LFG.HU

elGabor
hírekCimkek
Alig több mint egy hónappal a Kard és Mágia szabályainak megjelenése után újabb hírekkel szolgálhatunk a hazai szerepjátékosoknak. A szóhasználat nem véletlen. Amikor útjára indítottam a játékot, komolyan hittem benne, hogy rendszere és hangvétele másoknak is megnyeri tetszését, és nemcsak aktív játékos közösség szerveződik köré, hanem olyan mesélők csoportja is, akik szívesen megosztják ötleteiket a többiekkel, és pótolják a magyar szerepjátékkiadás hanyatlása során keletkezett űrt. Számításaimban nem kellett csalatkoznom: egy kiváló (és nagyon komoly kihívást jelentő) alacsony szintű kalandmodult kaptunk Hartyándi Mátyástól (Urban), Faragó Kálmán (Premier) pedig egy játékbeszámolón keresztül a játékosi képességek jelentőségére ad példát.

 
A Kard és Mágiához a jövőben további kalandmodulokat, helyszínleírásokat és más kiegészítő anyagokat tervezek közölni, legyenek ezek saját munkáim vagy más mesélők írásai; hamarosan egy rövid kalandvázlatokat gyűjtő sorozat is elindul, amelynek első részét Bulldy írja. Összegyűjtésükre a játék immár végleges honlapja, a http://fomalhaut.rpg4.me vállalkozik. Az oldalt Fejér Sándor (Amon) tervezte, akinek ezúton mondok köszönetet.
 
***
 
Protorosz Szentségtelen Titkai (írta Hartyándi Mátyás): 24 oldal, kalandmodul 1-3. szintű, a kihívásoktól vissza nem riadó kalandozók számára. Amikor Telonész, a mestermágus síkokon túli expedícióra indul Protorosz kráter-erődjéből, egy becsvágyó de tapasztalatlan tanítványa olyan erőket szabadít el, amelyeket nem képes irányítani. Telonész rombadőlt palotájában és az alatta húzódó homályos termekben a régóta egymásra fenekedő frakciók között kitör a háború. Miközben a cro groniak degenerált népét belviszály tizedeli, a közeli Szkirónban időző utazók körében is lábrakap a hír, hogy a varázsló hajléka, ki tudja még meddig, őrizetlen. Az idő sürget, a tét pedig magas: a kráter mágikus kincsei és Telonész idegen dimenziókból szerzett különös értékei.
Protorosz Szentségtelen Titkai — letöltés (4,2 MB PDF): http://fomalhaut.rpg4.me
 
 

 
Sztrabónusz: 12 oldal, kalandmodul 4-6. szintű kalandozók számára. Egy ősi hadúr kincsekkel teli sírhalma! A hír szélvészként járja be a partvidéket, nem sokkal az emberhúsra éhes hiéna-emberek portyáiról szóló történetek után. De ha a kincsek olyan régóta a föld alatt nyugszanak, miféle csapdák, rémségek és talányok védelmezhetik őket, hogy még senki sem akadt nyomukra? Ki lesz az, aki szembeszáll majd egy rég halott elme ördögi ravaszságával? (No meg a hiéna-emberekkel…) Sztrabónusz labirintusa már eddig is számos életet követelt, és ember legyen a talpán, aki eligazodna hosszan rejtegetett titkain.
Sztrabónusz — letöltés (1,1 MB PDF): http://fomalhaut.rpg4.me
 
 

 
Improvizáció és játékosi képességek: Ezerszemű Kang temploma (írta Faragó Kálmán és Lux Gábor): Ez a beszámoló a játékos szemszögéből mutat be egy szóló kalandot, amelyben Gwyddion (6. szintű harcos) bejut egy lezárt templomba, és a rá leselkedő veszélyek elkerülésével értékes kincsre tesz szert. A példát azért tartom érdekesnek ismertetni, mert röviden és viszonylag tisztán feltűnik benne a Kard és Mágia két fontos eleme: az elsősorban a játékos problémamegoldó képességeire építő játékmenet, valamint a mesélői improvizáció problémaköre.
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://fomalhaut.rpg4.me]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához