LFG.HU

Guildenstern
ismertetőCimkek
Nemrégiben jártam Bikalon, és bementem az épülő Reneszánsz Élménybirtok óvárosába. Már korábban hallottam a dologról, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszabású vállalkozásról van szó. Nekem a Sümegi várnál tartott játékok is tetszettek, de itt valami sokkal komolyabb dolog készül. Meglátszik, hogy több milliárdos a projekt.
 
A birtok 7,5 hektáros területén felépítettek egy egész kis középkori várost, hosszú kanyargó utcával, számos hangulatos házzal. Szerepjátékosként nagyszerű érzés volt sétálgatni egy ilyen környezetben. Az épületekben majd különféle mesterségek bemutatói költöznek, és van egy kis fogadó és egy kápolna is. A városka fallal van körülvéve, és két nagy kapun lehet elhagyni. A déli kapun egy faluba lehet lejutni, ahova szintén különféle mesterségek kerülnek. Itt épül egy színpad is, ahol solymász bemutatók lesznek. Az északi kapun lehet eljutni a lovagi küzdőtérre, ahol a harci játékokat tartják. Épül még egy reneszánsz palota is, amiben lakosztályok, étterem és egy nagy lovagterem lesz.
 
Nekem egyedül a vár hiányzik. Persze nem gondolom, hogy fel kéne építeni egy egész középkori várat (bár erre is van példa: http://www.guedelon.fr/ ), de talán lehetett volna olyan helyszínt választani, ahol már áll egy.
 
Jelenleg az óváros teljesen késznek tűnik, a falu épületei is felépültek, itt csak némi tereprendezés hiányzik, a madár színpad most épül, a lovagi küzdőtér kész. Ezek a helyszínek valószínűleg teljesen kész lesznek április 1-ére a megnyitóra. A palota szerintem nem lesz kész, és a kitett terven láttam még egy kis teret az északi kapunál, amiből még semmi sem készült el.
 
Persze van a dologban egy kis műviség. Mégis csak egy ma épült város, ami csak utánozni próbálja az igazi középkori kisvárosokat, amik szerencsésebb országokban fennmaradtak. De talán ki lehet használni ennek is az előnyeit, mert olyan programokat lehet itt tartani, amiket egy valódi környezetben nem. Már tartottak néhány próbát, és az ott készült képek bizakodásra adnak okot, de majd kiderül, hogy a valóságban mennyire lesz jó élmény ez a birtok. Én biztosan kipróbálom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://picasaweb.google.com/peterfy/Bikal?feat=directlink]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához