LFG.HU

avengir
ismertetőCimkek

A Threats of the Galaxy a Star Wars:Saga edition még a nyár elején megjelent legutóbbi kiegészítője.

A könyv fizikai formátumában hozza a Sagával bevezetett új formátumot (négyzet alakú 23.5 x 23.5 cm). A borítóról (mely az eddigi legjobb a Saga sorozatból) Grievous tábornok és Darth Maul mosolyog vissza ránk. A könyv belsejében lévő nyomdai munkára nem lehet panasz, a szerkesztés is jól sikerült, minden azonnal és könnyen megtalálható. Az illusztrációk már vegyesebb képet mutatnak, találunk köztük nagyon jót és csapnivalóan rosszat is. A képek nagy része inkább képregényszerű és hozza az elvárt színvonalat.

Mit nyújt nekünk a Threats Of The Galaxy?
Játékosként majdhogynem semmit. Van néhány új Talent és Feat, de összességében csak emiatt nem érdemes belefektetni ebbe a könyvbe.
 
Mesélőként már érdemes elgondolkodni rajta, ugyanis rengeteg NPC statisztikát tartalmaz, továbbá majdnem mindenkihez szerepel egy kalandötlet. A legfájóbb pont a könyvben, mely egyben legnagyobb hiányossága is, hogy komplett szerveztek leírását nem tartalmazza, csak néhol történik utalás rájuk. Ez alól valamennyire kivétel a Black Sun szindikátus, de még róluk is csak elvétve esik szó.
 
A könyv belső felépítése
Bevezető
3 oldal általános rizsa, semmi fontos.
 
Karakterek
~90 oldal nem játékos karakter, a galaxis különböző szegleteiből. A lista igen változatos az egyszerű szerencsejátékostól kezdve a Sith lordokig minden és mindenki megtalálható.
 
Lények
Az alapkönyv igen kevés lényt tartalmazott, ezen a hiányon próbál segíteni az alábbi fejezet. Mintegy 25-30 oldal foglalkozik a különböző lényekkel, állatokkal. A lista itt is igen változatos a Rancor és Krayt Dragon mellett olyan egzotikus lények adatai is szerepelnek, mint például a Womp Rat.
 
Droidok
Szintén egy hiánypótló rész. Körülbelül 30 oldalnyi új droid, a legkülönfélébb célokra.
 
Összegzés
Több mint 100 NPC archetípus, közülük kb.: 30 nevesített (Jango Fett, Darth Maul, Lumiya…)
27 darab lény
31 darab droid
Új featek, talentek, felszerelések, tárgyak
 
Nincsenek új szabályok vagy szabálymódosítások, csak 160 oldalnyi tömör információ és adathalmaz. Sok szabadidővel rendelkező mesélőknek kevésbé hasznos, játékosoknak pedig felesleges, de mégis összességében jó befektetés lehet annak akit érdekel az SW univerzum vagy azon mesélőknek akiknek nincs sok szabadidejük ellenfelek kidolgozására, kiszámolgatására.
Korrekt iparos munka, hozza az új kiadástól elvárt minőséget.
 
 
Kapcsolódó linkek
 
RPG.HU Fórum
 
Threats of the Galaxy
http://wizards.com/default.asp?x=starwars/article/threatsgalaxy
 
A kiadó hivatalos oldala
http://wizards.com/default.asp?x=starwars

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához