LFG.HU

Phoenix
ismertetőCimkek

Vavyan Fable: Halálnak halálával

Tegnap otthagyott a párom. Ne aggódjatok, nem a saját szerelmi drámámmal foglak benneteket terhelni, csupán egy történetet mesélek el – a többi Fable-rajongó okulására.
Nos, ott tartottam, hogy tegnap otthagyott a párom. Mármint a szobában. Úgy kezdődött, hogy békésen ültünk egymás mellett, és ki-ki a saját könyvébe temetkezett. Aztán amikor felnéztem, egyedül találtam magam.
Felfedezőútra indultam a lakásban, és a tekergőt meg is találtam egy hatalmas takarókupac alatt, amint átszellemült arccal olvas. Nem volt szívem zavarni, hiszen én is utálom, ha valaki ezt teszi velem, de észrevett.
És alaposan leszidott. Szavainak kivonatos tartalma annyi volt: jó lenne, ha szabálytalan időnként kirobbanó jókedvemmel nem hoznék rá szívbajt. Vagyis ne nyerítsek olyan hangosan, mert zavarom. Megszeppenve eloldalogtam, és ismét beletemetkeztem a könyvbe.
Aztán reggel lett, és én szinte semmit sem aludtam. Viszont befejeztem a könyvet. Amiről feltétlenül szólnom kell, mert ha nem tehetem, a bennem felgyülemlett mondanivaló addig duzzad, hogy kénytelen leszek regényt írni. Attól pedig mindenkit óvjon meg a védőszentje.

De lássuk, miről is van szó. Adott három “rosszfiú” (Tetovált, Szűz és Yeti), akiknek elegük lett a Szent Kristóf börtön vendégszeretetéből, ezért “angolosan” távoztak. Nem maradt más utánuk, mint egy börtönlázadás, egy furgon és két hulla. Ők állnak a “virtuális szorító” egyik sarkában.
A másikban a rend büszke és kevésbé büszke őrei: Pikírt, a hihetetlenül rossz természetű, ámde talpraesett nyomozónő, Ekrazit, a Fekete Kojak, a szerény mosolyú, de veszedelmes Mona Lisa, a minden ügyet felgöngyölítő Eh Bien, a jóarcú és hihetetlenül szőke Indra, no és persze az edzőjük (vagy inkább a főnökük), Sapiens.
Ha csak ez a két csoport vívná a meccset, nem is lenne gond.

De a sorok előrehaladtával egyre többen igyekeznek a szorító kötelein belülre, hogy alaposan ellássák a már ott tartózkodók baját. Több-kevesebb sikerrel.
Nem jó dolog felbosszantani Pikírtet. Főleg azzal, hogy a szeme láttára ölik meg legkedvesebb társát. Tévedésből.
Helyette. Amikor erre rádöbben, “kinyílik a bicska a zsebében”. De úgy is mondhatnánk, hogy teljes erővel tombol enne az adrenalin. És az erőszakra való hajlam.
Egyesek nem nézik jó szemmel módszereit, de nem mindig szólnak rá, hiszen a felmutatott eredmények önmagukért beszélnek. Az, hogy közben meg kell pumpolnia a drogárusokat, hogy informátorának anyagot vigyen, csak hab a tortán. Bár figyelmeztették, hogy hagyja abba, nem hallgatott a jó szóra – ezért aztán egy kicsit elverték (kizárólag nevelő célzattal).

Hiszen a falánkság ugyebár a hét főbűn egyike. Szerencsére a hangulatkeltéshez mindig jókor érkezik a frissen beköltözött szomszéd, aki főállásban nőgyógyász, de most éppen szabadságon van. És lelki válságban. Mert a felesége kitette a szűrét, sőt, még a fiát sem láthatja. Ellenben lakásfelújít, és ennek eredményeként egy méretes nyílást üt a két lakást elválasztó falon. De mégsem ezen, hanem az erkélyen át közlekednek. Pedig ajtó is van. De az csak az egyszerű embereket érdekli. Többek között az ex-feleséget, aki éppen a legrosszabbkor hagyományozza rá a megunt csemetét Pikírtre, majd távozik.
Plusz feltűnik egy főfelügyelő, aki bár rettenetesen idegesítő fickó, mégis fellobbant valamit Pikírt lelkében. Talán egy kis vágyakozást, egy kis gyengédséget, egyszóval régen eltemetett érzelmeket. De semmiképpen sem mélyeket. Legalábbis egyelőre.
Aztán ki tudja, mi lesz, ha majd együtt dolgoznak. Mert erről is szó van. És arról is, hogy az energikus rendőrnőnek ez az utolsó ügye. Herótja van ugyanis az erőszaktól. Pedig eddig az volt a lételeme. Hiába no, a világ már csak ilyen.
Információim szerint novemberben megjelenik az újabb Vavyan Fable könyv, melynek címe: Tündértánc. Egyéb különleges ismertetőjele, hogy “fantasy-történet az Álomhajsza főhőseivel, azok kedvére, akik hisznek benne”.

Fabyen Kiadó (2001) második kiadás
Ára: 999,– Ft
(Phoenix)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához