LFG.HU

HammerTimeCafe
Aldyr
hírekCimkek
A magyar fantasy-piac helyzete a vásárló szemével – nonprofit országos piackutatás (avagy “A Nagy Fantasy-kérdőív”). Szakmai felelős: Fantasycentrum.hu
 
Az elmúlt években néhányan már megkísérelték a hazai fantasy-piac mélyebb (nagymintás, azaz gyakorlati léptékben legalább 500 vagy 1000 fős) feltérképezését – igen kevés eredménnyel. A tisztánlátás pedig mindenkinek – kiadóknak és olvasóknak feltétlenül – érdeke. Időközönként életbevágó felmérni az olvasói igényeket, ténylegeset és látenset éppúgy, számszerűsíteni a trendeket. Ha már a statisztikánál tartunk: az utóbbi 5 év jelenségeit (például a drasztikus kiadványszám-csökkenést) szemlélve nagyon is sürgető egy átfogó felmérés lebonyolítása. A feladat talán hálátlan, ám végső eredménye a következő 5-10 évre nézve meghatározhatja a kiadói terveket, a fejlesztési/szűkítési irányvonalakat.
A piac meghatározó szereplői bíztak meg bennünket azzal, hogy nonprofit jelleggel (azaz elhivatottságból) készítsük el ezt a kutatást, elemezzük az adatokat, hogy aztán az eredmények nyilvánosságot kapva támogassák a döntéshozókat.
Nélküled, kedves Olvasó, ez a kutatás nem lehet teljes értékű!
 
Arra kérünk hát, az alábbi linkre kattintva figyelmesen töltsd ki a felmérés alapjául szolgáló kérdőívet. Megteheted ezt offline is, például a Sárkánytűz szaküzleteiben, ám tartsd szem előtt, hogy a kérdésekre csupán egy alkalommal válaszolj. Ha a boltban már kitöltötted, az nekünk elegendő! Kérünk, tartsd maga ehhez, így hozzájárulsz ahhoz, hogy megbízható információkat tudjunk feldolgozni.
 
Emlékezz, a cél közös: a műfaj életben tartása, a kínálat olvasói igényekhez igazítása, és valamilyen szintű megújítása.
Ami rajtunk, rajongókon múlik, az csupán annyi, hogy odafigyeléssel kitöltjük ezt a kérdőívet. A többit bízd ránk!
 
Segítségedet megköszönve: a szervezők és támogatóik.


Szervezők: a fantasycentrum.hu, a fantasy.lap.hu, a szerepjatek.lap.hu, az rpg.hu, a Sárkánytűz bolthálózat és a Delta Vision kiadó munkatársai
 
Figyelem, amennyiben offline töltöd ki a kérdőívet, részt veszel egy játékban, amelyen Hadurak játékot sorsolnak ki. Az online kitöltők között (amennyiben email-címet is megadnak), Beowulf társasjáték talál majd gazdájára.
 
(x)
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.fantasycentrum.hu/?q=node/139]
[http://www.deltavision.hu/kerdoiv/]
A szerző más irásai

[ további írásai]