LFG.HU

Süli Péter
mesélőknekCimkek

Javában dúl a galaktikus polgárháború a Birodalom már többször mért jelentős csapásokat a Lázadásra, és a legutóbbi ilyen akciója, is rendkívül sikeres volt. Ana Petothel kapitány vezetésével lecsapott a Külső Szegély egyik Lázadók által használt bolygóra, értékes számítógépes állományt kaparintott meg, amely ha a Birodalom kezébe kerül, jó néhány Lázadó háttérbolygó kerül veszélybe…
Az alábbi kaland négy átlagosan ötödik szintű karakter számára íródott, a Lázadás Idején, körülbelül a Negyedik és Ötödik Epizód közé. A kaland szintjét könnyen lehet változtatni, a csapat szintjének megfelelően; ha esetleg más korban szeretnéd lejátszani a kalandot, a megfelelő módosításokhoz segítséget biztosít a Más Korokban Játszani fülszöveg. Jelen kalandhoz az alapkönyvön és a Geonosis kiegészítő Rylothi részén kívül nincs szükség másra, de ez utóbbi sem létfontosságú, mert az Interneten rengeteg információ található a bolygóról.

Háttér
Ana Petothel mindig is hű volt a Birodalomhoz, és a Birodalmi eszmékhez. Körülbelül akkor tájt született, a Liannán – mikor Palpatine Főkancellár császárrá koronáztatta magát. Vezetői, és pilóta képességei, de inkább pilóta képességei látszottak meg már korán. Így egyértelmű volt, hogy a Liannán lévő Birodalmi Tengerészeti Akadémiára jelentkezik.

Mivel az Új Rend nem csak a nem-ember fajokat veti, meg hanem a nőket is ezért Anának kétszeres erővel kellett férfi társaival szemben dolgoznia, hogy valamiféle eredményt érjen el, persze valamelyest hátráltatta lobbanékony természete, mivel hű támogatója a Birodalomnak.
Egy kirohanása alkalmával összetűzésbe keveredett az egyik oktató tisztjével, aki hadbírósággal fenyegette meg. Ám a sors közbe szólt, mivel a verbális összecsapásnak fültanúja volt egy befolyásos Birodalmi moff, egy bizonyos Wilhuff Tarkin.
Pedig már korábban is felfigyelt a tehetséges és ambiciózus fiatal nőre, hát beleszólt egy kicsit a dolgok menetébe. Így Anát, mivel az Új Rend nem csak a nem-ember fajokat veti, meg hanem a nőket is ezért Anának kétszeres erővel kellett férfi társaival szemben dolgoznia, hogy valamiféle eredményt érjen el, persze valamelyest hátráltatta lobbanékony természete, mivel hű támogatója a Birodalomnak.
Egy kirohanása alkalmával összetűzésbe keveredett az egyik oktató tisztjével, aki hadbírósággal fenyegette meg. Ám a sors közbe szólt, mivel a verbális összecsapásnak fültanúja volt egy befolyásos Birodalmi moff, egy bizonyos Wilhuff Tarkin. Ő már korábban is felfigyelt a tehetséges és ambiciózus fiatal nőre, hát beleszólt egy kicsit a dolgok menetébe. Így Anát “büntetésként” kinevezték egy Martalóc-osztályú korvettre. Ettől Ana hite a Rendben egy kicsit megerősödött, ismét.

A fiatal századost csak kisebb, szinte semmitmondó feladatokkal bízták meg a Beagle (Vadászkutya) parancsnokaként, de Ana hitte, hogy most már neki is eljön a várva várt “nagy lehetőség”.
De az csak váratott magára. Olyan konvoj kísérési feladatai voltak a Mag Világokban, ahol a hiperűri utak többszörösen biztosítva voltak a Lázadók ellen.
Aztán teljesült az álma. Egy látszólag egyszerű feladatot kapott, hozzon el egy félreeső mezőgazdasági bolygóról, egy fontos számítógépes adatbázist, egy Lázadó támaszpontról.

A bázis megtámadása, és behatolás az álcázott Lázadó bázisra nem okozott gondot. Maga Ana törte fel a számítógépes rendszert, mert nem merte másra bízni ezt a feladatot. Miután elorozták az adatokat, és felszálltak, a gondok csak ezután kezdődtek.
A bolygóra, éppen akkor tért vissza egy kötelék X-szárnyú vadász, és mivel nem kaptak visszajelzést a kommunikációs csatornán, valamint egy Birodalmi csatahajó is tartózkodott a rendszerben, így gyorsan összerakták, hogy valami nagyon rossz történhetett.

A Martalóc-osztályú korvett most a nagy fegyvereivel vált a Lázadók áldozatává, a feldühödött és elkeseredett Lázadó pilóták teljes rohamot indítottak a Beagle ellen a legcsekélyebb esélyt sem adva a legénységének, még akkor is, ha ez az életükbe kerül.
Majdnem a teljes vadászköteléket sikerült Ana legénységének megsemmisítenie, ám mielőtt beugrottak volna a hiperűrbe, az egyik X-szárnyú még rálőtt egy protontorpedót a Beagle-re, és ezzel jelentős károkat okozott a fregatt hiperhajtóművében. Néhány órányi utazás után Anáéknak meg kellet szakítani, és kényszerleszállást hajtottak végre a Ryloth bolygón. Innen küldött egy segélyhívást a Holonetten keresztül Ana parancsnok, hogy mentsék meg az információkat, amiket meg szerzett.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/A_Birodalom_Markaban.zip]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához