LFG.HU

HammerTimeCafe
romulan
mesélőknekCimkek
A kalandról
A Homályösvény egy általam készített kalandmodul, melyben felfedezhetők ugyan a “hivatalos” Star Wars univerzum egyes elemei (különös tekintettel a fajokra, a technikára, a szervezetekre és az egyes személyekre), ám a konkrét cselekmény, valamint a (nem játékos) karakterek többsége az én kitalációm.
 
A történet 1 évvel a yavini csata (az első halálcsillag megsemmisítése) után játszódik, és a modul egyes sarokkövei miatt a kaland más időbe csak jelentősebb változtatások után mesélhető. Amennyiben a kalandmester a kalandot annak időintervallumát megtartva módosítja, figyelemmel kell lennie arra, hogy ekkor bizonyos személyek még nem éltek (pl. Leia ikergyermekei), vagy nem voltak galaxisszerte ismertek (pl. Thrawn altábornok), illetve egyes szervezetek (pl. Új Köztársaság), vagy technológiák (pl. Tie Defender) még nem léteztek.
 
A modul felépítéséről előjáróban annyit, hogy – eltérve az általánostól – a kezdetekkor nem részletezem a kaland eseményeinek magvát. Nem világítok rá azonnal az összefüggésekre, hanem a leíráskor folyamatosan adagolom az információkat. Remélem, így a kalandmester számára is élvezetesebb lesz ennek elolvasása.
 
A karakterekről
A modul 5-6 személy részére íródott, élve azzal a be nem vallott feltételezéssel, hogy karakterek között nagy lesz az eltérés, és nem mindenki fejvadásszal vagy jedivel játszik, hanem akad elsődlegesen a mechanikában és a technológiában jártas egyén is. Ha ez a feltétel nem teljesül, az sem probléma, de a kalandmester felelőssége az egyes részletek könnyebbé, avagy nehezebbé tétele.
 
Mindemellett a karakterek kidolgozáskor kapnak 30 karakter pontot, amelyekből 27-et kötelesek a főjellemzők és/vagy a jártasságok fejlesztésére fordítani. A nem erő-érzékeny karakterek kettő, az erő-érzékeny karakterek három erő ponttal indulnak. Amennyiben a kalandot egy életút-játékba negyedik, vagy ötödik részként mesélik be, úgy az előzőekben taglalt plusz karakterpontok és erőpontok értelemszerűen nem járnak.
 
Lényegesebb megkötés a karakterekre nézve, hogy szükségszerűen a Felkelők Szövetségének tagjai, és maximálisan lojálisak is hozzá. Szintén fontos szempont a kidolgozáskor, hogy a karakterek ismerik egymást. Hogy miképpen váltak a Szövetség tagjává, hogyan ismerkedtek meg egymással és működtek együtt mindez idáig, azt a karakterek előtörténetei hivatottak elregélni.
 
Ami a karakterek vagyonát illeti: birtokukban van egy módosított szállítóhajó, valamint – ha van a karakterek között pilóta, vagy valaki, akinek, vadászgép és fedélzeti fegyver jártasságainak átlagértéke eléri, vagy meghaladja a 6K-t – egy X-szárnyú vadász is. Mindkét jármű a Felkelők Szövetségének tulajdona, de mivel idáig ezeket kizárólag a karakterek használták, tekinthetjük az övéknek is. Az X-szárnyú leírását és értékeit külön nem jegyezném le, mindkettő megtalálható a szabálykönyvben. A szállítóhajó adatai a következők:
 
A modul PDF formátumban a kapcsolódó linken letölthető.
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/homalyosveny.zip]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához