LFG.HU

auer
mesélőknekCimkek
Helyszín: Délvidék, Shadoni öböl nyugati partja, Dies Falarrd-tól délre.
Időpont: Psz. 3697 tavasza
Háttértörténet: Egy nagyhatalmú gorviki családfő, Gorra di Cappullo de Armand a shadoni királyi udvarban tevékenykedő kémei révén értesült, hogy a kaland helyszínéül szolgáló féldomíniumban, a hatalmas shadoni birodalom eldugott csücskében jelentős aranytelérre bukkantak pár éve. Természetesen jó ideje folyik ott az arany kitermelése, a királyi udvar számára. Egy komplikált tervet alkotott, hogy megszerezze az idei tél folyamán kibányászott aranyat – hisz az arany mindenütt arany – és terve is sikerrel jár amennyiben a kalandozócsapat nem keresztezi terveit. Szinte biztosra veheti a sikert ugyanis egy mentalistája sikeresen kiolvasta egy bizalmas személy elméjéből a tudnivalókat. Azóta mind a mentalista mind a bizalmas természetesen elhunyt, a lehető legtermészetesebb módon.
A modulról: A modul nehéz. Itt inkább a nyomozói képességek érvényesülnek a logikázás, a teljes összerakása részletekből. Javasolt haladóbb játékosoknak a kaland nehézsége miatt. A célja modulnak hogy játékosok megismerjék az érem másik oldalát, amikor vakon tapogatóznak és nem mindent kézhez kapnak.
Szabályrendszer szerint, hisz van már jópár, lehet válogatni, bárhova illeszthető. Az ellenfeleknek nem adok konkrét harcértéket, mivel azt dolgozza ki minden  mesélő a saját csapatának (és általuk használt szabályrendszernek) megfelelően.
Érdemes figyelembe venni, hogy a kaland helyszínén még a mágia ellenére is középkori viszonyok vannak. Nincsen google maps hogy precíz térkép legyen mindről, a hírek nem terjednek villámsebesen. Az emberek egy-egy téves információval megkavarhatják a JK-kat.
Falusi emberek nem túlműveltek, hisznek a babonákban, rontásokban ezek is nehezítik a csapat sikerét.

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához