LFG.HU

taverna
Rorimack
ismertetőCimkek
Ki ne ábrándozott volna arról, hogy átkerül egy másik világba? Eljutni a múltba, felébredni a jövőben? Átkerülni egy olyan valóságba, ahol a mágia él, tündérek lakoznak az erdő mélyén, gonosz varázslok ármánykodnak sötét tornyok tetején és a világnak szüksége van hősökre? Nos, Neilnek mindez sikerült. De nem egészen úgy, ahogy gondolta.
 
De adjuk át a szót hűséges lantosának:
Az utolsó, amire Neil emlékezett, hogy részegen játszott a Zeldával, amikor magához nyúlt, hiszen egy aránylag dögös  tündér volt benne,  Közben fojtogatni kezdte magát a Nintendo irányítójával… és ettől valahogy bekerült a játékba…
 
Jó, hát őszintén bevallom, az a szerencsém, hogy nem konzolgépeken nőttem föl, különben most egy sarokban sírnék  gyermekkorom meggyalázott emlékének cafatjai felett. Ehelyett a képernyő előtt röhögök. A Legend of Neil ugyanis egy webes sorozat, az első “évad” epizódonkénti öt percével együtt sem több fél óránál, de ezalatt kikészíti a rekeszizmokat.
 
Ahogy a fenti részletből is látszik, a készítők nem tököltek, ami a szereplők szívén, az a szájukon. Cenzúra csak a képen van, és rá is fér, hiszen például a harmadik epizód kifejezetten nem munkahelybarátra sikeredett.
 
Jó, káromkodnak, van benne szex, de ettől még simán lehetne egy elpazarolt fél óra a sorozat véginézése. Mégis, mi a fenétől jó ez a Legend of Neil? Pláne úgy, hogy a kisköltségvetésű kifejezés is túlzásnak hat, ha meglátjuk a díszleteket.
 
A válasz egyszerű: a Legend of Neil a legzseniálisabb számítógépes játékfeldolgozás a Blues Brothers óta. Neil tényleg egy számítógépes játékba csöppent: a szereplők többségének időbe telik, amíg kizökken az előírt sablonszövegekből, a szörnyek nagy puffanással tűnnek el, hogy mézeskalács-szívet hagyjanak maguk után (a szív elfogyasztása gyógyítja Neilt – érdemes megnézni, hogy ellenőrzi), a Főgonosz és csatlósai párbeszéde a dekonstruktivista dungeológia alapművévé lényegül, a csontvázjelenetek láttán Pythonék is elégedetten csettintenének – ezt a filmet minden szerepjátékosnak látni kell.
 
 Máskép megfogalmazva: az első epizód nincs négy perc. Mit veszíthetsz?
 
 
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.effinfunny.com/legend-of-neil ]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához