LFG.HU

Tikos Péter
hírekCimkek
Egy kedves ismerős hívta fel a figyelmem a deviantArton az Outlaw Press kiadó katalógusában szereplő egyik kiadványra, melynek címlapján az én egyik képem szerepel. Gyanúja nem volt alaptalan: a beszédes nevű cég szinte minden kötetét és magazinját lopott illusztrációk díszítik. J.P. Targete vagy Jon Hodgson mellett minket, magyarokat sem kíméltek, így a Boros-Szikszai páros és Szendrei Tibor munkái is mentek a közösbe, az enyémmel együtt.

 
A galériámból elorozott kép (fent a jobb szélen látható) mellesleg kisméretű, a lap borítóján valószínűleg “gyönyörűen” mutat. Egy, még a megboldogult Stormregion számára készített régi konceptről van szó, melyet csak a deviantArton tettem nyilvánossá. Szendrei kartárs egy Cherubion kiadó számára festett borítóképpel és egy másik festményéről kiollózott kerettel képviselteti magát (középen), melybe másvalaki – gondolom, szintén lopott – képét applikálták. A hab a tortán, hogy Targete mellett BoSziéktól is a World of Warcraft kártyajátékhoz készített illusztrációt sikerült a törvényenkívülieknek zsákmányolniuk, melyről immár az Upper Deck ügyvédei is tudomást szereztek.
Mindezt azért írom, mert az Outlaw Press kínálatában bőségesen akadnak gazdagon illusztrált kiadványok, így javaslom a hazai kollégáknak, nézzenek szét a weblapjukon, illetve az olyan webshopokban, ahol ezeket a kiadványokat árusítják. Ki tudja, talán más magyar illusztrátorok is találkoznak a munkáikkal. Ilyen mértékű törvénysértésről ebben a témában még nem hallottam: sorra bukkannak fel az újabb és újabb művészek, akiket szintén megkárosítottak.
 
A lopkodós kiadó az éjjel leszedte honlapjáról az elérhetőségét, de a szemfüles Hodgson még időben elmentette, és nálam megvan. Ha bárki hasonló cipőben jár, vegye fel a kapcsolatot velem, vagy regisztráljon és írjon ebbe a fórumba.
 
 

A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához