LFG.HU

Rorimack
hírek
forrás: litera.hu
 
Április 26-án a Könyvfesztiválon, a Supka Géza teremben mutatták be a Kossuth Kiadó fantasztikus regényíró pályázatának díjnyertes regényeit a három szerző, Székelyhidi Zsolt, Flóra Ágnes és Balla Zsuzsanna Eszter részvételével.
 
2007 júniusában a Kossuth Kiadó tehetségkutató pályázatot írt ki gazdag képzelettel és jó kifejezőkészséggel megáldott regényírók számára. Eddig nem publikált műveket vártak, melynek témája a modern tudományok legújabb eredményeivel összefüggő izgalmas, fordulatos misztikus történet. A Kossuth Kiadó elképzeléséhez leginkább a “cyber-fiction” és a “techno-thriller” műfaja állt legközelebb (főként Michael Chrichton és Robin Cook művei), segítségképp néhány lehetséges témát, kiindulópontot is megadtak (pl. nanotechnológia, orvostudomány, géntechnika, gyógyszeripar, biológiai fegyverek, ökológiai katasztrófák, új organizmusok, telekommunikáció, virtuális valóság, stb.).
 
A regénypályázat sikeresen lezajlott, 2008 őszén ünnepélyes eredményhirdetésen ismertették a legjobb tizenkét regényt, köztük a három dobogósat, amelyekből a Kossuth Kiadó új regénysorozatot indított Főnix könyvek címmel. Az első három kötet a Könyvfesztiválra jelent meg.
 
Székelyhidi Zsolt: Jega Jade háborúban született (Zöllner Marcell rajzaival)

Vajon mennyi esélye lehet egy gyermeknek a túlélésre, ha egyedül marad egy idegen hold ismeretlen erdejének hatalmas fái között? Vajon túlélhet-e egy több időcikluson át tartó véres robotháborút, miközben számtalan egyéb veszély leselkedik rá a kéken derengő éjjeli lombok alól? Jega Jade sorsa egyben a miénk is – emberi jövőnk záloga egy kislány kék szemeinek csillogó mélyén rejtezik.

368 oldal, 2490 Ft

 
Flóra Ágnes: Az örvény

A szexcentrikus divattervező, Kátay Kitty élete pokol. Figyelik. Követik. Bizonyos tárgyakkal kerül kapcsolatba, és a múlttal viaskodik. A vonzó üzletember úgy az erdőben, mint otthonának hálószobájában különböző furcsa tettekkel lepi meg. Némelyik hallucináció persze. Közben Budapest egyik elit kerületében egy szadista őrült mániákus precizitással gyilkol fiatal nőket. Sok szex, még több vér és titok – az Örvény gyilkosok és áldozatok története.

288 oldal, 1980 Ft

Balla Zs. L. Amarantë: Lienoomi herceg

A regény egy különös tündérmese furcsa lényekkel, akikben mégis magunkra ismerhetünk… Hlimguennben, az örök tavasz földjén szürke az ég és borús az élet, mióta Larion herceget elűzték Lienoom trónjáról, s helyét Erik, az őrült zsarnok vette át. Larion bujdosik, hiszen halála népe végét jelentené. Összefoghatnak-e az elkülönült nemzetek, hogy legyőzzék közös ellenségüket? Van nagyobb és tisztán fényesebb hatalom az Örök Éjnél?

320 oldal, 2490 Ft

 
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.litera.hu/hirek/a-kossuth-kiado-fantasztikus-sorozatarol#]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához