LFG.HU

Mekklood
eseményekCimkek
3692 őszén, a Dwyll unió, Tiadlan és Toron határán valami felébredt. A külső síkok egyikéről érkezett, és hatalmát megérezte Toron, Tiadlan, Pyarron, Krán, és még tucatnyi állam és szervezet.  Nagy erejű, és feneketlenül sötét. Van, kinek fegyverként kell, van ki szolgálatába állna, van, ki visszaűzné. Ahány szervezet, annyi a cél.  Ha ott akarsz lenni te is, ha eltöltenél egy napot a határon, sok más kalandozóval, kutatva az entitás titkát, gyere el.
 
A játék:
Időpont: 2008 október 25, szombat, 9-től este hatig.
Helyszín: Pilisborosjenő
Regisztrációs díj: 500,- Ft
 
Jelentkezési tudnivalók:
Határidő: 2008 szeptember 26 éjfél
Jelentkezési cím: livejelentkezes kukuc gmail.com
Szabályrendszer: Létezés szabályai, Szakrális mágia és pszi,  Vulgármágia, valamint Dorani mozaikmágia néven a letöltések között
 
A játékot hideg, eső, vihar, tornádó, orkán, szökőár, meteorvihar, atomháború és armageddon esetén is megtartjuk, legfeljebb kicsit módosítjuk a sztorit.
 
Karakter megkötések: pyarroni taníttatású mozaikmágus egyelőre tiltott, mivel még nincs kész a mágia hozzá. Ha elkészül, engedélyezett lesz, ha nem akkor nem.
 
A játék során a karakterek bármely nyelv ismeretét felvehetik, egy megkötéssel: A niarei nyelvnek az angol fog megfelelni, tehát csak azok vegyék fel, akik valamilyen szinten beszélnek angolul. (Ez nem azt jelenti, hogy a niarei nyelv nélkül nem megoldható a kaland, hanem hogy lesz egy angol nyelvű játékos).
A jelentkezés áll egy kész karakterből, és egy előtörténetből (legalább fél oldal). Csapatoknál kérjük felsorolni a csapattagokat, és két emberenként további fél oldal csapat-előtörténetet is szeretnénk.
Ha valaki késik, nem tudja tartani a határidőt, időben kérünk róla jelzést.
Kérdés óhaj sóhaj panasz jöhet ide vagy a mélre.
 
 

 
 
Erion, Ynev közepe, a kalandozók városa, és még tucatnyi hangzatos s értelmetlen cím birtokosa. Majdnem minden kalandozó megfordul itt, találkozva régi cimborákkal, küldetéseket keresve, megosztva-megismerve a legújabb pletykákat, híreket.
A kalandozó különös állatfaj, legyen bármilyen hangulatban, legyen bármilyen konfliktusa ellenlábasaival, ha betér Erionba, valamelyik ivóba, legádázabb ellenségét is örömmel üdvözli, és örömmel iszik vele egy-egy jóféle itókát. És megosztja vele értesüléseit.
Erre hamar rájöttek a különböző titkosszolgálatok is. Ha tudni akarják, mi történt Krán fekete határán túl, csak be kell térni mondjuk Torozonhoz, és az elme hatalmával ki kell élesíteni a hallást. S rögtön csorognak is a hírek. De ugyanez áll Abasziszra, Tiadlanra, Toronra, néha még Ediomad mélyéről is jutnak ki hírek. Sőt, még az Al Abadanai emír kedvenc ágyasának anyajegyei elhelyezkedését is megtudhatja, aki jó irányba fülel.
Ezután már csak annyi a dolga a hírszerzőnek, hogy elválasztja az ocsút a búzától, a részeg hetvenkedést a ténylegesen megtörténtektől. Csak idő kérdése, és összeáll a kép, amit többnyire csak megerősít a kikémlelendő országba beépült titkos ügynök.
 
A Tavernába belépő, kilétét titkolni vágyóak csuklyás köpenyébe burkolózó alak, kedvetlenül körbenézett. Akire várt, még nincs itt, így kiválasztott egy árnyékos sarokba állított asztalt, és háttal a falnak, helyet foglalt. A félelf felszolgálólánytól gondosan, de mágia nélkül elváltoztatott hangon kérte az italt, nem is sejtve, hogy a mondott felszolgáló harminc éves tapasztalatának és hőlátásának köszönhetően nem csak arcát és faját, de származási országát és a titkosszolgálat hierarchiájában elfoglalt rangját is be tudta volna azonosítani. Mint a legtöbb kém, ő is leszámolt az illúziókkal, hogy jobbá tenni a világot, kiűzni az ellenséget, boldogság, béke, meg hasonlók. Csak próbálta elkerülni, hogy Erion elnyelje, a konkurens kémek megkéseljék, gazdái aggódjanak a hűsége miatt.  A “kollégája” ugyanígy volt. Habár két ellentétes szervezetet szolgáltak, ők maguk nem voltak ellenségek. Itt szoktak találkozni, információt cserélni (amitől mindketten különösen pontos értesüléseket tudtak hazaküldeni), italozni. De amíg várakozik, addig is lehetne hasznosan tölteni az időt.
A sötét csuklyás a pyarroni út rövid meditációs formulájával kiélesítette hallását, és neki kezdett a “hírszerzésnek”.
“A keleti barbárok új kánt választanak tavasszal, mivel az asszonya agyonverte egy fazékkal a régit.”
“Ifinben egy részeg khál, Kharim felgyújtott egy Tharr szentélyt.”
“Rosana de Lamarr szőkére akarja festeni a haját”
“Gro-ugon felett láttak egy sárkányt repülni a tenger felé.”
“Egy teljes határőr-osztagot mészárolt le valami démoni izé Tiadlanban”
A csuklyás felkapta a fejét. Ez utóbbi hírt már több felől hallotta, és a szervezet, aminek dolgozott, is megerősítette a mágikus rendellenességet.
Ekkor megérkezett, akire várt, egy fekete, csuklyás köpenyt viselő alak. Először rossz asztalhoz ült le, egy másik csuklyás-köpenyes alak asztalához. Hiába, Erionban a fekete csuklyás köpeny, illetve a fekete incogno sosem ment, és sosem fog kimenni a divatból.
Végül a mentális erők apró csettintésére odatalált hozzá.
- Tharr áldása rajtad- szólt az érkezett, reszelős, de nem elváltoztatott hangon. Ahhoz túl jól ismerték már egymást.
- Inkább ne, ha nem muszáj – felelte rá ugyanazt, amit az elmúlt tizenöt évben minden találkozásukkor. – Mi újság Toronban?
- Semmi változás. Készülődnek, készülődnek, de semmi konkrétum. Hát Pyarronban?
- Ott is minden nyugodt. Néha még sopánkodik egy-két öreg a Dúlás miatt, de a fiatalság már elfogadta Új-Pyarront. Végülis tisztább, mint a régi volt, és modernebb stílusban is épült, a sok aggastyán minden hőbörgése ellenére.
- A változás az élet alapja. De gyanítom nem ezért hívtál. Mesélj.
- Meséljek? Mikor itt ülünk a fogadóban? Inkább csak elmondom amit tudok. A Fehér páholy nagyjai komoly sötét energiát éreztek a Tiadlani határon. Vagy nekromanta, vagy démonikus, ezt a kettőt szaktudás hiányában nem tudják megkülönböztetni. Sonnor válogatott kalandozók küldését szorgalmazza, de a tanács szokás szerint hatékonyabbnak tartana néhány regiment katonát, egy-két Fehér páholyos varázsló támogatásával.
- Gondolom félnek, hogy a kalandozók az idegen jelenlét szolgálatába állnak. A mieink is érezték, és hasonló viták zajlanak a háttérben. Nyíltan persze csönd, és várják a Boszorkányurak ítéletét. Akik jelenleg csak megfigyelnek. Egyébként démoni. A mieink elég jók ebben. És ha most megjegyzést mersz tenni Tharr származására, rádöntöm a söröm.
- Sose tennék ilyet – és inkább nem mondta ki, amit eredetileg akart Tharr és a démonok kapcsolatáról-. Mindenesetre, ha mi tudunk róla, a kalandozók is meg fogják tudni. Állítólag Rosanna már küldött is néhányat az övéiből, hogy űzzék vissza ezt az izét, bármi is az.
- Tipikus -fanyalgott a toroni.- Nem értik, hát visszaűzik. A mieink valószínű alkut karnak majd kötni vele. Gondolom, Abaszisz is bepróbálkozik, és úgy érzem, dorani magiszterből is több lesz ott, mint kellene.
- Krán meg valószínű el akarja majd fogni, hogy hazavihesse. Mindenkinek csak a hatalom kell. Vagy ha az övé nem lehet, ne legyen másé sem.
- Azt hallottam, még niare is küldött egy démonvadászt.
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához