LFG.HU

nyarlathotep
hírekCimkek
Üdvözlök mindenkit!
Én Gesztesy Tamás (André László kollégám nevében is) örömmel jelentem 21.-22.-én egy hatalmas Warmachine, Hordes versennyel megnyitja kapuit a Gólem Művek. Majd 29.-én vasárnap tartunk egy látványos programokban bővelkedő ünnepélyes megnyitót. Valamint mindenkit várunk szeretettel a december 5.-én megrendezésre kerülő Game Day-en. (Centrális galéria, Arany János utca 32.)
 
 
Most joggal kérdezitek mi is az a Gólem Művek. Több mint egy évvel ezzel elkezdtünk dolgozni egy táblás stratégiai játékokkal foglalkozó bolt megnyitásán. Ennek a munkának lett a Gólem Művek a végkifejlete.
A Gólem Művek Stratégiai és táblás játékokkal foglalkozó kis- és nagy- kereskedő cégnek a Lexikon Kft.-nek lesz a klubja és bemutató terme. A hetedik kerületben Rózsa utca 15. szám alatti 175 nm-es helyiségben bolt, klub és egy színvonalas teázó kávézó kap helyet. A rendkívül jó minőségű Luccafé kávéi, forró csoki, szendvicsek és helyes pincér lányok várják a vendégeket.
A honlapunk jelen pillanatban még nem áll készen, de már csak néhány hetet kell rá várni, bár most még nem találtok itt semmit, de www.golemmuvek.hu.
 
Mik azok a Táblás stratégiai játékok? A játékokat több néven is ismerhetitek: Wargame, Table top games, stb. A legismertebb ilyen játék a Warhammer. A játékokat úgy érdemes elképzelni, mintha kiemelnénk a számítógépből a jól ismert stratégiai játékokat és elhelyeznénk őket a valódi világba egy terepasztalra. Ezek a játékok amúgy is a táblás stratégiai játékok tovább vitelei a számító gépes környezetbe. Valamikor a régi időkben a komoly terepasztalokkal rendelkező makettezők elgondolkodtak, hogy miképpen lehetne azokkal az ólomkatonákkal, amik már készen álltak a terepasztalon játszani, modellezni a csaták eseményeit. Erre az alapra épülnek a mi játékaink. A fém és műanyag figurákkal játszhatók. A hobbi ötvözi magában az alkotás és a készítés szépségét, a hatalmas csatákban lévő harcot és a barátokkal együtt töltött pihenő idő élvezetét.
Azok számára, akik megkérdőjelezik a művészi vénát: http://www.coolminiornot.com/go.php/go/topphp
http://coolminiornot.com
 
A sokak által ismert Árkádia r.f.c. (Az Árkádia klubon, melyet Szegedi Gábor neve fémjelez, belül működő Táblás stratégiai játék klub, hogy pontosak legyünk. ) mely Wolf Gábor (Wolfi), André László és Gaul Miklós (Frici) nevéhez fűződik, költözik át hozzánk. Az Árkádia klubot jellemző első osztályú tereptárgyakkal és széles felszerelési körével. A tereptárgyakat megújítjuk és bővítjük, hogy még magasabb színvonallal álljunk az érdeklődők rendelkezésére.
 
Kiemelt Nagykereskedőként behozott játékaink:
Infinity:
Az elmúlt időszakban számos díjjal kitüntetett játék, mely 28 mm-es méretarányú és a távoli jövőben játszódik. Kizárólagos nagykereskedőként hozzuk be a Spanyol nemzetiségű gyártótól. Képzeld bele magad a távoli jövőbe, ahol az emberiség már régen elhagyta az anya bolygót. A távoli világokon uralkodó emberi közösségek laza szövetsége és az ő belső háborúik jellemzik az univerzumot, melyet a földön kívüliek sem nézhetnek tétlenül. A figurák részlet gazdag kidolgozása és egy enyhe animés íz jellemzi a játékot.
https://www.infinitythegame.com/
https://boardgamegeek.com/boardgame/21133/infinity
 
Mindstalker:
Az olaszokat jellemző művészi temperamentum és kidolgozottság jellemzi a játékot. A 40 mm-es méretarány már önálló makettként is megállja a helyét, mely bármelyik vitrinnek vagy polcnak dísze lehet. A 14-15. században az Olasz, Német lovagrendek világát felelevenítő játék. Melyet az emberi történelem klasszikus szörnyei fűszereznek meg, Griff madár, gólem, homunculus… Emelet a cég gyönyörűen kidolgozott terep tárgyai is figyelmet érdemelnek. A Manore House, olyan cégeknek gyártott terepasztalokat, mint a Disney Channel, RAI (Italian Public TV Channels), Games Workshop Italy, Rackham, Italeri, Wizard of the Coast.
“https://www.buydomains.com/lander/mindstalkers.com?domain=mindstalkers.com&utm_source=mindstalkers.com&utm_medium=click&utm_campaign=TDFS-OO-BDLander_Invisible&traffic_id=TDFS-OO-BDLander_Invisible&traffic_type=tdfs&redirect=ono-redirect”
http://www.manorhouse.cc
 
Nagykereskedőként behozott játékok:
Corvus Belli:
A Corvus Belli nevű Spanyol cég, ami nem mellékesen az Infinity-nek is gyártója saját neve alatt futtat egy játékot. Szeretnél hatalmas történelmi seregeket birtokolni és az ókor valamint a százéves háború nagy csatáit lejátszani? Ki nem játszott még el a gondolattal, hogy Julius Caesar vagy Hannibál bőrébe bújjon? A 15 mm-es méretarányú játék lehetőséget biztosít hatalmas seregek, nem drágán, való felállítására. A játékhoz több külföldi és magyar szabály is létezik.
http://www.corvusbelli.com
 
The Uncharted Seas:
Hatalmas csaták persze a világ óceánjain és tengerein is folytak. Ez a játék, mely a fantasy világában kalauzol el minket egy hatalmas tengeri csatába, olyan hiánypótló mely már régen kijárt a magyar táblás stratégiai játékos közösségnek. Emberi birodalom, Sárkány lordok, törpék és még sok más faj küzd a területért és a fennmaradásért a Spartan games játékában.
https://www.warcradle.com/
https://boardgamegeek.com/boardgame/37257/uncharted-seas
 
Army Painter:
A cég régóta ismert és elismert jó minőségű festő és modellező eszközeiről. A magyar piacon eddig kicsi szeletet tudhattak magukénak. Jellemzőjük a saját fejlesztésű gyorsfestő eljárásuk. Egy profi modellező számára ez persze nem alternatíva, de ha valaki játszani szert vagy több egyforma figurát festene ki, akkor ez kiálló választás.
http://www.thearmypainter.com/
 
Kiskereskedelmi forgalomban forgalmazott termékeink:
Alkemy:
Kevés figurával játszódó francia játék. A méretarány szintén 28 mmer. A játék nagyon kevés figurával és négy frakcióval büszkélkedhet. Dinamikusan fejlődő játék izgalmas és egyszerű szabály rendszerrel. A játék sok kombinációs lehetőségre és összetett feladatok kitalálására ösztönöz nem pedig az utolsó vérig csatákra.
Mornea világa melyet Ő(ELLE) teremtett régesrégen az 1370. ciklusában tart. Ő aki minden teremtésnek forrása, négy gyermekére hagyta e világot. E Négy Építész, felöltöztette, megformázta Morneát az Ő dicsőségére és létrehozta a négy fajt amellyel benépesítette e földet.
Khalima létrehozott egy macskaszerű népet, amely felépítette a Khalima Köztársaságot. Naashtól származott a hüllőszerű faj, amely a Naasti kolóniákat alapította. Aurlokántól származik az Aurlok nemzet, egy nyers és misztikus nép. Orhöm formálta meg az embereket, akik megalapították a Jade Triade birodalmat.
Múlt az idő, a népek gyarapodtak, egyesek, mint a Naashtik kihaltak. Ez alatt új birodalmak jöttek létre, mint az Avaloniai királyság, mely különvált a Jade Triadetól és kihirdette függetlenségét.
http://www.kraken-editions.com/
https://boardgamegeek.com/boardgame/33875
 
Malifaux:
A játék, melyet a Wyrd gyárt egyedi kidolgozású rendkívül ötletes figurákkal büszkélkedhet. A gyártó régóta gyárt figurákat, melyekre mindig is nagy volt a kereslet, de eddig nem volt hozzájuk szabály rendszer, ami erősen korlátozta a céget.
Ezt a helyzetet számolta fel a cég ez évben. A merőben új és egyedi ötletre épülő szabály rendszer hamar hiánycikké vált az egész világon. Miben is áll az egyedisége? A játék nem dobó kockával, hanem kártyával játszható. Igen, nem ez az első kísérlet erre a megoldásra, de a táblás stratégiai játékok piacán talán az első. A játék játszható a saját rendkívül szépen és igényesen kidolgozott kártyával, de sima egyszerű francia kártyával is. Ízelítőnek a cég honlapjáról: “Based in an alternate Earth, Malifaux uses gothic, steampunk, victorian horror with a dose of the wild west to inject fun and depth into the magical lawlessness of a world rife with monsters, necropunks, manmachine hybrids, gunslingers, and power-hungry politicos.”
Mindenkinek csak ajánlhatom.
http://wyrd-games.net
https://boardgamegeek.com/boardgame/52328/malifaux
Ezek mellett minden olyan kiegészítőt is megtaláltok nálunk, ami a játékhoz csak kellhet.
 
Elérhetőségeink:
Gólem Művek
1076 Budapest Rózsa utca 15
06(30)444-83-43
Email címünk: info@golemmuvek.hu
Azoknak, akik vásárolni szeretnének:
bolt@golemmuvek.hu
Kiskereskedőknek:
nagyker@golemmuvek.hu
 

A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához