LFG.HU

Aldyr
hírekCimkek
A pályázat kiírója: www.ammerunia.hu
A pályázat benyújtásának határideje: 2009. március 2.
Pályázatigénylési és beküldési cím: ammerunia@gmail.com
A beérkező pályázatokat értékelik: az Ammerúnia Műhely írói és Eric Muldoom
Díjazás: első helyezés 20.000 Ft, második helyezés 10.000 Ft.
 
A pályázat célja
 
Új, friss szellemiségű írásokat és grafikákat várunk Ammerúnia Baar-Shagyr tartományához, amelyet a “Sötételf” című exkluzív, keményfedeles antológiában kívánunk megjelentetni 2009-ben. A sötételfek által benépesített tartományhoz “világleírás” készült, ezt a pályázók a fenti meailcímről kapják kézhez, miután jelezték részvételi szándékukat. Az elbeszélések megírásához ez a világleírás bőséges és ötletekben bővelkedő háttéranyagot szolgáltat. A pályázásnak nem feltétele az eddig napvilágot látott ammeres kötetek ismerete, mivel ehhez az egyedi hangulatú mikrovilághoz nem készült még novella. Terveink szerint a “Sötételf” az ammerúniai elf társadalmakat/birodalmakat bemutató sorozat nyitó darabja. A sorozat mottója: Ammerúnia – Elfek világában az ember. Ammerúniáról többet megtudhatsz itt: Wikipédia: hu.wikipedia.org/wiki/Ammerunia
 
 
Fontos tudnivalók
 
Alsó és felső határ leütésszámban: 25.000 és 150.000 (szóközökkel).
Formátum: Az első oldalon: Név, lakcím, email, telefonszám; Times New Roman, 12pt, sorkizárt, oldalszámozott, nyelvhelyesség ellenőrizve.
A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a beérkező művet értékelés nélkül visszaküldje szerzőjének, amennyiben a mű nem éri el az értékelők által elvárt színvonalat.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályaművek alapjául szolgáló világleírást (amit emailben kap meg) szerzői jog oltalmazza, ezért az elkészült pályázati anyagok kizárólag Eric Muldoom írásos hozzájárulásával jelenhetnek meg Ammerúnia Műhelyen kívüli felületeken (beleértve az internetet is). A szerzői jog oltalma kiterjed az adott világra jellemző egyedi szavakra és kifejezésekre éppúgy (pl. városnevek, tárgyak, karakterek, stb.).
A grafikákat értékelő alkotói csapat koordinátora, és az Ammerúnia sorozat művészeti vezetője: Pozsgay Gyula
Értékelnek: Maxx és a Boros-Szikszai páros (egyeztetés alatt!)
Az “új generációból” pedig: Flajsz Dániel
Grafikákhoz – az egyedi hangulat kialakítása érdekében – Pozsgay Gyula szolgáltat majd háttérinformációkat és mintákat a pályázók részére. A grafikák esetében stílus, technika és méretarányok tekintetében nincsenek kötöttségek. Az elkészült anyagokat emailben várjuk. Az első 10 legjobb grafikát helyezzük el a kötetben, és további együttműködésre is nyitottak vagyunk.
Az adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki.
Pályázati anyagokat nem őrzünk meg és nem küldünk vissza.
 
 
Az Ammerúnia Műhelyről
Ammerúniához 1995-óta születnek hosszabb-rövidebb elbeszélések a CHERUBION kiadó gondozásában: jelenleg hat kötet szerezhető be a világhoz. A Műhely alapvető célkitűzése a kezdetektől (2003) Ammerúnia építése, színesítése. A feladat, az együttműködés nem néhány hónapra szól, hanem években gondolkodunk. Nem titkolt cél, hogy a közös munka során kialakuljon egy írói közösség, egy baráti kör, amelynek alkotói segítik egymást javaslatokkal, észrevételekkel, eképpen egyengetve saját és társaik szakmai fejlődését.
 
Az Eric Muldoom címadó regényével fémjelzett Sötételf c. kötethez jelenleg is írnak (vagy már megírtak) elbeszélést az aktív tagok közül:
 
Soren Ward
Adrian Darco
Andy R. Cain
Annie Warden
Jakab R. József
Lorah Jones
Marco Caldera
Tim Morgan
Santorina Grey
 
Az Ammerúnia sorozat kiadója a Cherubion kiadó.
“Cherubion – 1991 óta veletek”
 
Hivatalos fórum:
 
http://www.cherubion.hu/forum/viewforum.php?id=23
 
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához