LFG.HU

Mann
RPGCimkek

Elkészültem a tavalyi Dögvész gyermekei című minirpg-m bővített változatával. Éppen kétszer olyan hosszú lett, mint az eredeti, de a régi dolgok nagy részét is átírtam, szóval van benne kb. 75 000 karakternyi újdonság.
- belekerült egy minilexikon
- picit bővült a kronológia
- a rendszer 90%-os átíráson ment keresztül
- előnyök/hátrányok (eddig nem volt)
- részletesebben kidolgozott harc (4 féle harcmodor képzettség+egyebek)
- papi “mágia”
- új torzulások
- 6 új karakterleírás

Remélem jól sikerültek a változtatások és sikerült minél több hibát javítanom.
Viktor


A középkor minden évszázada megpróbáltatások sokaságát tartogatta Európa nemzeteinek. A Nyugatrómai Birodalom romjain megalakult fiatal királyságok alighogy legyőzték a kelet-európai pusztákról áramló nomád hordákat, máris szembe kellett nézniük a törökök és a normannok portyáival.
Az új államok azonban kitartottak, annak ellenére, hogy a külső támadások mellett a belviszállyal is meg kellett küzdeniük. Az évek során szinte természetessé vált a hosszú háborús időszak és a rövid béke periodikus váltakozása. Fél évezred telt el, mígnem Európa népére egy minden addiginál pusztítóbb ellenség csapott le…
Pestis. Dögvész. Fekete halál.
A járvány végigsöpört a kontinens egészén s válogatás nélkül szedte áldozatait.
Megbénult az ipar, visszaesett a mezőgazdaság – a betegség mellett csakhamar teljes erővel pusztított az éhínség is. Az istenfélő emberek attól féltek, eljött az apokalipszis. A máglyákon nem csupán a pestis halottait égették el, hanem az inkvizíció által begyűjtött, boszorkánynak bélyegzett nők ezreit is. Nem volt olyan család, aki ne gyászolta volna valakijét. A halottak száma az egekbe szökött s Európa népe nem tudott mást tenni, mint csodáért könyörögni az Úrhoz.
Úgy tűnt, imáik meghallgatásra találtak.
1313-ban Hamburgi Konrád, az alkimista azt állította, sikerült megfejtenie a Bölcsek Kövének titkát, az anyagét, mely képes meggyógyítani minden betegséget. A pestisben szenvedők ezrei mellett leprások, szifiliszesek kétségbeesett légiói vándoroltak megváltást keresve az alkimistához, aki nagy buzgalommal nekilátott találmánya kipróbálásának. Az eredmény felért egy csodával: a Bölcsek Kövéből előállított elixír valóban meggyógyította a haldoklókat! A pestis fekélyei nyomtalanul eltűntek, a leprásoknak visszanőttek elsorvadt testrészeik…
Az alkimista röpke két év alatt meggyógyította az összes fertőzöttet. A köznép az újjászületett Megváltóként dicsőítette Konrádot. Mindenki úgy hitte, vége van a megpróbáltatásoknak.
Tévedtek.
1320, a Csapás éve semmiben sem különbözött a többitől: az emberek visszatértek munkájukhoz, a megművelt földek bőséges terményt hoztak, a városokban nagy építkezések folytak – Európa virágzott. Egy nap azonban kontinensszerte emberek ezrei szörnyű kínok közepette átalakultak… valamivé. Az egyiknek a saját csontjaiból képződött pengék szakították fel a bőrét, a másik húsából csápok és nyúlványok burjánzottak elő, a harmadik testnyílásaiból eleven vérkacsok sarjadtak – a szerencsétlenekre száz és száz módon csapott le a változás. A Torzultak múltjában mindössze két közös elem volt: mindannyian haldokoltak valamilyen betegségben és mindannyiukat meggyógyította Hamburgi Konrád a Bölcsek Kövével.
A Szent Inkvizíció villámgyorsan intézkedett: elrendelte Konrád összes kezeltjének legyilkolását – mind a Torzultakét, mind a még át nem alakultakét. A keresztény államok soha nem tapasztalt egységben láttak neki a “démonok elleni szent hajtóvadászathoz”. Az egyszerű parasztok és közemberek általában már nem sok munkát hagytak a kontinenst járó inkvizítori különítmények…
A Torzultak szörnyű veszteségeket szenvedtek üldöztetésük első hónapjaiban, azonban hamar megtanulták, hogyan lehetnek úrrá megváltozott testükön. Rájöttek, hogy puszta akaratuk erejével képesek alakítani torzulásaikat: fegyvert formázhatnak belőlük vagy eltüntetve őket, akár még emberi külsejüket is visszanyerhetik.
Új hatalmuk segítségével sokan üldözőik ellen fordultak, míg mások rejtőzködve próbáltak visszailleszkedni a társadalomba. Néhányan a nyomtalanul eltűnt Konrád felkutatására áldozták életüket, de még az is előfordult, hogy egy Torzult saját fajtájára kezdett vadászni – dühödtebben bármely inkvizítornál. Megint mások otthagyták a civilizált világot s elvonultak ember nem lakta erdők mélyére, barlangok sötétjébe, kopár hegyszirtekre – belőlük alakultak meg évek múltán a Csontmívesek, a Húsfivérek és a Vérnyelők klánjai.
***
Üdvözlégy a Dögvész Gyermekeinek világában!
Ez a szerepjáték a rémálmok Európájában játszódik. Minden a valós történelemnek megfelelően zajlott, egészen 1300-as évekig, amikor Hamburgi Konrád a Torzultak akaratlan (?) megalkotásával megváltoztatta a történelmet.
A játékos előtt számtalan lehetőség áll:
Egy Torzult bőrébe bújva lehet pusztító szörnyeteg vagy megtagadhatja a változást és próbálhatja folytatni normális életét. Kutathatja a választ a nagy kérdésre: ki volt Konrád és miért következett be a Csapás? Fáradozhat a Torzultak és a Tiszták (a normális emberek) összebékítésén vagy éppen egy Torzult utópia létrehozásán a világ egy távoli részén. Szolgálhatja a dögvészgyermekek valamely nagy klánját vagy járhatja a saját útját.
A Tisztákat választva élheti egy középkori ember életét: részt vehet a 14. század keresztes hadjáratában, rablóként fosztogathatja a gazdag karavánokat, vagy egyszerűen csak küzdhet a túlélésért ebben a tébolyult világban. Az Úr szolgájaként próbálkozhat a közelgő Armageddon megakadályozásában. Lehet Torzultakra, boszorkányokra és eretnekekre vadászó inkvizítor vagy a titokzatos Krisztus Katonái szervezet tagjaként megkísérelhet felülemelkedni gyarló emberi mivoltán.
Vajon véget ér valaha a sötét középkor? Élhetnek-e békében a Torzultak és a Tiszták vagy elkerülhetetlen a végső leszámolás? A Torzultak a Sátán hírnökei vagy csupán egy őrült tudós alkotásai? Létezik-e egyáltalán Menny és Pokol? Valóban közeledik a világ vége?
Aki elég szerencsés, talán elég sokáig él, hogy megtudhassa a válaszokat…

A letöltéshez klikk ide.

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4972]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához