehet mérni a csapatok tudását, egy játékmester irányításával folyik a verseny aki kérdéseket tesz fel a játékosoknak. amelyik csapat helyesen válaszol a csapat jelzője előrébb jut a quiz táblán. A kérdések nehézsége 1-5-ig terjedő skálán mozog, ez határozza meg mennyit léphetnek előre a helyes válasznál.A kérdés nehézségét a csapat választja. Amelyik csapat először jut a célba megnyeri a versenyt, és az ajándékot.

Május 4. Vasárnap

9.00-kor gyülekező a szerepjátékverseny színhelyén. (még mindíg a Veszprémi egyetem B épületének emeletén) A csapatok elfoglalják az előző napi termeiket és folytatódik a játék). A Star Wars játék és a társasok kipróbálására még ezen a napon is van lehetőség.
14.00-kor vége a szerepjáték versenynek.
15.00-kor eredményhirdetés, díjak kiosztása, fényképezkedés, könnyes búcsú.

Aki szeretne részt venni találkozónkon, bármelyik Sárkánytűz könyvesboltban nevezhet csapatával Április 26-ig. Az ez után, vagy a helyszínen nevezők részvételi díja 3500HUF/fő
Aki olyan telepűlésről jön ahol nem tud nevezni, telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot. A rendezvény információs telefonszáma
06-20/361-0015
Azon résztvevők akik más városból érkeznek, a nevezéskor jelezzék szállás igényüket. Szállást a Veszprémi egyetem kollégiumában tudunk biztosítani 2000HUF/fő/éjszaka áron.
A találkozóról hamarosan új információk is felkerülnek a honlapra. (ízelítő a kalandból, és a választható karakterek listája)

Mindenkit szeretettel várunk.

Pető Ádám
Szervező


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához