LFG.HU

taverna
WolfG
hírekCimkek
Játékostársaim, Hobbisták!
 
Idén is megrendezzük a Pannon Privateer Kupát, most már második alkalommal.
A Warmachine/Hordes játékok kedvelőit várjuk 2008. november 29.-én 9 órára az Árkádia klubba. Budapest. 7.Ker. Kertész. u. 7sz. A program egész napos. A nevezési díj előzetesen 2000 Ft., ebből 500 Ft. A büfében lefogyasztható. Ha a határidőig nevezel és csak a helyszínen fizetsz az is megfelelő, viszont a korlátozott férőhelyek miatt a helyszínen történő nevezést csak korlátozott mértékben áll módunkban elfogadni. Regisztrálni a wof@freemail.hu, a zkmark83@gmail.com email címeken, illetve személyesen az Árkádiában tudsz, Wolfinál és Márknál.
És akkor következzen a pontos versenykiírás:
A verseny mérete
A versenyre 500 pont értékű seregek jelentkezését várjuk. A lista minimum 400 és maximum 500 pontos lehet. Minden egyéb szabálykönyvi megkötés érvényes.
 
Terep & Asztal
A meccsek 4’ x 4’ méretű terepasztalokon kerülnek megrendezésre. A terepasztalokat a rendezvény szervezői rendezik be, a tereptárgyakat a játékosok nem mozgathatják, még közös megegyezésre sem. A meccsek véletlenszerűen kiosztott terepasztalon fognak lefutni. Minden asztalon minimum 6 tereptárgy kerül felhelyezésre, amelyekre vonatkozó szabályokat a bírók ismertetik a játékosokkal.
 
A játékosok tudnivalói
A játékosoknak saját sereget kell hozniuk, az egységek kártyáit, filcet/cerkát, kockákat, mérőeszközöket, jelzőket, roncs jelzőket, és sablonokat, melyekre a játék során szükségük lesz. Ha egyéb nyomtatott sereglistával rendelkezel, vagy a sebesüléseket más módon jelölnéd, a bírók előzetes engedélyével teheted csak meg. Szükség lesz még ezen felül két nyomtatott sereglistára. Ezek egyikével regisztrálsz, a másikat pedig ellenfeled kérésére be kell mutatnod neki.
 
Sereg és Horda összeállítás
A sereg illetve a horda összpontszáma nem haladhatja meg az 500 pontot, és nem lehet kevesebb, mint 400 pont. (Tehát nem lehetséges csak egy Warcasterrel jelentkezni.) Zsoldosok megengedettek, míg azok megfelelnek minden egyéb rájuk vonatkozó szabálynak.
 
Alternatív lista
Ezen a rendezvényen csak egy listát lehet hozni!
 
Festés, modellezés, helyettesítés és konverziók
Bár nagyon szeretnénk gyönyörűen elkészített seregeket látni a terepasztalon, úgy gondoljuk, hogy ez még a mai magyar viszonyok között nem megvalósítható. Ezért festetlen, illetve részben festett seregek is jelentkezhetnek. Viszont a rendezvény szervezői a legszebb saját kezűleg festett sereget különdíjban részesítik.
 
A figurák helyettesítése (“proxi”) nem megengedett! Hamisított figura szintén nem megengedett!
 
Nem lehet olyan figurákkal sem indulni, amelyek még nem kaphatóak boltban (a PP webshopjában).
Konverziók elfogadottak, míg azok tisztán jelképezik az adott PP figurát. A bírók fenntartják a jogot arra, hogy egyes konverziókat már helyettesítésnek (proxizásnak) minősítsenek, és így kizárjanak a versenyből. A problémák elkerülése végett a legajánlatosabb a szervezőkkel konzultálni a verseny előtt, illetve elhozni a versenyre a modell eredetijét.
 
 
Pannon Privateer Foundation szabályrendszer
A játékosok időre, svájci rendszerben játszanak. Frakció nem játszhat ugyanolyan frakció ellen, kétszer nem játszhatsz ugyanazzal az ellenféllel. Négy meccs kerül megrendezésre. Ha páratlan a játékosok száma, egy játékos véletlenszerűen előnyerő lesz. Az előnyerő automatikusan 5 pontot kap. A következő körtől az utolsó helyezett az előnyerő (ugyanolyan eredmény esetén a bíró véletlenszerűen kiválasztja az előnyerő játékost), de mindenki csak egyszer lehet előnyerő pozícióban.
 
Meccs hossza és az “Uccsókör”
Amikor a meccs már 60 perce tart, a szervezők utolsó körre szólítják fel a versenyzőket. Amint a felszólítás felhangzott a versenyzők még befejezhetik utolsó körüket, amelyre nincs időkorlát meghatározva. Ha a kezdő játékos körében hangzik el a felhívás, a másik játékos még egy teljes kört lejátszhat, ha pedig a második játékos körében, akkor csak ez a játékos fejezheti be körét. Az esetleges időhúzást a bírók büntethetik.
 
Torna pontok és a torna állása
Minden meccsen a játékosok Torna Pontokat szerezhetnek a teljesítményük alapján. Ez határozza meg a játékosok helyezését. Győzelemért 5TP, döntetlenért 3TP, vereségért pedig 1TP jár. Ezen felül minden játékos az ellenfeleitől megszerzett VP-it megszorozza 0.01-el, és ez is a TP-hez adódik. A rendezvény végén a legtöbb TP-vel rendelkező játékos a torna győztese.
 
Nyeremény
A második versenyen is értékes nyereményekért folyik a küzdelem! A versenyen díjazva lesz a Torna győztes, a második és a harmadik helyezett, valamint a legszebben festett sereg is.
 
 
Bíráskodás
A verseny célja a szórakoztatás, nem a véres győzni akarás. A játékosoktól az udvarias és sportszerű játékot várjuk el! A versenyzőknek a bíró szavát mindenkor el kell fogadniuk.
 
Sárga lapos figyelmeztetés
Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki sportemberként viselkedik. Ha mégis valakit elkapna a versenyláz, és vétene a sportszerűség szabályai ellen, azt a bírók sárga lapos figyelmeztetésben részesíthetik. Minden sárga lap a TP 10%-nak megvonását vonja maga után. Harmadik figyelmeztetés után a játékos kizáratik a rendezvényről. Büntit lehet kapni például a sportszerűtlen megnyilvánulásokért, folytonos szabályvitákért, csalásért, időhúzásért, az ellent nem tisztelő, vagy megfélemlítő viselkedésért. Ezen kívül a szabálytalan sereglistáért is adható bünti.
 
Küldetések
A küldetések mind 10″-es felállási zónával indulnak, előre beállított terepen. A meccs előtt kockával dobnak a játékosok, amellyel eldöntik, hogy ki kezdi a felállítást, és a meccset is egyben. A dobás győztese dönt, hogy kezd, vagy másodszorra jön.
 
Fölényes győzelem (aka szétcsárázás)
Minden küldetést meg lehet nyerni az ellenség minden egységének elpusztításával. A Bérgyilkosok küldetés kivételével azonban nem lehet nyerni az ellenfél warcasterének/warlockjának kiirtásával. Ebben az esetben a warcaster/warlock halála a játék szabályai szerinti negatívumokat vonja maga után (warjackek leállnak, warbeastek megvadulnak) de semmi többet.
 
Küldetés 1 – Bérgyilkosok
“Nem legyőzni akarom őket, hanem azt akarom, hogy a hamvaikat messze vigye a szél”
-Feora, Priestess of the Flame
 
Feladat
Pusztítsd el az ellenséges Warcastert/Warlockot, és nézd végig, miként emészti fel az ellenséget a káosz.
 
Különleges szabályok
Nincsenek.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos, aki megöli az ellenséges vezetőt, megnyeri a játékot. Ha lejár az idő mielőtt ez bekövetkezhetne, az a játékos nyer, akinek több VP-je van. Minden fél erő alatti ellenséges egység (unit) 1 VP-t ér.
 
Küldetés 2 – Vérmező
“A győzelmet mérhetjük mind megszerzett területben, mind az okozott kár mértékében”
-Major Markus ‘Siege’ Brisbane
 
Feladat
A vérmező küldetés két sereg epikus csatáját mutatja be. A seregek igyekeznek a csatatér feletti uralmat megszerezni azáltal, hogy az ellenfélnek minél nagyobb veszteséget okoznak, vagy minél jobban beássák magukat a tér közepére.
 
Különleges szabályok
A kezdés előtt a játéktér közepén három pont kerül kijelölésre. Egy középen, kettő pedig 8″-re a táblaszélektől, a középvonalon. Minden olyan tereptárgyat, amely lehetetlenné teszi a modellek számára, hogy elfoglaljanak egy ilyen pontot, el kell mozdítani a pontokról.
A játékosok “Kontroll pontokat” kapnak az egyes pontok megtartásáért. Ahhoz, hogy egy játékos megtartson egy pontot, egy modelljének rajta kell tartózkodnia, a modellt kontrolláló játékos körének végén. Az első körben nem lehet pontot szerezni. Az a játékos, aki előbb szerez 7 pontot, nyeri a meccset.
 
Győzelmi feltételek
Az első 7 KP -t szerző játékos nyeri a meccset. Amennyiben előbb jár le az idő, a legtöbb KP-vel rendelkező játékos nyer. Ha egyenlő KP-vel rendelkeznek, akkor a legtöbb VP-t szerzett játékos nyer. Minden fél erő alatti ellenséges egység (unit) 1 VP-t ér.
 
Küldetés 3 – Hegyek Ura
“Küldjetek fel három Defendert, és még három osztag long gunnert arra a hegyre! A jobb pozícióval és a nagyobb tűzerővel olyan mozdíthatatlanok leszünk, mint bármilyen Khadori erőd.”
-Commander Coleman Stryker Zerkova dombjánál
 
Feladat
A jó hadvezér tudja, hogy a győzelem nagyban függ a csatatér stratégiailag fontos pontjainak kontrolljától. Ebben a küldetésben a csapatok átverekszik magukat a terepen, és rohannak fel a középen található monumentális domb tetejére, hogy biztosítsák azt saját frakciójuknak.
 
Különleges szabályok
Az asztal közepén egy 8″-16″ átmérőjű domb található. A játékosok “Kontroll Pontokat” kapnak, ha több modelljük van a dombon, mint az ellenfélnek. Minden játékos körében ellenőrizni kell, kinek van több modellje a dombon, az a játékos kap 1 KP-t. Az egységek itt egy modellnek számítanak (viszont nem kell minden tagjának fent lennie a dombon). Az a játékos nyer, aki előbb ér el 5 pontot.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos nyer, aki előbb ér el 5 pontot. Ha előbb telne le az idő, akkor a legtöbb KP-vel rendelkező játékos nyer. Ha egyenlő KP-vel rendelkeznek, akkor a legtöbb VP-t szerzett játékos nyer. Minden fél erő alatti ellenséges egység (unit) 1 VP-t ér.
 
Küldetés 4- Pendulum
“Áldozatuk értelmetlen. Bárki is hal meg, mi jól járunk”
-Lich Lord Terminus
 
Feladat
A háború lüktetése gyakorta jut olyan pontra, mikor át lehet törni az ellenséges vonalakat. Pendulumban nem csak a saját térfél megtartása a feladat, hanem az ellenséges térfélre való áttörés is.
 
Különleges szabályok
A terepasztalt két részre osztjuk a felállási zónával párhuzamosan. Az a játékos, aki a körét úgy fejezi be, hogy nincs az ő térfelén ellenséges modell, de őneki van modellje az ellenség térfelén, egy kontroll pontot kap. Az első körben nem lehet pontot szerezni. Az a játékos nyer, aki előbb ér el 3 pontot.
 
Győzelmi feltételek
Az a játékos nyer, aki előbb ér el 3 pontot. Ha előbb telne le az idő, akkor a legtöbb KP-vel rendelkező játékos nyer. Ha egyenlő KP-vel rendelkeznek, akkor a legtöbb VP-t szerzett játékos nyer. Minden fél erő alatti ellenséges egység (unit) 1 VP-t ér.
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához