LFG.HU

Pozsgay
ismertetőCimkek
tanító sárkány - falfestmény

Ez a kép egy budapesti tizenéves srác szobájába készült. Eredetileg egy olyan falfestmény ötletével kerestek meg minket, mely egy divatos tetovált sárkány motívumot ábrázol. Mivel a sárkány kedvenc fantasy lényeink közé tartozik, bár ilyen témájú dekorációs falfestés még nem szerepelt a munkáink között, de Gyula már többször kapott felkérést ebben a témában, így azt ajánlottuk a megrendelőnek, hogy látogassa meg a www.pozsgay.hu oldalt, ahol több fantasy témájú képet is talál. A kiválasztott kép eredetije a CrossBorns együttes albumának CD borítójára készült, de az együttes vezetője is örömmel járult hozzá, hogy a Tanító Sárkány falfestmény formájában is elkészülhessen.

Tanító Sárkány - falfestmény vázlat 

Ennél a falfestésnél nem használtuk semmilyen különleges technikát a rajzhoz, hiszen az eredetit is mi készítettük, így gyakorlott gyors mozdulatokkal került fel a ceruzavázlat a falra. Ezt követte a főbb kontúrvonalak kiemelése egy sötétebb tónussal.

Hédi a segítő - falfestmény készül

Majd szokásunk szerint a háttértől indulva az előtér motívumai felé folyamatosan dolgoztuk ki az egyes részleteket.

Zsófi, Gréti, Hédi - falfestmény<br /> hatkezes

Szerencsére sok ügyes segítőnk is akadt. A lelkes családtagok örömmel vettek néhány leckét ecsetkezelésből. Munkáik olyan jól sikerültek, hogy változtatás nélkül szerepelnek a végleges falfestményen.

Lala modellt áll - falfestmény<br /> portréval

A kép érdekessége, hogy készítés közben felmerült az az ötlet, miszerint a kép fiatal tulajdonosa is szerepeljen a falfestésen, így  a bölcs és öreg sárkány neki tanít a könyvéből. Megkértük, hogy álljon modellt, hogy a portré precízen elkészülhessen. Ez volt az első eset, hogy élő modell alapján festettünk falfestményt.

Tanító Sárkány - falfestmény


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához