LFG.HU

DA
hírekCimkek
A jó fantasyjáték hangulatához éppúgy hozzátartozik a magával ragadó zenei aláfestés, mint a részletesen kidolgozott világ vagy egyedi grafika. A Bioware nem bízta a véletlenre a dolgot, igazi veteránra bízta a játék zenei körítésének elkészítését. Inon Zurt nagy horderejű, dallamos munkáiért szeretjük, ő volt a Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal, Crysis, Fallout 3 és Prince of Persia videojátékok zenéjének elkövetője is. A hangszereket sem samplerek szolgáltatták, igazi nagyzenekari mű született, a Seattle Northwest Sinfonia zenekarának közreműködésével.
 
A játék zenéje szerepelt a monstre szimfonikus játékzenei koncerten is, a ” A Night in Fantasia” -n, amelyen az Eminence Symphony Orchestra és az I Am the One epikus ballada előadónője, Aubrey Ashburn lépett fel. A koncertről további érdekességek, anyagok a hivatalos honlapon: http://www.eminenceonline.com/anif09. Ez mindenképp jó móka lehetett az oldalon szereplő trailer alapján – sajnos épp nem jártunk Sydneyben, hogy élőben láthassuk.
 
Az EA sajtóközleménye arról is tájékoztatott, hogy a Dragon Age: Vérvonalak hivatalos zenéje online megvásárolható és letölthető lesz különböző zenei oldalakról a játék novemberi megjelenésekor – bár hogy ezekből itthon melyek elérhetőek, az kérdéses. Ami viszont biztos, hogy a zenéből válogatás is készül, mely a gyűjtői kiadásban szerepel majd.
 
Addig is érdemes felkeresni a művész weboldalát (http://www.inonzur.com), itt már a belépéskor ránk veti magát sok teljes darab a zenei kínálatból, beleértve a főcímdalt és a már említett I am the One-t is. Itt érdemes belépni a Music menüpontba is, remek minőségben sok jó mp3 letölthető (ingyenesen) a szerző munkásságából, pl. az igen emlékezetes Prince of Persia zenék a legutóbbi, 2008-as játékból, de van Crysis, EverQuest, Lineage II és Syberia II téma is.
 
Az alábbi video betekintést nyújt a munkafolyamatba és magába az elkészült zenei anyagba…
 


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.