LFG.HU

Rorimack
hírekCimkek
A Magyar Képregényfesztiválon már hagyomány, hogy minden tavasszal kiosztják az Alfabéta díjakat, az előző év legjobb magyar képregényeiért.
 
Az idén több szempontból is érdekes volt a díj. Először is, tavaly annyi és olyan jó képregény jelent meg, hogy sportfogadó legyen a talpán, aki el tudta találni, a rengeteg kiváló alkotás közül melyiket fogja választani a zsűri. Másodszor pedig… de ezzel inkább várjunk.
Nézzük inkább a nyerteseket!
 
Először is: Gratulálunk!
Mindegyik mű megérdemli, hogy még többen megismerjék – a képekre kattintva pedig ezt bárki megteheti. (De ha igazán örömet akartok szerezni az alkotóknak, akkor megveszitek a képregényeket – vagy ezt, vagy a következő művüket.)
 
A képregény-csík kategória első helyét Szentgyörgyi Ottó nyerte meg, a Papír(on) sorozatával. A képregényt az interneten is nyomon követhetjük, de most már három papírkiadványnyi terjedelemben (egy Papír(on) című, kétszáz példányos műben és két Négyzet-magazinban) papíron is olvashatjuk.
 
http://papir-on.blogspot.com/
 
 
 
Lakatos István nyerte a kép-novella kategóriát, Miserere homine című művével. A Műút nyolcadik számában megjelent történetet mindenkinek ajánljuk, kivéve a steampunk rajongókat. Nekik kötelező.
 
 
 
 
 
Utoljára hagytuk a kép-regény kategória nyertesét, a Stroboscopát. Ezt ugyanis Kemenes Iván rajzolóval Varga Péter készítette. Az a Varga Péter, aki itt az RPG.HU-n évek óta Scorbaként ismerhetünk – szerkesztőként, íróként egyaránt. Nekik – az oldal nevében is – külön gratulálunk!
 
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához