LFG.HU

Tihor Miklós
játékokCimkek

Nagy trendje van manapság a böngészõ alapú játékoknak, így a Beholder is elkészítette a saját játékát, amelynél természetesen az volt az elsõdleges cél, hogy jobb és több legyen, mint a jelenlegiek. A játék megfelel a kor követelményeinek: böngészõbõl játszható, semmiféle program letöltése nem szükséges, látványos grafikája van, és alapvetõen ingyenes. A regisztráció nagyon egyszerû, nem kell személyes adatokat megadni, csak az email címedet, választasz egy karakternevet és egy hordát, és már játszhatsz is.

A Végzetúr egy fantasy környezetben (a Túlélõk földje és az Õsök Városa által megkomponált világ jövõjében) játszódik. Egy karaktert, egy végzeturat fejlesztesz, növelheted tulajdonságaidat, mágikus tárgyakat vásárolhatsz magadnak, szakértelmeket sajátíthatsz el, szörnyeket foghatsz be, hogy téged szolgáljanak. A játék alapvetõ erõforrását, a lélekenergiát vadászattal szerzed, amely során szörnyeket ejtesz el. A játék izgalmas része azonban a portyázás, amikor más játékosokkal szembekerülsz, és lélekenergiát zsákmányoltok egymástól.

Bár a játék támogatja azt is, aki magában szeret játszani és fejlesztgetni a karakterét, a Végzetúr a játékosok harcára, és a közösségi játékra van kihegyezve. A játékosok által alapítható szövetségek számos módon versenghetnek egymással, építkezhetnek, háborúzhatnak, sõt, magasabb szinten epikus szörnyeket hívhatnak ki, amelyeket csak együtt gyõzhetnek le, cserébe igazi relikviákat zsákmányolhatnak.

Miben különbözik egy ilyen böngészõs játék a hagyományos számítógépes játékoktól?
A hagyományos játékok úgy mûködnek, hogy leülsz eléjük, és akár 4-5 órát (vagy többet) játszol egyfolytában, és 1 vagy 2 hét alatt a végére érsz. A böngészõs játékokban viszont egyhuzamban nem töltesz órákat a gép elõtt, a kezdetekkor elegendõ néhány perc, és a karaktered elindul az útján. A játék aztán lassan “megnyílik” elõtted, egyre több lehetõséget kínál, de sosem fog tõled órákat követelni. A lényeg, hogy bárhonnan tudsz játszani, nemcsak otthonról, de a munkahelyrõl, iskolából, egy internet caféból. Idõvel persze tõled függ, mennyire leszel “függõ”, a fórumok, vagy a lehetõség, hogy a több világ mindegyikén indíts egy-egy karaktert, konfigurálhatóvá teszi a játékidõt.

Miben akar a Végzetúr jobb lenni a többi böngészõs játéknál?

A mi célunk itt nem az volt, mint sok hasonló játéknál, hogy néhány hónap alatt összedobunk valamit, aztán csináljuk a következõt, és többet nem foglalkozunk vele. A játékot nagyon hosszú ideig fejlesztettük, rengeteg dolgot raktunk bele, és az indulás után is folyamatosan fejleszteni fogjuk. Szeretnénk, ha lenne sok-sok játékos, akinek a Végzetúr hosszútávú szórakozást jelentene, anélkül, hogy ezt megsínylené a munkája, tanulmányai, vagy a családja. Nagyon sok idõt töltöttünk a játék egyensúlyozásával. Nehéz volt megtalálni azt a középutat, ahol a fejlesztgetni kívánó karaktert nem tépik darabokra a “cápák”, hanem érvényesíteni tudja a céljait, mindemellett a versenyezni kívánók is megkapják, amire vágynak.

A Végzetúr számos újdonsággal is szolgál a többi böngészõs játékhoz képest. Az erõforrástermelõ (és így egy idõ után kicsit monoton) cselekvést, a vadászatot feldobtuk egy kvízjátékkal, ahol maguk a játékosok is részt vehetnek a kvízkérdések kitalálásában és értékelésében. Az ebben elért eredmény ugyan nem befolyásolja túlzottan a karakterek fejlõdését, de azért érdemes részt venni benne. Másik érdekesség, hogy a játéknak gazdagon kidolgozott háttértörténete van, ahogy a játékban elõrehaladsz, folyamatosan új fejezetek nyílnak meg elõtted.

A MMORPG-k magas szinten a guildek elé kõkemény raid szörnyeket raknak, amelyek legyõzése igazi kihívást jelent. Szerintem ez egy nagyon jól kitalált, közösségformáló dolog, ezért a Végzetúrban is van ilyen (más böngészõs játékokban nincs).
A portyázások és vadászatok ismétlõdését rafinált küldetések törik meg, ahol bizony oda kell figyelni, hogy mit csinálsz.
A játékban számos taktikázási lehetõség van, sokan az egyik útra esküsznek, míg mások gyökeresen más taktikát követnek.
Ha valakinek tetszik a játék, és támogatni akarja a fejlesztést, azoknak mi is kínálunk cserébe kényelmi és prémium funkciókat, ha a játék elég sok emberhez jut, akkor ez reményeink szerint fenn tudja tartani az oldalt hosszútávon.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.vegzetur.hu]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához