LFG.HU

Tekozlo_fiu
mesélőknekCimkek
A kaland egy dwoon végvár reménytelen védelméről, személyes bátorságról, morális döntésekről és a szövetségért való helytállásról szól. A mondat, ami leginkább jellemzi “Kitartani, és remélni, hogy a segítség eljön.” A sors fintora, hogy legyenek bármilyen hősiesek is a vár védői, a felmentő sereg sosem érkezik meg.
A kaland írására sok minden hatott, leginkább Oszlánszky Zsolt “Fagyvár” c. kalandja, Gárdonyi Géza “Egri csillagok” regénye és a Space Above and Beyond sorozat “Pirított cukor” c. epizódja. Mivel az ötlet innen származik, ezért az áthallások sem véletlenek.
 
A karakterek a vár védőiként élet és halál között kell dönteniük, választaniuk kell személyes sorsuk és az ártatlan emberek élete között, szembe kell állítaniuk az Északi Szövetség erv értékrendszerét a dwoonok fanatizmusával. A mindenkit legyűrő kilátástalanság és reménytelenség közepette kell helytállniuk, a karaktereiket egy magasabb cél érdekének alárendelni.
A kaland egy érdekes elegye a harc központúságra épített moralizálásnak és misztikumnak, így remek lehetőségeket ad szerepet kijátszó szituációkra. Egy alapvető, de sokrétű konfliktusban, szűk, mégis színes helyszínen vonultat fel nagyon sok szereplőt, így elméletileg minden lehetőség adott rá, hogy bármilyen játékstílust kedvelő csapat számára jó szórakozást nyújtson.
Három szálat kell folyamatosan kézben tartanod: a toroniak ostromát, a dwoonok és ereniek közt feszülő és éleződő ellentétet, valamint az angyalkard szakrális megnyilvánulásait. Ezt a hármasságot (harc, szerepjáték, misztikum) kell adagolnod, egyre fokozva és kilátástalanabbá téve az ostromot, mélyíteni a vallási és mentalitásbéli ellentétet a védők két tábora között, és közben fel- felvillantani az angyalkard megelevenedő legendáját.
 
Rád hárul, Kalandmester, a feladat, hogy a játékosaid számára megtaláld a megfelelő arányokat.
A kaland írásába sok időt fektettünk, nem félve elrugaszkodni Ynev néhány sztereotípiájától. Igyekeztünk olyan világot megformálni, ami mindenki számára elfogadható, de ne habozz változtatni ott, ahol szükségét érzed!
Sok kaland hivatkozik a mesélői “szabadságra”, ezzel kendőzve a történet kidolgozatlanságát, a ráfordított idő hiányát. Ez a kaland is sokszor támaszkodik a kalandmesteri tudásodra, de ellentétben a legtöbb modullal, igyekeztünk valóban minden mankót a kezedbe adni, amit csak szükségesnek éreztünk.
 
A meséhez sok háttér információval szolgálhat Wayne Chapman: Észak Lángjai c. regénye, a Summarium Dwyll Unióval foglalkozó leírásai és a Papok, Paplovagok II. kötetének Ranil hitével foglalkozó fejezete. Javasoljuk a felkészüléshez ezek átolvasását (a kalandmesterek számára ezek hozzáférhetők a honlapon).
 
Kívánunk fordulatos és izgalmas mesélést,
Ankus & Gambit
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/aldozat_leszen_diadalunk.zip]
[http://localheroes.sch.bme.hu/]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához