LFG.HU

Czigány Péter
hírekCimkek
Ma (július 1-jén) éjfélkor hivatalosan is megjelent Robin D. Laws az ezen a néven először 2003-ban napvilágot látott szerepjátékának második kiadása. (Ezzel egy időpontban megújult a hivatalos honlap, a www.glorantha.com is.)

A Hero Wars (2000) játék tisztázata az 1978-as RuneQuest szerepjáték rajongótáborát örökölhette meg, Greg Stafford akkor és ma is egyedinek számító fantasy világán, Gloranthán keresztül. Később a RuneQuest játék kiadása folytatódott (negyedik kiadása 2008-as), de Laws a HeroQuesttel maradandót alkotott, ugyanis amíg a RuneQuest csupán dobásmechanizmusaiban tért el a kortárs D&D-től (és máig is ezt a hagyományos irányzatot élteti), előbbi játék a drámát, a közös történetszövést helyezi a középpontba a (szerepjáték közvetlen őseiként számon tartott) figurás csatajátékokból örökölt taktikai kihívások leküzdése helyett.
 
Amiben leginkább újat hoz a HeroQuest második kiadása (az elsőhöz képest) a honlapon is megtalálható hátsó borítószöveg szerint, az az, hogy ez a verzió egy általános, azaz világfüggetlen rendszert tartalmaz, aminek segítségével “az epikus fantasytől a szatirikus szappanoperáig” minden megvalósítható.
(Belekerült a könyvbe még a szabályrendszer Gloranthára való adaptációja is.)
 
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.glorantha.com/]
[http://robin-d-laws.livejournal.com/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához