LFG.HU

auer
mesélőknekCimkek
A modulról
 
Saját partim számára írt, életútjáték sorozatba illesztet modul. Három játékos vett benne részt 6. Tsz-ű fejvadász, 8. Tsz-ű harcos, és 8. Tsz-ű boszorkánymester. A kockázatok ismeretében a két harci karakter nem vállalkozott a befejezésre, a boszorkánymester pedig belehalt a “dándzsönbe”. UTK rendszer szerint játszottunk. Az NJK-k is UTK szerint vannak kidolgozva. Másnak is ugyanennyi munka ezt áttenni az általa használt verzióra.
“Okos” parti alacsonyabb szinten is meg tudja oldani. Javaslom, ne kezdő szerepjátékosokat dobjunk bele, ők nem fogják túlélni.
 
Az ellenfelekhez csak szintet és felszerelést írok, a végén található táblázatból tessék kikeresni az értékeket. Nem bonyolítottam hogy másfélkezes karddal vannak az értékek feltüntetve, de mondjuk kopját használva más lenne. Ilyenkor dobáld nyugodtan ugyanannyira a támadót, csak a sebzés változik. Értelemszerűen a lovaskatonák rendelkeznek Lovaglás 4. fokkal, vagy amit a helyzet megkíván. Mágiahasználóknak nem írok harcértéket, csak Mp-t, mivel ők legkésőbb a második csapásra meghalnak. Ép-jük egységesen 14.
 
A kaland kezdete
 
A parti egyik tagja a modul végén szereplő levelet kapja egyik régi ismerősétől Nihon Sharentől. A címzett karakter lehetőleg mágiahasználó/elméleti tudással rendelkező egyén legyen. A levélben bizonyos betűk más betűtípussal vannak írva (Az 1. példányban jobban kiemelve) ezeket kiválogatva, és visszafelé olvasva megkapják a titkos üzenetet.
A címzett karakter annyit tud Nihonról hogy együtt jártak ugyanolyan képzésű iskolába (tehát ő is pap, bm, varázsló stb..) de Nihon inkább csak elméleti téren volt jó, a mágiahasználatban nem jeleskedett. Emelett tehetséges alkimista, herbalista (méregkeverő is, ha belefér az adott kasztba). A karakterrel jóban voltak, jópár éve nem találkoztak, de pozitív emlékei vannak róla. Továbbá tudja hogy Nihon homoszexuális.
 
Feluccia: Intelligencia próbával csak felületes információkat tudhatnak meg.(És igen egy bolygó Star Warsban, de jól hangzik a neve azért került be ide.)
Amit tudhatnak róla, ha utánanéznek, a levélben leírtakon felül: Kb. 150 éve alapított, bódítószer kereskedelemből élő város, a Sheral északi oldalán. Egy nagy elmocsarasodott tó partján fekszik, a környező földek Vinzo gróf tulajdona. Több ültetvény és pár jobbágyfalu van a környéken. Erős gorviki befolyás és vasuralom.
Egyetlen ismert oda vezető út van, tóból kiömlő Drassin folyó mentén felfelé át a nomád pusztán. A városállamok szélétől kb. ezer kilométer, utazó lóval tizenegynéhány nap, útközben nincs város, fogadó vagy falu…
 
(A modul PDF formátumban letölthető a kapcsolódó linkről.)
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://rpg.hu/download/moduls/temeto-sziget_kuldetes.zip ]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához