LFG.HU

auer
ismertetőCimkek

Újabb Zahn regény került a kezeim közé a Kirajzás. Általam érthetetlen az ok hogy miért adták ki először a Túlélők keresését és csak utána az előzményeket. Biztos így volt jó a kiadónak.

A könyvről; vastag majdnem ötszáz oldalas olvasmány. Maga a történet hozza a várt Zahn szintet, jó olvasmány. A regény az Episode I és Episode II közt a magyarul is megjelent Álmok bolygója után játszódik.
Az egyik cselekményszál a Kirajzás fedélzetén élőkről szól. A Kirajzás egy hatalmas űrhajóegyüttes, ami egy másik galaxis felé tart. A fedélzeten a makacs egoista Jorus C’baoth Jedi-mester egyre jobban kezd diktatórikus intézkedéseket hozni, amivel egyre jobban megutáltatja magát a közemberekkel. Az űrhajón utazik Obi-van és Anakin de ők még a Peremvidék szélén elhagyják a hajót. A túlélők keresésében feltűnő már paranoid Jedi-ellenesség, ez utána a könyv után már nem is tűnik annyira furának.

A könyvben felbukkan A múlt kísértete/A jövő látomása egyik szereplője Jorj Car’das, itt még fiatal tapasztalatlan navigátorként, aki egy hiperugrás során a hajóját chiss felségűrbe juttatja, ahol összefut Thrawn parancsnokkal. Ő és két társa közel három hónapig élvezi Thrawn vendégszeretetét, és összebarátkoznak a későbbi főadmirálissal. Ők az elsők a Köztársaságból, akik találkoznak a chissekkel, így kölcsönösen hasznos tudásra tesznek szert.
Természetesen Darth Sidious ármánykodása sem maradhat ki. Ő Kinman Doriana-t küldi, hogy neimondai segítséggel pusztítsa el a Kirajzást. A neimondaiak összetalálkoznak a chiss felségűrben Thrawn-al és megtámadják. Ahogy mondani szokták a többi már történelem…
Sidious igazából nem is annyira a Jedik miatt akarja a Kirajzást elpusztítani, hanem tudomása van a galaxis peremén megjelenő Yuuzhan Vong-okról, és nem akarja, hogy a Kirajzás a kezükbe jusson, és így megismerhessék a Köztársaságot.

Összegségében olvasmányos könyv, hibáktól mentes csak ajánlani tudom annak, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.

Timothy Zahn – Kirajzás
Szukits kiadó
460 oldal
2190 Ft


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához