LFG.HU

Kardok Ünnepe
mesélőknekCimkek
2008. október 15-16-án ismét szép számmal gyűltek össze Szombathelyen az ország különböző részeiből érkező kalandozók, hogy a 2008. évi történet szereplőinek bőrébe bújva, újra elmerüljenek Ynev kalandokkal, intrikákkal és veszedelmekkel teli világában.
 
Legnagyobb örömünkre ebben az évben is összejött a maximális létszám, így 10 csapat – több mint 50 ember – játszhatta végig a “Mint szélben pergő falevelek” történtét. (Akinek a jelentkezését vissza kellett utasítanunk, mivel nem fértek már be a keretbe, azoktól ezúton is elnézést kérünk. Legközelebb talán már több kvalifikált mesélő áll a rendelkezésünkre) Az pedig külön öröm, hogy a régi visszatérők mellett több új csapat is eljött a találkozóra, mi több, közülük az egyik vitte el ebben az évben a legjobban teljesítő csapat címét.
 
Az anárion által írott történet – a kalandmesterek és a játékosok egybehangzó véleménye alapján – igencsak jóra sikerült, ez pedig bíztató a tavaszi – immáron sokak által várva várt – folytatásra nézve. A modulról többet itt, most nem is árulunk el, hiszen bizonyára többen vannak, akik lemesélnék, lejátszanák. Az ő kedvükért elérhetővé tesszük, és úgyis majd mindenki levonja majd a saját következtetéseit. Amit tudni érdemes még róla az, hogy anárion már régóta szerette volna írni ezt a modult, amely “akkor”, és “ott” játszódik, és ha nem is egészen ebben a formában, már régebben is lemesélte, persze akkoriban zárt körben.
 
A csapatok játékosai ugyanazokat a karaktereket – szereplőket – személyesítették meg, így mind a tíz csapat azonos esélyekkel indult. Ennek ellenére, ahogy az már lenni szokott, ahány csapat, annyi féle megoldás született. A modult megoldani, a történetet végigjátszani azonban csupán néhánynak sikerült maradéktalanul.
 
Az Arany Balta díjat ebben az évben is a tavalyi csapat vitte el, számos gyötrelemmel teli órát okozva a mesélőjüknek, hogy életben – és játékban – tartsa őket. Ezúttal is gratulálunk nekik a kétes hírnevű díjhoz.
 
Számos visszajelzést kaptunk a játékosoktól a helyszínen, ezért fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a történet tavaszi találkozón lejátszásra kerülő folytatásában, – “Baljós árnyak, sötét vizek felett” -, a mostani találkozó előre elkészített szereplőit személyesítik majd meg ismét a játékosok. A rendszer pedig – lévén jelenleg ez a legjobb – az Új Törvénykönyv rendszere lesz.
 
 

A modulról
 
A modul a tizennegyedik zászlóháború első évében játszódik, amikor Észak-Ynev szerte megkezdődnek a harcok, és a Fekete Hadurak hadigépezete mozgásba lendül.
Háttérként a mesélő részére javasolt olvasmány az Észak Lángjai című regény, abban is az Alidarban játszódó fejezet áttanulmányozása, mivel – mint az észrevehető lesz – vannak kapcsolódási pontok a regény és a modul történetszövése között.
A kaland egy helyen és időben játszódnak a regény alidari eseményeivel, így számos kapcsolódási pont lesz, ami növeli a játékélményt, és bizony össze is zavarhatja a játékosok olyan szépen kialakított terveit. Azt azonban le kell szögezni, hogy a játékosok által megoldandó feladat teljes egészében független attól, ami az Észak Lángjaiban Tier Nan Gorduin és társai feladata, vagyis a Kilencedik Vörös Hadúr lobogójának megszerzése. Jó eséllyel, erről nem is fognak tudni a játékosok.
A Mint szélben pergő falevelek egy modul trilógia második része. Az első része korábban, Az acél sikolya címen került lejátszásra egy korábbi Kardok Ünnepe szerepjáték találkozó alkalmával. Abban az előzmények során a játékosok segítettek Toronból kijutni egy északi ügynöknek, aki végül azt az információt hozta, ami alapján a Mint szélben pergő falevelek cselekménye játszódik.
 
Ezért, érdemes összefüggésében kezelni a dolgokat, mivel a játékosok (Szereplők) által itt megszerzett információk jelentős része felhasználható lesz a történet során, a modul trilógia következő részéhez, és bizony visszatérő szereplők is előfordulhatnak.
 
 
A történet első fele, ami egy rajtaütést követően egy katonai táborban kezdődött, majd pedig a Piderák komor bércei közé vezette a játékosokat, leginkább egy háborús kalandregény cselekményét követte. Átosonni Toron végvárrendszerrel őrzött északi határán, eljutni Komor Bérc erődjéhez, melynek tövében a Fekete Hadurak inváziós serege táborozik, embert próbáló feladat volt, hát még bejutni az erődbe, és kiszabadítani az ott őrzött északi ügynököt. Magányosan, ellenfelek  tízezreitől körülvéve, ahol csak saját magukra számíthattak.
És nem ért véget azzal, hogy az ügynököt kiszabadítják, még ki is kellett juttatniuk Tharr ynevi birodalmából, és ehhez újra át kellett jutniuk a Pengefalon.
A történet első felére inkább a heroikus – széles vásznú – mainstrame kalandfilm hangulat volt a jellemző. Vegyük úgy, hogy mindez akkor sikerült a játékosoknak.
 
A Mint szélben pergő falevelek legalább ennyire akciódúsnak ígérkezik, bár itt a nyílt összecsapásoknak jóval kevesebb szerep jut. Sokkal inkább titkos rajtaütések, orvtámadások, sikátorbéli leszámolások, háztetők közt játszódó üldözések, és természetesen az elmaradhatatlan intrika vár rájuk. A légkör végig feszült, hiszen érezni, hogy valami van a levegőben, és néha olyan a játékosok érzése, mintha az egész Toroni Birodalom rájuk vadászna, mintha a Háromfejű Birodalmának minden fejvadásza Alidarban lenne, hogy nyomukra leljen. Ez pedig szinte eltereli a figyelmüket a rájuk leselkedő igazi fenyegetésről…
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/mint_szelben_pergo_falevelek.pdf ]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához