LFG.HU

Nathan Carter
novella
fordította: Tika_

Melvin mélán pislogott és vakarózott miközben a tévéjéből csordogáló, agyzsibbasztó, tompa sugárzást bámulta. Jóval hajnali három után járt már az idő, a képernyőt a reklámok uralták. A 13-as csatorna 2 hónapon belül kőkemény hasizmokat ígért Melvinnek. Ujját a köralakú dudorra nyomta, melynek tetején távirányítója pihent és kifejezéstelen arccal bambult tovább. Miután eldöntötte, hogy a kőkemény hasizom nem szerepel a tervei között, csatornát váltott.

A 11-es adó ingyenes, öt perces jóslást ajánlott. Madam Ursula garantálta hitelességét és eredetiségét, miközben a telefonszám alatt, a képernyő alján a “csak szórakoztatási szándékkal” felirat volt olvasható. Jó néhány alkalommal hívta már Madam Ursulát, kihasználva a rendelkezésére álló 5 percet. Ő pedig számos alkalommal biztosította Melvint, hogy hamarosan az övé lesz álmai munkája, gyönyörű felesége lesz, és fényes jövő áll előtte. Madame Ursula egy szélhámos volt.
A 2-es csatornán épp azt magyarázták, hogyan kerülheti el Melvin a kopaszodást. Hosszas kutatások, és a fejlett technológia révén Edwin Sponk a neves tudós felfedezte az eljárást, amely elektromos stimulálással segíti elő a haj újranövekedését. Mindössze 39.99-ért vásárolható meg egy csomag elektróda, mely a fejre rögzítve garantálja a haj újramegjelenését.
Melvin a komód felé pillantott, ahol az egyik fiókba dobva hevertek az elektródák. Elfintorodott, ahogy eszébe jutottak a kellemetlen áramütések, melyek mintha csipkedték volna a bőrét miközben kipróbálta a szerkezetet, és bal szemének rángatózása, ami azóta sem múlt el. Emlékeztette magát, hogy mindenképp élnie kell az pénzvisszafizetési garanciával, mielőtt még lejárna a 30 nap.
Még egy csatornával lejjebb kapcsolva kábel nélküli TV-jét vissza kellett volna térnie a 13-ashoz, ehelyett azonban a 00-ás adónál kötött ki. Melvin összeráncolta a szemöldökét; nem is tudta, hogy létezik 00-ás csatorna. Megvakarta kopaszodó fejét, és tovább nézte az eddig még sosem látott hirdetést. Fehér köpenybe öltözött férfi állt egy szédítően forgó háttérfüggöny előtt és elszánt tekintettel beszélt a kamerába.
 - Elege van belőle, hogy mindig lerázzák? Hazudnak? Becsapják? – kérdezte a férfi.
Melvin a képernyőt bámulva szórakozottan bólintott.
- Az élete nem úgy alakult, ahogyan tervezte? Kiutat keres? Bármit megadna, hogy megszabadítsa magát az életében kialakult zűrzavartól és személyes szabadságában élhessen tovább?
Melvin előrehajolt és várakozón hallgatta tovább a férfit.
- Próbálja ki a lobotómiát. Maga mögött hagyhatja az élet nyűgjeit, hogy a folyamatos belső boldogság állapotába kerüljön. Módszerem az agy hipnotikus módosítása, a siker garantált, és közvetlenül, telefonon keresztül is elvégezhető a beavatkozás. A 199.99 dolláros csekély összeg ráterhelhető a hitelkártyájára, vagy hozzáadható a telefonszámlájához ha, azt a bankszámlájáról vonják le. Az eljárás után az összeg lesz a legutolsó dolog, ami foglalkoztatja majd, hiszen a legjelentéktelenebb zavaró gondolatokat sem lesz képes felfogni.
Melvin, úgy érezte magát mintha transzba került volna. A telefon után nyúlt és lassan elkezdte tárcsázni a képernyő alján látható telefonszámot. Két csengés után felvették.
- Hipnotikus Lobotómia, köszönjük hívását. A telefonszámláját közvetlenül a folyószámlájáról vonják le?
- Igen
- Rendben van uram. Kérem fogadja el a díjat azzal, hogy a sípszó után bemondja a nevét, majd közli “elfogadom”.
Rövid sípolás következett.
- Melvin Duncan. Elfogadom.
- Köszönöm uram, kérését feldolgoztuk. Maradjon vonalban és egy orvos hamarosan foglalkozni fog önnel.
Két perccel később Melvin kezéből kiesett a telefonkagyló. Üres szemekkel és tátott szájjal dőlt hátra a kanapéjára. Így talált rá két nappal később az egyik szomszédja, aki a közeli kórházba szállította. Hivatalosan azóta sem tudták megállapítani mentális elszigeteltségének okát.
De a Hipnotikus Lobotómia Rt. tudta, hogy egyszerűen ő is csak egy újabb elégedett vásárló.
 
 

A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához