LFG.HU

Tóth Beáta
hírekCimkek

Megjelent a Karcolat Írói Műhely és a tavasszal alakult Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület első antológiája Karcolat – Amíg világ a világ címmel.
 
A kötet negyven fiatal szerző és grafikus művét tartalmazza.
 
Tartalomjegyzék:
Előszó helyett
Tim Morgan: Whitechapel keresztje
Hematith: Éhség
Gabriel Wraith: Tenger Lánya
Szendrei Dóra: Sziklaszirten
Szökrönyös László: Pókok, legyek, sáskák
Devin Stonehenge: Fojtó ölelés
Török Zoltán: Ereklye
Sren Tilesh: Lélekalja kávézó
Kondás Győző: A tolvaj
Santorina Grey: A jóslat
Styra: Az alagsor
Hernád Péter: Magua
Sir Telen: Tök fejetlenség
Györei Zoltán: Kultúra
Sziács Viola M.: Meskete
Kyra Potter: A 18-as tárna
Alexei B. Fargas: Az Anya-természet Project
S. L. Cornelius: Egy tudós hite
Blade: Sisak
Andy R. Cain: Amíg világ a világ
Tölgyesi Mária: Legtitkosabb vágyak
R. Aures: A Boszorkány gyermeke
Ódor Richárd: Keringő
Duhay Tímea: Eb sors
Mickey Long: Hi-tech szerelem
Boruzs Gergely Gábor: A Hollók Hajnala
Bán Mór: Árnyék Elágazás – Semmibe vesző sínpár
Vendégfogadó - Beszélgetés Szendrei Tibor grafikussal
Utószó helyett
 
A kötet grafikusai:
Bors József, Dányi István, Hamza Pál, Sul, Nhorynn, Papp Norbert, Sigynnae (Scholtz Róbert), Szendrei Tibor, Tasi Zsuzsa, testgyerek, Vakulya Norbert, Vass Richárd, Vágvölgyi Attila, Venator Somniorum
A borítófestmény Tasi Zsuzsa munkája.
Címlap: Andy R. Cain
215 oldal
Ára 1800 Ft.
 
Az antológia 2009. 08. 31.-ig 20%-os kedvezménnyel megrendelhető a KIMTE honlapján.
http://egyesulet.karcolat.hu/megrendeles
 
Előszó helyett
 
A Karcolat Írói Műhely és a Kimte első antológiáját tartod kezedben, kedves olvasó, negyven fiatal író és grafikus művét. Vannak közöttük olyan nevek, amelyek ismertek, jól csengenek a kiadók-olvasók körében, de javarészt kezdő, a pályájuk elején tartó művészek kaptak lehetőséget arra, hogy megmutassák tehetségüket. A szerzők egyéb munkái megtalálhatóak a Karcolat internetes oldalán.
Az oldal fennállásának több mint négy éve alatt közel háromezerre szaporodott a regisztrált tagok száma, a beküldött írásoké nemkülönben, így nehéz volt a választás, hogy kik kapjanak lehetőséget a megjelenésre. Az összetétel vegyes: az egy éve sikeresen működő Scriptorium tagjai éppúgy szerepelnek a kötetben, mint a Karcolat “egyszerű” szerzői.
Elfogadta meghívásunkat az ötszörös Zsoldos Péter-díjas író, Bán János, aki Bán Mór írói néven a Kárpáthia sorozatot jegyzi, illetve a nemrég megjelent Hunyadi-tetralógia első és második kötetét. Kim Lancehagen néven írt sci-fi művei is méltán sikeresek.
A kötetben olvasható Hernád Péter (Soren Ward) novellája, szerepel Kyra Potter, Santorina Grey, Gabriel Wraith, akik szintén több művet publikáltak már. De ugyanúgy megtalálható a szerkesztők egy-egy írása is, ők sem ismeretlenek az olvasók számára.
A szerzőknek teljes szabadságot adtunk, megválaszthatták azt a nevet, amelyiken megjelentetik a művüket. Nem tartottuk fontosnak, hogy kizárólag a polgári vagy épp a művésznevüket használják. Ezért a kép meglehetősen vegyes az írókat, grafikusokat illetően.
A Karcolaton a könnyebb áttekinthetőség kedvéért kategóriákat állítottunk fel a beküldött írások részére, ám ebben az antológiában mellőztünk mindenfajta műfaji besorolást. S bár egyaránt megtalálhatóak fantasy, sci-fi, horror, real-time, abszurd, történelmi írások, a meséről, a szépirodalmi és a misztikus történetekről nem is beszélve, ez mégis korlátok és kötöttségek nélküli kötet, melyre a sokszínűség a jellemző, és amelyben minden igényes olvasó megtalálhatja a kedvére valót.
A műveket nem címkéztük fel. Úgy gondoltuk, nem az a fontos, hogy egy történetre ráerőltessünk egy kategória-ruhát, hanem az, hogy örömet szerezzünk, élményt nyújtsunk.
A grafikák néhol illusztrációként szerepelnek, más helyeken önálló történettel rendelkeznek. Rájuk is a sokszínűség a jellemző, a különböző technikák és stílusok keveredése, melynek során mégis együtt alkotnak egyetlen egészet.
A kötet végén, a vendégfogadóban beszélgetés olvasható Szendrei Tiborral, akinek borítófestményei, grafikái külföldön is jól ismertek és kedveltek.
Kívánunk élményekben gazdag olvasást!
Szerkesztőség
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://egyesulet.karcolat.hu/megrendeles]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához