LFG.HU

HammerTimeCafe
Laczkó András
szerepjátékrólCimkek

Lerágott csont, de tény, hogy a bulvársajtó szereti misztifikálni és negatív színben feltüntetni a szerepjátékot. A közelmúltban történt, mindenki által ismert tragédiával összefüggésben is megjelent egy korrektnek semmi képen nem nevezhetõ írás az egyik internetes portálon.

A cikk a következõ mondatokkal indít: /”Szerepjátékot játszottak a kaposvári kamaszok, amikor megölték Sz. József osztálytársukat. A 17 éves jó tanuló, halk szavú, illemtudó iskolás még most is élne, ha két barátja nem képzelte volna magát hõs harcosnak.”/ Szerencsére hamar kiderült, hogy az írásnak semmi köze a valósághoz, ugyanakkor azt mindenképpen sikerült elérnie a “tisztelt” újságírónak, hogy újabb, téves indulatok céltáblájává tegye, az általunk oly sokra tartott játékot. Szerencsére azért akadnak józanul gondolkodó, nyitott a témával objektíven foglalkozó újságírók és médiumok is.

Június 4-én fél tíz körül az MR1-Kossuth Rádióban egy élõ beszélgetés hangzott el, a szerepjátékról. A beszélgetés során mindenki képet kaphatott arról, hogy mi az, amire mi azt mondjuk, hogy szerepjáték, és hogy ez a valami nem az ördögtõl való. Remélem a beszélgetés hozzájárult, ahhoz, hogy a témában nem járatos hallgatók a helyére tegyék magukban a fogalmakat, és amikor legközelebb a szerepjátékról hallnak, ne valami sátánista szeánsz képe jusson az eszükbe.
A mûsor meghívott vendége volt Szalay Gergely a Rúna Tábor Szerepjátékos Egyesület elnöke is.

A riport teljes anyaga (22 MB, MP3) megtalálható a http://www.runatabor.com/ -on és  kapcsolódó linken.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.runatabor.com/]
[http://rpg.hu/download/pr/magus/Sze-K10.mp3]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához