LFG.HU

Zargas
RPGCimkek
“Még egyszer sem csapott oda, holott a fújtatók már csüggedni látszottak. Feszülő izmain meg-megvonag­lott a tűz fénye. Már-már maga sem hitte, hogy végtére is elérkezettnek fogja látni a pillanatot. Amit akkor tett, az olyan volt, akár egy gyötrelmes vonaglás. Má­sok számára úgy tűnhetett, hogy csak a fájdalmában rántotta ki a már tenyerénél izzó vasat a lángok közül, pedig még nem volt tökéletesebb mozdulata annál, vagy ha volt is, hát ő bizony nem emlékezett rá. Aztán úgy csapott oda, mintha a Bíboros arcába csapna, és nem holmi szikrák záporoznának, méghozzá az ő bő­rébe is belemarva, hanem könny, nyál és vér.
A második csapáskor felüvöltött, vagy felhörgött in­kább, mire a kemencébe kihunyt a csontocskákat emésztő tűz, de még a parázs is belefeketedett azonnal. A falakhoz lapultak az emberek. Nem világlott más már odabent, csak a vas, amely formálódni kezdett. Minden vörössé vált a félhomályban, még az árnyékok is vörössé lettek, mert lemarta szürkésfekete burkukat a halvány, de annál erőszakosabb fény. És úgy ütötte, és ütötte meg Balbun a vasat, és megint, és újból, egyre sebesebben, egyre pontosabban, hogy annak nem volt ideje kihűlni, nem volt ideje bágyadni, mi több, hevesebbé vált a fénye, követelődzőbbé.
Még kilenc csapás, aztán még kilenc, és megint kilenc, lankadatlanul, ki tudja hányadik, egyenletes ütembe, nem szűnő akarattal; minden koppanás, minden csen­dülés újabb könyörgés, netán újabb ítélet. És Balbun egyszer csak azt vette észre, hogy már régóta nem is kalapáccsal, de ököllel üti a forró vasat, és közben ordít, akár egy fenevad, és üti, és üti, és csapásai alatt kibontakozik a fegyver.”
 
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
 
 
Ezen sorok után remélem nem kell mondanom, hogy mely témakör foglalkoztat leginkább a M.A.G.U.S “valóságában”. Mióta világ a világ, s kalandozóink Ynev földét tapossák, számomra a legnagyobb titok a fémek megmunkálása.
Közel 10 éve már annak, hogy eme oldalról letöltöttem “Fegyverek és Vértek” címet viselő házi-kiegészítőt. Akkor örömmel vettem észre, hogy e témában véleményem/elgondolásom igen közel áll e cikk szerzőjéhez. Viszont az általa megálmodott rendszer-kiegészítést túl bonyolultnak és itt-ott átláthatatlannak láttam, nem is beszélve a néhol feleslegesnek tűnő elemeket. Játékostársaim többsége, azt javasolta, hogy ha nem tetszik, írjak jobbat, vagy felejtsem el, mert rajtam kívül úgysem érti senki a csapatban; és én megpróbáltam. Az eredmény egy kézzel fogható, egyszerűbb és átláthatóbb házikiegészítés lett. Ezen írásomat a 2007-ben megjelent Új Törvénykönyvhöz igazítva kiegészítettem, s úgy érzem, hogy így 10 év elteltével megérett arra, hogy itt mindenki számára elérhető legyen. 
 
Fontos megjegyeznem, hogy a kiegészítő nem csak az én érdemem, hisz több szöveges elemet és leírás vettem át Varju Gergelytől; továbbá átvettem a Summarium és a Papok, paplovagok egyes mondatait. Gondolataimat próbáltam hazai művészek képeivel illusztrálni, melyek egy kivételtől eltekintve, mind a M.A.G.U.S világához készültek.
 
Írásom remélhetőleg átfogó képet nyújt az Yneven megtalálható kovácsolásra alkalmas matériákról, ezeknek megmunkálási technikáiról, továbbá 2 új játékos kasztot jelenít meg, a kovácsot és a varázskovácsot. Emellett megpróbálom fellebbenteni a fátylat a lunírkészítés titkáról, és a kontinensen ritkán előforduló anyagok mibenlétéről. Az írás során próbáltam figyelembe a venni a sok helyen eltérő hivatalos forrásokat, melyeket néhol egyszerűbb (átkötő) megfogalmazásokkal, néhol egyszerűbb/bonyolultabb matematika/kémiai számításokkal próbáltam közös nevezőre hozni.
Azt hogy sikerült-e, azt már nektek olvasóknak kell eldöntenetek…
 
-Zargas
 
 
 
Képek forrásai:
Szendrei Tibor: Wattani kovács
Szentirmai (Rene) Renáta: Anq-Weador
Tikos Péter: Gilron-pap
Nemes (TITÁN) Gábor:  Mael Uzath, az Álomkard, Gae Bholga, a Százhalál, Tarini törpe
Zsilvölgyi (Max) Csaba: Mogorva Chei
Boros-Szikszai: Fényúr, Elorand
Lipták László: Élővért, Ryeki rúnavért
Vigh Szabolcs: Hadeb Ariffa

Átvett szövegek forrásai:
Gilron-pap leírása – 1999, Papok, paplovagok kézikönyve
Fényúr leírása – 1999, Papok, palovagok kézikönyve
Hadeb Ariffa leírása – 1996, Summarium – A Teremtés Könyvei
Mael Uzath leírása – 1996, Summarium – A Teremtés Könyvei
Mon-Dul leírása – 1996, Summarium – A Teremtés Könyvei (5 sor)
Sharab Shaktor leírása – 1996, Summarium – A Teremtés Könyvei
Magonium vérteze (Godoni hadmesteri vértezet) – 2004, Geofrámia (6 sor)
 
 
(A csatolt file PDF formátumú, mérete 900 kbyte.)
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/kieg/magus/kovacs_by_zargas.zip ]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához